Τσάμπιονσιπ: H κορυφή περνάει από το Σέφιλντ!

Στην κορυφή της βαθμολογίας επιστρέφει ξανά η Γουέστ Μπρομ, αν... αλώσει απόψε την έδρα της Σέφιλντ Γουέν.
West Brom

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η 11η (εμβόλιμη) αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία.

Πιο συγκεκριμένα, τη νίκη μέσα στην έδρα της Σέφιλντ Γουέν. θέλει η Γουέστ Μπρομ για να επανέλθει στην κορυφή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα ματς Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γιουν. και Ντέρμπι – Νόργουιτς. Πάμε να τα δούμε και πιο αναλυτικά.

Ανάλυση

Ξεκινάμε από το πιο σημαντικό ματς της βραδιάς που δεν είναι άλλο από το Σέφιλντ Γουέν. – Γουέστ Μπρομ. Από την ισοπαλία με 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Λιντς προέρχεται η Σέφιλντ Γουέν., η οποία ίσως τελικά δεν άξιζε ούτε τον πόντο, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι, βγάζοντας πολλές φάσεις. Αυτό που έχει σημασία για την ομάδα του Λούχουκαϊ είναι ότι διατήρησε το αήττητο της έδρα της και σήμερα έρχεται στο δεύτερο σερί εντός με ανεβασμένη ψυχολογία απέναντι σε μία εκ των διεκδικητών της ανόδου. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο χαφ Μπάναν και οι φορ Κούπερ και Γουίναλ, ενώ επιστρέφει κανονικά ο αμυντικός Μπέικερ.

Από την άλλη μεριά, η Γουέστ Μπρομ με τη νίκη 3-2 μέσα στην έδρα της Πρέστον την περασμένη αγωνιστική ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας φέτος. Αυτό ήταν το τρίτο σερί τρίποντο για την ομάδα του Μουρ και παράλληλα το τέταρτο στα τελευταία 5 ματς. Μετά τις χθεσινές νίκες των Λιντς και Μίντλεσμπρο, οι Μπάγκις βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση, όμως με νέα νίκη απόψε επιστρέφουν στην κορυφή. Στα αγωνιστικά, στην αποστολή θα βρεθεί ο Μπακαρί Σακό που υπέγραψε μεσοβδόμαδα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του χαφ Φίλιπς.

Όλη η δράση της Τσάμπιονσιπ με αμέτρητα ειδικά με αποδόσεις που… προκαλούν! 

Eκτίμηση

Για άλλη μία νίκη πάει η Γουέστ Μπρομ, όμως η δυσκολία αυτήν τη φορά είναι μεγάλη και δύσκολα θα σπάσει το αήττητο της έδρας της Σέφιλντ Γουέν. Θα σκοράρουν και οι δύο. Χ2 & GG

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Ντέρμπι – Νόργουιτς. Μετά την μεγάλη επιτυχία κόντρα στην Μάν. Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ (επόμενος αντίπαλος η Τσέλσι), η Ντέρμπι πήγε στην έδρα την Μπόλτον και γνώρισε την ήττα με 1-0. Η ομάδα του Λάμπαρντ δέχτηκε το γκολ μόλις στο 10′, ενώ στη συνέχεια -αν και είχε την κατοχή- δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και έτσι μοιραία έχασε και το παιχνίδι. Απόψε επιστρέφει στην έδρα της και ψάχνει την επιστροφή και στις νίκες, με τον Λάμπαρντ αυτήν τη φορά να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα μετά από τρία σερί ματς. Σίγουρα εκτός θα μείνει ο αμυντικός Ντέιβις που είναι ανέτοιμος.

Από τη μεριά της, η Νόργουιτς προέρχεται από τη νίκη 1-0 επί της Γουίγκαν εντός έδρας. Αυτό ήταν το τέταρτο σερί τρίποντο για τα “καναρίνια”, τα οποία παραμένουν για πέντε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος αήττητα, ανεβαίνοντας στην πρώτη πεντάδα. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο Ντάνιελ Φάρκε, ο οποίος σήμερα αναμένεται και αυτός να κάνει κάποιες αλλαγές, καθώς κατέβασε την ίδια ενδεκάδα για τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Επιστρέφουν οι χαφ Στίπερμαν, Τόμσον και Κάντγουελ.

Εκτίμηση

Για τέσσερα σερί ματς εντός έδρας παραμένει αήττητη η Ντέρμπι, η οποία και σήμερα έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Δυνατή στην άμυνα η Νόριτς, μπορεί να κρατήσει χαμηλά το σκορ. 1 & Under 2,5

Oλολκληρώνουμε με την αναμέτρηση Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γιουν. Από την εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Νότιγχαμ προέρχεται η Μπλάκμπερν. Αυτή ήταν η τρίτη… μοιρασιά στα 4 τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Μόουμπρεϊ, ο οποίος για το τελευταίο ματς θεωρεί υπεύθυνο για την απώλεια βαθμών το διαιτητή και τις αποφάσεις του υπέρ των φιλοξενούμενων. Για το σημερινό δεύτερο σερί εντός έδρας, αμφίβολος δίνεται ο αμυντικός Νιαμπέ, ενώ πιθανότητες να αγωνιστεί έχει ο αρχηγός Τσάρλι Μαλγκριού. Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Ντέρικ Γουίλιαμς.

Η Σέφιλντ Γιουν., από τη μεριά της, κατάφερε να πάρει το μεγάλο διπλό με 3-2 μέσα στην έδρα της Μίλγουολ την περασμένη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι αστόχησε σε πέναλτι στο 27′! Τελικά πήρε το προβάδισμα στο 40′, όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους. Στο 79′ και στο 88′, όμως, ήρθαν δύο γκολ του ΜακΓκόλντρικ για να δώσουν τη νίκη στις “λεπίδες”! Πανευτυχής δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο κόουτς Κρις Γουάιλντερ και σήμερα πάει στο Μπλάκμπερν χωρίς προβλήματα, όμως αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές τακτικής.

Eκτίμηση

Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό η Μπλάκμπερν, όμως επιθετικά και οι δύο ομάδες είναι συνεπέστατες. Πάμε με τα πολλά γκολ εκατέρωθεν. GG & Οver 2,5

Σε ενδιαφέρει