Αγγλία: Ευκαιρίες στις εμβόλιμες

Συναρπαστικά ματς γίνονται απόψε στην εμβόλιμη αγωνιστική των Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2.
hull middle

Με την εμβόλιμη 11η αγωνιστική συνεχίζονται σήμερα τα πρωταθλήματα των Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 στην Αγγλία. Πολλά τα ματς (αλλά και οι ευκαιρίες), οπότε πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε από όλα αυτά.

Ανάλυση

Άστον Βίλα – Πρέστον (Τσάμπιονσιπ)

Aπό το 1-1 στην έδρα της Μπρίστολ προέρχεται η Άστον Βίλα, με το τελικό σκορ να την αδικεί, καθώς είχε περισσότερες φάσεις από την αντίπαλο, ενώ και η διαιτησία ήταν… εχθρική. Η ομάδα του Στιβ Μπρους βρίσκεται στην 15η θέση, όμως με μια νίκη σήμερα μπορεί να ανέβει -θυπο προύποθέσεις- ακόμα και στην πρώτη εξάδα. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Άμπραχαμ. Από την άλλη μεριά, η Πρέστον το πάλεψε αρκετά την περασμένη αγωνιστική, αλλά τελικά γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την πρωτοπόρο Γουέστ Μπρομ και αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Έτσι, η ομάδα του Άλεξ Νιλ έχει βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αν θέλει να αποφύγει τους μπελάδες θα πρέπει να αρχίσει να νικά. Εκτός παραμένουν οι φορ Σαμ Μαγκουάιρ και Μπίλι Μπόντιν, ενώ ο μέσος Τζος Χάροπ τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ και θα χάσει όλη τη σεζόν.

Εκτίμηση

Σαφώς και η Άστον Βίλα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως η Πρέστον έχει δείξει πως παλεύει τα περισσότερα από τα ματς που έχει δώσει, πετυχαίνοντας τουλάχιστον γκολ. 1 & GG

Ρέντινγκ – ΚΠΡ (Τσάμπιονσιπ)

Ανεβασμένη δείχνει τον τελευταίο καιρό η Ρέντινγκ, η οποία μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Χαλ έγινε και η πρώτη ομάδα που υποχρεώσε τη Μπρέντφορντ στην πρώτη της φετινή απώλεια εντός έδρας (2-2), σε ένα ματς που ισοφαρίστηκε στο 92′ από τους γηπεδούχους. Aπογοητευμένος δήλωσε ο Πολ Κλέμεντ με το αποτέλεσμα, όχι όμως και με την εμφάνιση των παικτών του, οι οποίοι δείχνουν να έχουν κάνει στροφή στην ψυχολογία τους. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο αμυντικός Τζον Ο’Σι και ο γκολκίπερ Μανόνε, ενώ εκτός θα παραμείνει ο φορ Μπάλντοκ. Από την άλλη μεριά, η ΚΠΡ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Σουόνσι. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί για την ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν, στην οποία μάλιστα δεν κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Στα θετικά για σήμερα αποτελούν οι επιστροφές του αμυντικού Λάιστνερ και των μέσων Κάζινς και Γκος.

Εκτίμηση

Σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Ρέντινγκ, η οποία μπορεί σήμερα να φτάσει σε μία ακόμα νίκη απέναντι σε μια ντεφορμέ αντίπαλο που θα την ανεβάσει κι άλλο. 1

Ίπσουιτς – Μίντλεσμπρο (Τσάμπιονσιπ)

Έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα η Ίπσουιτς, όμως παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο στην έδρα της Μπέρμιγχαμ, το τελικό σκορ έδειξε 2-2. Έτσι, η ομάδα του Πολ Χερστ παρέμεινε για 12 σερί ματς χωρίς νίκη, σερί που την έχει φέρει στην 22η θέση με 6 βαθμούς. Σίγουρα το πρόβλημα, πλέον, είναι ψυχολογικό και χρειάζεται μια νίκη για να αρχίσει να ανακάμπτει. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Πένινγκτον, ενώ ανέτοιμος είναι ο μέσος Ντόζελ. Από την άλλη μεριά, η Μίντλεσμπρο έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας απέναντι στη Χαλ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανέβει μόνη της στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ. Την ανάγκη περισσότερης… κυνικότητας από τους παίκτες του εξέφρασε ο κόουτς Πιούλις, ο οποίος θέλει να βλέπει την ομάδα του να σκοράρει πιο πολλά τέρματα. Χάνει το σημερινό ματς ο τιμωρημένος μέσος Κλέιτον.

Εκτίμηση

Όσο κι αν το προσπάθησε η Ίπσουιτς την περασμένη αγωνιστική, η διαφορά ποιότητας με την Μίντλεσμπρο είναι εμφανής. Αν μεσολαβούσε κανονικά μια βδομάδα θα πήγαινα στο διπλό, τώρα θα πάω απλά με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 goals

Κόβεντρι – Πόρτσμουθ (Λιγκ 1)

Στα ίσα κόντραρε την Σάντερλαντ εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική η Κόβεντρι, μένοντας στο 1-1. Απολύτως ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του έμεινε ο Μαρκ Ρόμπινς και σήμερα οι «γαλάζιοι ουρανοί» θα αντιμετωπίσουν ακόμα μία διεκδικήτρια της ανόδου. Για σήμερα αμφίβολος είναι ο γκολκίπερ Μπερτζ, ενώ εκτός θα μείνουν οι φορ Μπιαμού και Τσάπλιν και οι αμυντικοί Μέισον, Γκρίμερ και Μπράουν. Από τη μεριά της, η Πόρτσμουθ παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ πήρε τη νίκη με 3-1 εκτός έδρας επί της Ροτσντέιλ την περασμένη αγωνιστική. Έτσι, η ομάδα του Τζάκετ ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Δεν υπαρχουν προβλήματα για σήμερα, με τον έμπειρο κόουτς να κάνει κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος της ενδεκάδας του.

Εκτίμηση

Σε άνοδο βρίσκεται η Κόβεντρι, η οποία ξέρει πλέον πως να αντιμετωπίζει τα… μεγαθήρια της κατηγορίας. Αρκετά πιθανή μία ακόμη ισοπαλία απέναντι στην πρωτοπόρο. Χ

Γουίμπλεντον – Μπράντφορντ (Λιγκ 1)

Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε την περασμένη αγωνιστική η Γουίμπλεντον, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 επί της Όξφορντ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Άρντλι μετά από δύο σερί ήττες, όμως η εμφάνιση της δεν ήταν αντάξια των τριών βαθμών καια υτό παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κόουτς. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Χάνσον. Από την άλλη μεριά, η Μπράντφορντ παρά το γεγονός ότι ήταν εμφανώς καλύτερη, έμεινε στο 0-0 εντός έδρας απέναντι στη Μπρίστολ Ρόβερς. Με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί των 5 ηττών και αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός από τότε που ο Χόπκιν ανέλαβε τον πάγκο των «μπανταμς». Χάνουν το σημερινό ματς οι μέσοι Ράιτ, Κόλβιλ και Άκπαν και ο αμυντικός Τσίκσεν.

Εκτίμηση

Αν κρίνουμε από την εικόνα των δύο ομάδων στα τελευταία τους παιχνίδια, τότε κρίνουμε πως οι φιλοξενούμενοι είναι πιο κοντά στη νίκη στο αποψινό. Θα πάμε με την κάλυψη του 2 DNB.

Tρανμίρ – Λίνκολν (Λιγκ 2)

Από την τυχερή ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της ΜΚ Ντονς το Σάββατο προέρχεται η Τρανμίρ. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, πίεσαν, όμως έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό γκολκίπερ. Η Τρανμίρ αύξησε την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη στο +9 και σήμερα έχει μπροστά της ένα αρκετά δύσκολο ματς, στο οποίο πάει χωρίς προβλήματα. Η Λίνκολν, από τη μεριά της, πήρε τη νίκη με 2-0 εκτός έδρας επί της Τσέλτεναμ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +3 από τη δεύτερη Νιούπορτ. Σήμερα, οι πρωτοπόροι θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα και στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του αρχηγού Λι Φρεκλινγκτον, ο οποίος εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί.

Εκτίμηση

Σε διαφορετικό επίπεδο παίζουν οι δύο ομάδες και αν η Τρανμίρ εμφανιστεί το ίδιο κακή όσο και το Σάββατο δεν έχει καμία τύχη. Το διπλό δίνεται σε αποδόσεις που αξίζουν. 2

Έξετερ – Στίβενεϊτζ (Λιγκ 2)

Άτυχη ήταν η Έξετερ την περασμένη αγωνιστική, καθώς έφτασε στο 97′ για να δεχτεί την ισοφάριση στην έδρα της Πόρτ Βέιλ (1-1). Έτσι, έμεινε στην τρίτη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Λίνκολν και σήμερα υποδέχεται μια αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με αυτή, δηλαδή την άνοδο. Στα αγωνιστικά, έτοιμος δείχνει ο επιθετικός Φόρτε. Η Στίβενεϊτζ, από την άλλη, πήρε την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Καρλάιλ και αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και η τρίτη συνολικά στα τέσσερα τελευταία ματς. Έτσι, η ομάδα του Μαάμρια εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των άλλων της εξάδας και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ μείωσε και τη διαφορά της από τη σημερινή της αντίπαλο στο -2. Διαθέσιμος είναι ο μέσος Τζέιμς Μπολ, ενώ δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Εκτίμηση

Πρόκειται για δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλό φεγγάρι τελευταία και αν συνεχίσουν έτσι θα διεκδικήσουν σίγουρα μια θέση στα play off ανόδου και γιατί όχι στην τριάδα που στέλνει απευθείας στην Λιγκ 1; Aπόψε η ισοπαλία μοιάζει αρκετά πιθανή. Χ

Σε ενδιαφέρει