Λιόν – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Παράσταση σε άδειο γήπεδο

Χωρίς τους οπαδούς της θα αναμετρηθεί η Λιόν κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.
lyon shakhtar

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής πέτυχε η Λιόν την πρώτη μέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, επικρατώντας εκτός έδρας της Μάντσεστερ Σίτι με 2 – 1, αλλά το έργο της κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι πιο ιδιαίτερο.

Οι «λιονέ» δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους, καθώς έχει επιβληθεί τιμωρία για επεισόδια στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Γιουρόπα Λιγκ τον περασμένο Μάρτιο.

Οι Ουκρανοί έμειναν στο 2 – 2 με τη Χοφενχάιμ για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου.

Τα προγνωστικά μου

Λιόν – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Χ2 (2.07)

Ανάλυση

Πόσο μα πόσο πιο κλασική Λιόν; Νίκη κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι (εκτός), τεσσάρα σε Μαρσέιγ, διπλό με τριάρα στην έδρα της Ντιζόν και πάει στην έδρα της η προτελευταία Ναντ και της παίρνει το 1 – 1. Αυτή είναι η Λιόν των τελευταίων χρόνων του Μπρούνο Ζενεσιό και για αυτό περιορίζεται στις πορείες με συγκεκριμένο ταβάνι. Για την πρώτη αγωνιστική είχε το πιο δύσκολο έργο στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά άφησε όλη την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα, καθώς όχι μόνο προηγήθηκε με 0 – 2, αλλά είχε και δοκάρι για το 0 – 3 και γενικότερα επικράτησε τελικά πολύ δίκαια της Σίτι με 2 – 1 και διαφοροποίησε εντελώς τα δεδομένα του ομίλου με το… καλημέρα. Κόντρα στη Ναντ προηγήθηκε, είχε δοκάρι για το 2 – 0, τελικά ισοφαρίστηκε και στο 81’ ο Φεκίρ έχασε και πέναλτι για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Ντενάγερ και Τουσάρ, στην επίθεση ο Φεκίρ ενώ για το πλάι του υπάρχουν πολλές επιλογές (Κορνέ, Τραορέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι).

Έστω και σε μία κακή μέρα για την ίδια, κατάφερε να αποφύγει την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ η Σαχτάρ κόντρα στη Χόφενχαϊμ, παίρνοντας τον βαθμό (2 – 2), ισοφαρίζοντας για δεύτερη φορά στο ματς στο 81’. Μπορεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην βγάζει μάτια, αλλά ο Φρεντ λείπει πολύ από τη Σαχτάρ στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Για το πρωτάθλημα βέβαια η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική λόγω επιπέδου, καθώς επικράτησε στο τελευταίο της Καρπάτι με σκορ 6 – 1 στο Λβιβ, δείχνοντας ξεκάθαρα είναι ότι μέσα στην Ουκρανία είναι σε άλλο επίπεδο, συγκριτικά με οποιονδήποτε αντίπαλο. Εκτός από το αποψινό στη Γαλλία θα είναι οι Ορντέτς, Ντεντίνιο, ενώ επειδή υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να συνεχίσει ο Πιάτοφ στην εστία, μετά την κακή του εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση των καθιερωμένων.

Πιθανές ενδεκάδες

Λιόν (4 – 3 – 3)

Λόπεζ

Ράφαελ

Ντενάγερ

Μαρσέλο

Μεντί

Ντομπελέ

Τουσάρ

Αουάρ

Φεκίρ

Ντεμπελέ

Ντεπάι

Σαχτάρ Ντόνετσκ (4 – 2 – 3 – 1)

Πιάτοφ

Ματβιένκο

Ρακίτσκι

Κριβτσόφ

Ισμαΐλι

Στεπανένκο

Μαϊκόν

Μάρλος

Τάισον

Φερνάντο

Μοράες

Εκτίμηση

Η Λιόν θα χάσει μεγάλη δυναμική από το γεγονός ότι σήμερα δεν θα έχει τους οπαδούς της σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και η γκέλα κόντρα στη Ναντ να μην ερχόταν, το 1.80 στον άσο που κυκλοφορεί δεν είναι για να… παίζεται. Αντίθετα, έχουν διαμορφωθεί τέλειες συνθήκες για την κόντρα της ομάδας του Μπρούνο Ζενεσιό και για αυτό πάμε με το Χ2.

Σε ενδιαφέρει