A’ Αργεντινής: Ασταμάτητη η Ρασίνγκ!

Θα καταφέρει να ξεπεράσει και την έδρα της Αρχεντίνος;
A’ Αργεντινής: Ασταμάτητη η Ρασίνγκ!

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 7η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Ασταμάτητη δείχνει η Ρασίνγκ Κλουμπ που πάει στη δύσκολη έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ να συνεχίσει νικηφόρα θέλει η Σαν Λορέντζο που υποδέχεται την Ατλέτικο Τουκουμάν. Στο ίδιο… καζάνι «βράζουν» Εστουδιάντες και Νιούελς Ολντ Μπόις.

Ανάλυση

Σαν Λορέντζο – Ατλέτικο Τουκουμάν

Επιτέλους νίκη για τη Σαν Λορέντζο! Αυτή ήρθε την περασμένη αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στην ουραγό Πατρονάτο με 3-2. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μια… βολίδα του Μουσίς στο 89′ για ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν έτσι την πρώτη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα (1-4-1). Πάντως, μεσοβδόμαδα η ομάδα του Μπιάτζιο γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Σουνταμερικάνα μετά την ήττα με 2-0 στην έδρα της Νασιονάλ (πρώτο παιχνίδι 3-1). Σήμερα, επιστρέφει στα εγχώρια χωρίς τον φορ Μπλάντι που τραυματίστηκε, ενώ αμφίβολη εξακολουθεί να είναι και η συμμετοχή του χαφ Μπελούτσι.

Από την άλλη μεριά, η Ατλέτικο Τουκουμάν μετά την ήττα με 2-0 από τη Γκρέμιο για το πρώτο ματς του Λιμπερταδόρες προσπάθησε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και το κατάφερε στην έδρα της Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν με 3-1! Έτσι, η ομάδα του Ζιελίνσκι παρέμεινε αήττητη μετά από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα (4-2-0), με την επίθεσή της να πετάει… φωτιές με 13 γκολ σε αυτά τα ματς. Από την άλη, βέβαια, δύσκολα κρατάει και το μηδέν στα μετόπισθεν, έχοντας δεχθεί γκολ σε πέντε από αυτά. Εκτός παραμένει ο εξτρέμ Νοΐρ, ενώ αναμένεται ροτέισον ενόψει του επαναληπτικού για το Λιμπερταδόρες.

Εκτίμηση

Με το μυαλό στο Λιμπερταδόρες θα παραταχθεί η Ατλέτ. Τουκουμάν και αυτό είναι μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους να συνεχίσουν νικηφόρα. Δεν θα τους εμπιστευτώ σε αυτές τις αποδόσεις, αλλά θα πάω με τα πολλά γκολ. Over 2,5

Εστουδιάντες – Νιούελς Ολντ Μπόις

To ματς της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της Χουστίτσια διακόπηκε (1-1) λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, οπότε η Εστουδιάντες έρχεται από την εντός έδρας ήττα με 0-2 από τη νεοφώτιστη Αλντοσίβι σε ένα ματς που εμφάνισε αρκετά αμυντικά κενά. Οι «φοιτητές» καλούνται σήμερα να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς το ξεκίνημά τους είναι πολύ άσχημο ως τώρα, μετρώντας μόλις ένα τρίποντο σε πέντε ματς. Στα αγωνιστικά, δε θα αγωνιστεί σήμερα ο στόπερ Σούνκε που ταλαιπωρείται από ίωση.

Από τη μεριά της, η Νιούελς Ολντ Μπόις κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη τη φετινή σεζόν, επικρατώντας 2-0 εντός έδρας επί της προβληματικής Λανούς. Το ματς κρίθηκε στην επανάληψη, όπου οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Εκτός έδρας, πάντως, η ομάδα του Ντε Φελίπε χάνει πολλή από τη δυναμικότητά της και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ απόψε για να πάρει κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επιθετικού Λεάλ και του χαφ Σαρμιέντο.

Εκτίμηση

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την Εστουδιάντες και σήμερα είναι ευκαιρία για μια νίκη που θα αντιστρέψει την άσχημη ψυχολογία της. Οριακά αποδεκτός ο άσος. 1

Αρχεντίνος Τζούνιορς – Ρασίνγκ Κλουμπ

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 0-0 κόντρα στην Σαν Μαρτίν Τουκουμάν προέρχεται η Αρχεντίνος Τζούνιορς. Το ντεμπούτο του κόουτς Καρμπόνι στον πάγκο συνοδεύτηκε με μέτρια εμφάνιση και ο βαθμός στην τελική ήρθε κυρίως λόγω της αστοχίας των αντιπάλων επιθετικών και της εξαιρετικής εμφάνισης του γκολκίπερ Τσάβες. Μεγάλο είναι το πρόβλημα στην επίθεση, αφού δεν έχει βρει δίχτυα στα 5 από τα 6 πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Σήμερα, επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, όπου συνήθως τα δίνει όλα παρά τα φετινά στραβοπατήματα (1-1-1). Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του χαφ Μπαταγίνι και του φορ Α. Μακάλιστερ.

Η Ρασίνγκ Κλουμπ, από την άλλη, δείχνει ασταμάτητη στην αρχή της σεζόν. Παραμένει αήττητη στα πρώτα 6 παιχνίδια (5-1-0), ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του πίνακα. Στο τελευταίο της ματς κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 επί της Ουνιόν Σάντα Φε, κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν για πέμπτο σερί παιχνίδι. Από τη στιγμή, δε, που πλέον δεν υπάρχει και το Λιμπερταδόρες στη μέση, η ομάδα του Κουντέτ μπορεί πιο εύκολα να συγκεντρωθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις. Για το σημερινό δύσκολο ματς, αμφίβολος είναι ο μέσος Σεντουριόν.

Εκτίμηση

Σίγουρα ο νέος κόουτς της Αρχεντόνος θα ήθελε πολύ να επικρατήσει σήμερα επί της πρωτοπόρου, όμως χωρίς λύσεις στην επίθεση αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μπορούν να το παλέψουν οι γηπεδούχοι στην άμυνα και να κρατήσουν το βαθμό απέναντι σε μια αντίπαλο που προσαρμόζεται στο παιχνίδι των άλλων. Χ

Σε ενδιαφέρει