Γιουβέντους – Νάπολι: Με οδηγό το… περσινό

Η Νάπολι έχοντας ως οδηγό την περσινή της νίκη στο Τορίνο θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό απόψε από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους βάζοντας φωτιά στο Καμπιονάτο.
Γιουβέντους – Νάπολι: Με οδηγό το… περσινό

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στο Αλιάντζ Στάντιουμ ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι κλέβει την παράσταση στην έβδομη αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Τα πρoγνωστικά μου

Γιουβέντους – Νάπολι: Χ ημ. (2.10)

Ανάλυση

Επαιξε όσο χρειαζόταν η Γιούβε κόντρα στην Μπολόνια αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την τεράστια κλάση της. Μέχρι το 16’ βρισκόταν μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρματα του Ντιμπάλα και του Ματουιντί. Κάπου εκεί το ματς έσβησε. Συντήρηση στη συνέχεια γιατί ακολουθεί το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις. Εφτασε τα πέντε διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Τρεις αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ σε Ιταλία και Ευρώπη. Χάνουν το σημερινό ντέρμπι οι Ντε Σίλιο, Κεντίρα και Ντάγκλας Κόστα. Απόψε δίνει το πρώτο πραγματικό τεστ στη σεζόν, αφού στα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της έχει ηττηθεί μόνο από τη σημερινή της αντίπαλο. Δεν αλλάζει το 4-3-1-2 με τους Ρονάλντο και Μάντζουκιτς να αποτελούν το βασικό επιθετικό δίδυμο.

 

Ανετο 3-0 για τη Νάπολι κόντρα στην Πάρμα. Τα γκολ δύο ο Μίλικ και ένα ο φορμαρισμένος Ινσίνιε. Με φόρα στο Τορίνο και οδηγό το περσινό διπλό με 1-0. Τέταρτο σερί ματς δίχως ήττα σε Ιταλία και Ευρώπη. Μόνο ένα γκολ δέχτηκε σε αυτό το διάστημα. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει σε ένα πολύ κομβικό ματς της Λίβερπουλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εφτασε τα οχτώ over στα δέκα τελευταία ματς. Πέραν του κίπερ Μέρετ θα λείψουν οι Γκουλάμ, Γιουνές και Κίρικες. Δεδομένο ο 4-4-2 με τους ταχύτατους Μέρτενς και Ινσίνιε να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο έχοντας ως στόχο να… χτυπήσουν στην κόντρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4-3-1-2)

Σέζνι

Κανσέλο

Κιελίνι

Μπονούτσι

Σαντρο

Τσαν

Ματουιντί

Πιάνιτς

Ντιμπάλα

Ρονάλντο

Μάντζουκιτς

Νάπολι (4-4-2)

Οσπίνα

Χισάι

Αλμπιόλ

Κουλιμπαλί

Ρούι

Καγεχόν

Χάμσικ

Αλαν

Ζιελίνσκι

Μέρτενς

Ινσίνιε

Η Γιουβέντους κινείται στους δικούς της ρυθμούς και παίρνει σβηστά τα ματς. Η Νάπολι, όμως, έχει «χτυπήσει» φόρμα το τελευταίο διάστημα και μπορεί να αγχώσει σε μεγάλο βαθμό την αντίπαλό της. Μην ξεχνάμε πως πέρσι την κέρδισε πέρσι στο Τορίνο με 1-0. Πάντως το χέρι δεν πάει στο να κοντράρω τον Ρονάλντο και την παρέα του. Καλή επιλογή ο «Χ» ου ημιχρόνου. Δεν περιμένω μεγάλο ρίσκο στο ξεκίνημα από τις δύο ομάδες.

Σε ενδιαφέρει