A’ Αργεντινής: «Απεγνωσμένα» ψάχνει νίκη η Λανούς

Το πρώτο της φετινό τρίποντο θέλει όσο τίποτε η Λανούς απέναντι στη φορμαρισμένη -και με το μυαλό... αλλού- Ρίβερ Πλέιτ.
A’ Αργεντινής: «Απεγνωσμένα» ψάχνει νίκη η Λανούς

Mε δύο αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιντεπεντιέντε υποδέχεται την Τίγκρε με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία, ενώ η Λανούς ψάχνει απεγνωσμένα το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στην αρκετά φορμαρισμένη Ρίβερ που έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο σουπερκλάσικο.

Ανάλυση

Ιντεπεντιέντε – Τίγκρε

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Μπάνφιλντ προέρχεται η Ιντεπεντιέντε. Έτσι, ο σύλλογος από το Μπουένος Άιρες δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από το 3-0 επί της Κολόν στο προηγούμενο από αυτό. Πάντως, η ομάδα του Χολάν είχε καλή παρουσία, αφού χρειάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 11′, ενώ στο 22′ έμεινε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια πίεσε και στο 63′ κατάφερε να ισοφαρίσει, κρατώντας τον βαθμό μέχρι το τέλος. Σήμερα επιστρέφει στην έδρα της και παρά το γεγονός ότι το μυαλό της θα είναι κυρίως στη ρεβάνς του Λιμπερταδόρες με την Ρίβερ θέλει τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους, αφού μετράει μόλις ένα τρίποντο σε πέντε αγώνες φέτος. Στα αγωνιστικά, ο Χολάν θα κάνει μικρό ροτέισον, ενώ σίγουρα εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος χαφ Χερνάντες και οι τραυματίες φορ Ρομέρο και Πιτσίνι.

Όλη η δράση στην Αργεντινή με ανταγωνιστικές αποδόσεις! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Από την άλλη μεριά, η Τίγκρε έχασε με 2-0 από την Ουρακάν εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία και αφού έμειναν με 10 παίκτες στο 75′, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ (76′ και 95′). Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Λεντέσμα, ο οποίος πλέον έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση και σε περίπτωση νέας απώλειας ίσως δεν παραμείνει στον πάγκο. Αυτό συμβαίνει, γιατί η Τίγκρε βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού με μέσο όρο κάτω από τη μονάδα και θα πρέπει να αρχίσει τις νίκες αν θέλει να μην… αποχαιρετήσει. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι αμυντικοί Ροντρίγκες και Μοϊράγκι και οι μέσοι Μοράλες και Πέρες Γκαρσία.

Εκτίμηση

Η Ιντεπεντιέντε έχει μείνει αρκετά πίσω και πρέπει να αρχίσει να νικά, τη στιγμή που η Τίγκρε δεν έχει περιθώρια για απώλειες και είναι υποχρεωμένη να αρχίσει να σκοράρει ξανά όπως στις αρχές του πρωταθλήματος. Over 2,5

Λανούς – Ρίβερ Πλέιτ

Συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις η Λανούς, γνωρίζοντας νέα ήττα την περασμένη αγωνιστική αυτήν τη φορά εκτός έδρας με 2-0 από τη Νιούελς. Γενικά ήταν ανταγωνιστική, όμως η αδυναμία της να τελειώνει τις φάσεις εμφανίστηκε και στο Ροζάριο, μένοντας… άσφαιρη για τέταρτο σερί ματς, τα οποία δυνοδεύτηκαν από ισάριθμες ήττες. Ο κόουτς Ζουλμπεδία έχει να αλλάξει πολλά αν θέλει η ομάδα του να ανακάμψει στη συνέχεια. Για σήμερα, τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Ερέρα και τραυματίες ο -επίσης- αμυντικός Μοντεσεϊρίν και ο χαφ Μπαριέντο.

Η Ρίβερ Πλέιτ, από τη μεριά της, έρχεται στο σημερινό ματς με την ψυχολογία στα ύψη, καθώς την περασμένη αγωνιστική πήρε μεγάλο διπλό μέσα στο «Μπομπονέρα» με 2-0 επί της μισητής Μπόκα, παραμένοντας αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Γκαγιάρδο, ο οποίος σήμερα αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με κάποιες αλλαγές, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς του Λιμπερταδόρες απέναντι στην Ιντεπεντιέντε (0-0 το πρώτο ματς στην Αβεγιανέδα). Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο χαφ Φερνάντες, ενώ σίγουρα εκτός θα μείνει ο μέσος Γκονσάλο Μαρτίνες.

Εκτίμηση

Η Λανούς είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αρχίσει να τελειώνει τις φάσεις που δημιουργεί. Από την άλλη, η Ρίβερ -με το μυαλό στην Ιντεπεντιέντε- θέλει απλώς να μη χάσει. GG

Σε ενδιαφέρει