Α’ Ιταλίας: Επαγγελματικές νίκες τα φαβορί

Γιουβέντους, Νάπολι και Ρόμα έχουν θεωρητικά εύκολο έργο απόψε και αναμένεται να φτάσουν στη νίκη με άκρως επαγγελματικό τρόπο. Εξάλλου οι δύο πρώτες παίζουν μεταξύ τους σε τρεις μέρες.
Α’ Ιταλίας: Επαγγελματικές νίκες τα φαβορί

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της εμβόλιμης έκτης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο με αρκετές άνισες μάχες σε θεωρητικό επίπεδο. Νέο ξεκίνημα ψάχνουν Αταλάντα και Ρόμα.   

Ανάλυση

Ουντινέζε – Λάτσιο

Μεγάλη νίκη επί της Κιέβο για την Ουντινέζε με 2-0 σε ένα ματς που είχε μπόλικη τύχη και… χτύπησε σε κομβικά σημεία. Ο Ντε Πάουλ με σουτάρα στο 76’ άνοιξε το σκορ και ο Λαζάνια στο 89’ καθάρισε τους τρεις βαθμούς. Κόντρα στη Λάτσιο έχει 5 no goal στα επτά τελευταία. Πλήγμα οι απουσίες των μέσων Μπάλιτς, Ινγκλεσον και Μπάντου. Δεν αλλάζει το 4-1-4-1 με τον Λαζάνια στην κορυφή της επίθεσης. Η Λάτσιο έπαιξε φουλ επιθετικά κόντρα στην Τζένοα και δικαιώθηκε επικρατώντας με 4-1. Εβγαλε μάτια το δίδυμο Ιμόμπιλε, Καϊσέντο πετυχαίνοντας τρία γκολ. Ακόμα ένα ο Μιλίνκοβιτς. Τέταρτη διαδοχική νίκη σε Ιταλία και Ευρώπη. Σε διαρκή άνοδο. Λείπουν Λουκάκου και Ράντου. Ο Ινζάγκι στο προηγούμενο έπαιξε με 4-4-2, αλλά απόψε λόγω του ότι αγωνίζεται εκτός θα επαναφέρει το 3-5-1-1 θέλοντας να διαφυλάξει την άμυνα. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι την περίπτωση του under, το οποίο ξεπερνάει το 2.00 και αποτελεί πρόκληση.

Φουλ αγωνιστική στο Καμπιονάτο με πληθώρα ειδικών στοιχημάτων 

Αταλάντα – Τορίνο

Εδειξε χαρακτήρα η Αταλάντα στο Μιλάνο και απέσπασε το σπαθάτο 2-2 από τη Μίλαν. Το ματς τα είχε όλα. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ ισάριθμες ισοφάρισε με τους Γκόμεζ και Ριγκόνι. Την ταιριάζουν περισσότερο τα δύσκολα. Αγνοεί το τρίποντο στα έξι τελευταία και είναι σίγουρα πολλά για την ποιότητά της. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε. Τρία under και no goal στα τέσσερα πιο πρόσφατα. Λείπουν Ρέκα και Βαρνιέ. Με 3-4-1-2 και τους Γκόμεζ – Σαπάτα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Τορίνο με τη σειρά της ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 3-1 εντός από τη Νάπολι. Εκανε το λάθος να παίξει επιθετικά και το πλήρωσε αφήνοντας μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Η εστία της παραβιάστηκε στα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα. Λείπουν Ανσάλντι, Φαλκέ και Λιάνκο. Με 3-5-2 θα παραταχθεί  έχοντας τον Σοριάνο σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού πίσω από τον Μπελότι. Θα στηρίξω τον άσο βλέποντας μια Αταλάντα ικανή να πατήσει πάνω στην ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν και να αναγεννηθεί. Ασος.

Γιουβέντους – Μπολόνια

Σε ρυθμούς ρελαντί και χωρίς να ενθουσιάζει με την μπάλα που παίζει συνεχίζει να κερδίζει η Γιουβέντους. Ηταν να μην  ανοίξει λογαριασμό ο Ρονάλντο και σε μια βδομάδα τα έχει κάνει όλα. Σκόραρε τα δύο γκολ κόντρα στη Σασουόλο, υπέστη την πρώτη αποβολή της καριέρας του στο 2-0 επί της Βαλένθια στο Τσάμπιονς Λιγκ και βρήκε πάλι δίχτυα στο 2-0 επί της Φροζινόνε στο Καμπιονάτο. Μοναδική ομάδα στην κατηγορία με το απόλυτο. Τα πέντε τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν οι Κόστα, Ντε Σίλιο και Κεντίρα. Κλασικό 3-5-2 με Ρονάλντο και Ντιμπάλα στην επίθεση. Η Μπολόνια σκόραρε τα πρώτα της φετινά γκολ την κατάλληλη στιγμή κερδίζοντας εντός τη Ρόμα με 2-0. Μάλιστα στο φινάλε έχασε 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες να μετατρέψει το ματς σε θρίαμβο όταν η αντίπαλός της είχε βγει όλη μπροστά για να μειώσει. Λείπουν οι Χελάντερ, Παλάσιο, Πόλι και Πούλγκαρ. Αναμένεται να προφυλαχτεί ο επιθετικός Σανταντέρ που έχει κάποιες ενοχλησούλες. Δείχνει να μην υπολογίζει ιδιαίτερα η φιλοξενούμενη στη σημερινή αναμέτρηση. Περισσότερο ως αγγαρεία την προσεγγίζει και θα ηττηθεί χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις. Ακρως επαγγελματικός άσος και under 3,5 για τη Γιούβε που έχει στο μυαλό της το ντέρμπι κόντρα στη Νάπολι που ακολουθεί.

Κάλιαρι – Σαμπντόρια

Η Κάλιαρι ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από την Πάρμα. Νωθρή και άκρως προβλέψιμη επιθετικά. Στη Σαρδηνία παραδοσιακά μεταμορφώνεται. Κόντρα στη Σαμπντόρια μετράει 5 διαδοχικά goal/goal και over. Απόψε θα παραταχθεί χωρίς Ράφαελ και Τσεπιτέλι. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρία διαδοχικά under. Με 4-4-2 και απόψε έχοντας στην επίθεση τους Παβολέτι και Φαρίας. Η Σαμπντόρια συνεχίζει να ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Εχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα φυσικής κατάσταση. Αυτό φάνηκε περίτρανα στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Ιντερ με 1-0 και γκολ στις καθυστερήσεις. Στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετική, αλλά δεν σκόραρε. Στο δεύτερο «έσκασε» και από καθαρή τύχη και διαιτητικές αποφάσεις δεν δέχτηκε νωρίτερα το γκολ της ήττας. Λείπουν Ρετζίνι και Σαπονάρα. Με 4-3-1-2 και τον Ραμίρες πίσω από τους προωθημένους Ντεφρέλ και Κουαλιαρέλα. Στην τελευταία της έξοδο η Σαμπντόρια έριξε πέντε γκολ στην Φροζινόνε δείχνοντας ξεκάθαρα πως λειτουργεί καλύτερα όταν βρίσκει κενούς χώρους. Η σημερινή αναμέτρηση θα έχει σίγουρα γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Εξαιρετική επιλογή το goal/goal. Κάποια στιγμή θα περάσει από το 1-1 η αναμέτρηση έχω την αίσθηση.

Νάπολι – Πάρμα

Η Νάπολι μετά το εις βάρος 3-0 από τη Σαμπντόρια γύρισε τον διακόπτη και κέρδισε με 1-0 τη Φιορεντίνα και 3-1 εκτός της Τορίνο. Ενδιάμεσα έφυγε με το 0-0 από το Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετράει τέσσερα over στα πέντε φετινά της παιχνίδια στο Καμπιονάτο. Το 4-4-2 με Μέρτενς και Ινσίνιε στην επίθεση δεν αλλάζει, αλλά δεν υπολογίζονται απόψε ο κίπερ Μερέτ και οι Γκουλάμ, Γιουνές και Κίρικες. Η Πάρμα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο κερδίζοντας για πρώτη φορά φέτος δύο κολλητά ματς. Αρχικά με 1-0 την Ιντερ στο Μιλάνο και εν συνεχεία εντός την Κάλιαρι με 2-0. Σημαντικό και το ότι κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Τρία under στα τέσσερα τελευταία ματς. Αρκετές και σοβαρές οι απουσίες της σήμερα. Εκτός μάχης οι Μπαμπιανί, Μουνάρι, Ντέτζι, Σκοτσαρέλα και ο τιμωρημένος επιθετικός Καλαϊό. Παίζει με 4-3-3, αλλά στην πράξη περισσότερο αυτό δείχνει 4-5-1 με τον Ινγκλέσε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα παίζουν οι Ζερβινιό και Τσιτσιρέτι. Καλή-χρυσή η άμυνα της Πάρμα, αλλά στο κατηφορικό Σαν Πάολο κόντρα στην ανεβασμένη Νάπολι δύσκολα θα έχει τύχη. Ο άσος αναμένεται να επιβεβαιωθεί και θα τον συνδυάσω με το under 3,5 για να ανεβάσω την απόδοση. Περιμένω πως οι γηπεδούχοι θα κατεβάσουν ταχύτητα μετά από κάποιο σημείο γιατί ακολουθεί ντερμπάρα με τη Γιουβέντους.

Ρόμα – Φροζινόνε

Η Ρόμα δεν μπορεί με τίποτα να βάλει τέλος στον κατήφορο. Κάτι τρέχει στο εσωτερικό της ομάδας. Υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα ψυχολογίας. Απαντες κάνουν λόγο απόψε για νέο ξεκίνημα. Στον τελευταίο της αγώνα ηττήθηκε εκτός από την Μπολόνια με 2-0. Τα 3 στα 4 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Ο κόουτς Ντι Φραντζέσκο βρίσκεται σε τρομερή πίεση. Μάλιστα αν απόψε δεν κερδίσει δύσκολα θα την βγάλει καθαρή. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και κράζει τους πάντες. Το χειρότερο είναι ότι ακολουθεί το ντέρμπι μίσους με τη Λάτσιο. Λείπει ο Περότι. Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τον Σικ στην επίθεση. Η ομάδα έμεινε κλεισμένη στο προπονητικό κέντρο για να συγκεντρωθεί. Η Φροζινόνε έχει άγνοια κινδύνου, αλλά συνεχίζει να μην στρίβει με τίποτα. Μόλις έναν βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές. Πιο πρόσφατη η ήττα από τη Γιούβε με 2-0.Πάλεψε μέχρι… θανάτου, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο φινάλε. Ακόμα δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα. Ψάχνει το πρώτο γκολ. Ο κόουτς Λόνγκο είναι θέμα χρόνου να απολυθεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.  Λείπουν Γκόρι, Παγκανίνι και Μαϊέλο. Με 3-5-2 και τους Τσιάνο – Πέριτσα στην επίθεση απόψε. Περισσότερο θα προσπαθήσει να καταστρέψει το παιχνίδι των Ρωμαίων. Δύσκολα θα τα καταφέρει. Ασος και under 3,5 αφού είναι κομματάκι χλωμό να βρουν γκολ οι φιλοξενούμενοι.

Τζένοα – Κιέβο

Μεγάλο αγκάθι η άμυνα ως τώρα στην Τζένοα. Ψάχνει λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Βαρύ 4-1 από τη Λάτσιο. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Στα δύο εκτός έχει φάει τέσσερα σε αυτό και πέντε από τη Σασσουόλο. Τέσσερα over στα πέντε φετινά της παιχνίδια. Μεταμορφώνεται στη Γένοβα και απόψε θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες. Λείπουν Λόπες και Λαπαντούλα. Παίζει με 3-5-2 και τον Πάντεφ να βγαίνει ως κρυφός επιθετικός πίσω από τους Πιάτεκ και Κουαμέ. Η Κιέβο ηττήθηκε εντός από την Ουντινέζε με 2-0 σε ένα ματς που αποτέλεσε μεγάλο πισωγύρισμα. Ανευρη, άχρωμη και άοσμη στο ξεκίνημα. Βρίσκεται στον πάγκο της βαθμολογίας χωρίς νίκη ως τώρα. Επιβάλλεται να σπάσει το ρόδι άμεσα πριν είναι πολύ άργά. Λείπουν Μπάνι και Σέζαρ. Σύμμαχος η παράδοση απόψε με πέντε νίκες στις οχτώ πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στο Λουίτζι Φεράρις.  Με τρώει το χέρι να ψάξω την κόντρα, αλλά σέβομαι την αγωνιστική άνοδο της Τζένοα μπροστά στο κοινό της. Μακριά κι αγαπημένοι.

Σε ενδιαφέρει