A’ Ισπανίας: Ίσα-ίσα το «τρίποντο» η Ατλέτικο!

Νίκη με το λιγότερο κόστος -ενόψει Ρεάλ- απέναντι στην Ουέσκα θέλει απόψε η Ατλέτικο.
atleticomadrid

Από τις εμβόλιμες αγωνιστικές των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δε θα μπορούσε να λείπει η Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς η 6η αγωνιστική απόψε ξεκινάει με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Ατλέτικο υποδέχεται την Ουέσκα και θέλει νίκη με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια ενόψει Ρεάλ, η Εσπανιόλ αντιμετωπίζει την ανεβασμένη -τον τελευταίο καιρό- Εϊμπάρ και η Σοσιεδάδ θα προσπαθήσει να κτίσει ένα σερί υποδεχόμενη την Ράγιο Βαγεκάνο που δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας.

Aνάλυση

Εσπανιόλ – Εϊμπάρ

Παρά το γεγονός ότι το προσπάθησε πολύ η Εσπανιόλ μέσα στο «Μπερναμπέου» κόντρα στην Ρεάλ, τελικά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Οι Καταλανοί δημιούργησαν φάσεις, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωσαν και έτσι δέχτηκαν το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο απάντηση δεν δόθηκε και έτσι υπέστη τη δεύτερη φετινή της ήττα, η οποία ήρθε και αυτή εκτός έδρας. Σήμερα, η ομάδα του Ρούμπι επιστρέφει στο… σπίτι της, εκεί που φέτος μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δείχνοντας ότι έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Χάνουν το ματς ο φορ Πουαδό και ο στόπερ Νταβίντ Λόπεθ που είναι τραυματίες, ενώ θα γίνουν αναγκαστικά και κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βαρύ, Μπαπτιστάο και Σέρχιο Γκαρθία θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Νίκη με το λιγότερο κόστος θα επιχειρήσει απόψε η Ατλέτικο. Θα έρθουν όλα όπως τα θέλουν οι «ροχιμπλάνκος»;

Από την άλλη μεριά, η Εϊμπάρ προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λεγανές, σε ένα ματς που ήξερε ακριβώς τι ζητούσε, πέτυχε το γκολ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο αήττητο ματς για την ομάδα του Μεντιλιμπάρ και παράλληλα η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη της, αποτελέσματα που ήρθαν να διορθώσουν το κακό ξεκίνημα με τις δύο συνεχόμενες ήττες. Με ανεβασμένη ψυχολογία πάνε, σήμερα, οι Βάσκοι στη Βαρκελώνη, όμως θα λείπουν ο αμυντικός Ραμίς και ο φορ Κίκε που είναι τραυματίες, ενώ η επιστροφή του καλού χαφ Πέδρο Λεόν θα έρθει μετά το τέλος του έτους. Ένριτς και Καρδόνα θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους.

Εκτίμηση

Η Εσπανιόλ εντός έδρας παρουσιάζεται αρκετά σοβαρή και δείχνει ανταγωνιστική ακόμα και απέναντι σε μεγαλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Η Εϊμπάρ έρχεται με ψυχολογία, αλλά δε νομίζω ότι θα καταφέρει και πολλά. Μπορεί βέβαια να συνεισφέρει στο σκορ. 1 & Over 2,5

Σοσιεδάδ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Ουέσκα με 0-1 κατάφερε να πάρει την περασμένη αγωνιστική η Σοσιεδάδ, η οποία μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες! Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι να σκοράρει (64′), από εκεί και πέρα έμεινε με δέκα παίκτες στο 71′ και εννιά στο 82′, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν κάτι. Αυτή η νίκη ήρθε για την ομάδα του Γκαριτάνο μετά από δύο σερί ήττες, δίνοντας της μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Σήμερα, επιστρέφει στην έδρα της και θέλει να κτίσει ένα θετικό σερί που θα την φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Ερνάντεθ και ο φορ Χουάνμι που αποβλήθηκαν στο προηγούμενο, ενώ τραυματίες είναι ο χαφ Μερκελάνθ που χάνει όλη τη σεζόν, ο εξτρέμ Γιανουζάι που δεν έχει κάνει ντεμπούτο στη σεζόν και ο στόπερ Γιορέντε. Ευτυχώς για τον Γκαριτάνο επιστρέφει ο επιθετικός Γουΐλιαν Ζοσέ και θα συνθέσει το βασικό επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Ογιαρθαμπάλ.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο, από τη μεριά της, συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την εντός έδρας συντριβή με 1-5 από την Αλαβές. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στη συνέχεια γιατί ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σήμερα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να προβεί σε ροτέισον, καθώς ακολουθεί το εντός έδρας με την Εσπανιόλ. Δεν υπολογίζονται ο στόπερ Μπα και ο χαφ Ελουστόνδο. Δεν αλλάζει το 4-3-3, με τον Εμπάρδα στην κορυφή και τους Κακούτα και Ντε Τόμας στα άκρα.

Εκτίμηση

Φαινομενικά είναι εύκολο το ματς για την Σοσιεδάδ, αν αναλογιστούμε και την κατάσταση της Ράγιο. Παρ’ όλα αυτά, οι εμβόλιμες αγωνιστικές έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και αντιμετωπίζονται σαφώς διαφορετικά από τις ομάδες. Το πιο σίγουρο είναι ότι με την εικόνα και των δύο ομάδων, τα πολλά γκολ έχουν προβάδισμα. Over 3,5

Aτλέτικο Μαδρίτης – Ουέσκα

Τα αρνητικά αποτελέσματα της αρχής της σεζόν δείχνει να αφήνει πίσω της η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά το διπλό μέσα στην έδρα της Μονακό (2-1) για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Μαδριλένοι πήγαν στην έδρα της συντοπίτισσας Χετάφε και πήραν τη σχετικά άνετη νίκη με 2-0. Έτσι, επέστρεψαν στα τρίποντα μετά από δύο σερί αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και παράλληλα απέκτησαν και την απαιτούμενη ψυχολογία για τη συνέχεια του μαραθωνίου, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά τους από την κορυφή στους πέντε βαθμούς μετά την… γκέλα της Μπαρτσελόνα. Για σήμερα, ο Σιμεόνε δε θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Σάβιτς που είναι τραυματίας, ενώ αποθεραπεύτηκαν ο μπακ Αρίας και ο επιθετικός χαφ Βιτόλο, με τον δεύτερο μόνο να μπαίνει στην αποστολή. Εκτός, επίσης, έμεινε και ο έμπειρος μπακ Χουανφράν για λόγους τακτικής, καθώς το Σάββατο οι «ροχιμπλάνκος» θα φιλοξενηθούν από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας. Γκριεζμάν και Ντιέγκο Κόστα αποτελούν δύο σταθερές επιλογές για την επίθεση των γηπεδούχων.

Aπό την άλλη μεριά, η Ουέσκα δεν έδωσε συνέχεια στο καλό ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα (1 νίκη και 1 ισοπαλία), μετρώντας τρεις σερί ήττες στις ισάριθμες πρόσφατες αγωνιστικές. Στο τελευταίο της ματς, η ομάδα του Λέο Φράνκο ηττήθηκε με 0-1 εντός έδρας από την Σοσιεδάδ, παρά το γεγονός ότι η αντίπαλός της τελείωσε το παιχνίδι με… 9 παίκτες! Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως οι νεοφώτιστοι έχουν πρόβλημα όταν δεν τους δίνεται χώρος και είναι αναγκασμένοι να… ανοίξουν άμυνες. Στα θετικά ενόψει της πολύ δύσκολης σημερινής αναμέτρησης για τον έμπειρο κόουτς συγκαταλέγονται οι επιστροφές του αμυντικού Μπρέζανιτς και του γκολκίπερ Γιοβάνοβιτς, όμως λίγες θα είναι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Φερέιρο και Κούτσο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση

Δε γίνεται λόγος για το ποια ομάδα είναι το φαβορί για τη νίκη σήμερα. Ζητούμενο για την Ατλέτικο είναι οι τρεις βαθμοί με το λιγότερο κόστος. Το λογικό εύρος τερμάτων είναι πολύ πιθανή εξέλιξη, ενώ και το ακριβές σκορ 2-0 θα βρεθεί στο παιχνίδι μου. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει