Τσάμπιονσιπ: Ανεβάζουν στροφές τα φαβορί

Το κυρίως πιάτο της 9ης αγωνιστικής σήμερα στην Τσάμπιονσιπ.
JS

Με τη δράση να μην σταματά ποτέ στην Τσάμπιονσιπ, το… μενού συνεχίζεται με την ισχυρή δόση της 9ης αγωνιστικής.

Ανάλυση

Γουέστ Μπρομ – Μίλγουολ

Ήταν να μην πάρει μπροστά η Γουέστ Μπρομ, καθώς έφτασε σε νέα νίκη αυτή τη φορά κόντρα στη φορμαρισμένη Μπρίστολ Σίτι με σκορ 4 – 2, φτάνοντας στο τρίτο θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία 4 (3 – 1 – 0), ενώ ακόμα και η τελευταία ήττα ήταν άδικη από τη Μίντλεσμπρο, καθώς σημειώθηκε στις καθυστερήσεις και με αμφισβητούμενο γκολ. Στο ημίχρονο προηγήθηκε με 3 – 0 σε μια πεντακάθαρη επικράτηση. Έκανε ντεμπούτο ο ποιοτικός Χούλαχαν, που ήρθε από τη Νόργουιτς.

Ήττα για τη Μίγλουολ από την ΚΠΡ (2 – 0), δείχνοντας και κουρασμένη και επηρεασμένη από τον τρόπο που έχασε τη νίκη από τη Λιντς (1 – 1) την προηγούμενη αγωνιστική, δεχόμενη γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης. Έτσι έμεινε για 5η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, μετρώντας 4 ήττες σε αυτό το διάστημα. Εκτός έδρας που χάνει την περισσότερη από τη δύναμή της μετρά 3 σερί ήττες.

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει σύγκριση, αλλά μόνο… άσος!

Φουλ δράση στην Τσάμπιονσιπ με πληθώρα ειδικών 

Ίπσουιτς – Μπόλτον

Παραμένει χωρίς νίκη η Ίπσουιτς σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, οπότε από πολύ νωρίς στη σεζόν, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί έως και οριακή. Τελευταίο αποτέλεσμα το εντός έδρας 1 – 1 κόντρα στην πολύ καλή Μπρέντφορντ. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο μισάωρο του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισοφάρισε στο 73’. Είναι φυσικά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Απόλυτα φυσιολογική ήττα για την Μπόλτον στην έδρα της πολύ πιο ποιοτικής Μίντλεσμπρο, με σκορ 2 – 0, με το δεύτερο γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις. Εντελώς ακίνδυνη η Μπόλτον, αφού έτσι κι αλλιώς είχε απέναντί της μια ομάδα που διαθέτει ίσως την καλύτερη αμυντική λειτουργία στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς και η καλή εκκίνηση στην Τσάμπιονσιπ, τείνει να μετατραπεί σε μακρινή ανάμνηση, συν του ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Αν δεν νικήσει ούτε σήμερα η Ίπσουιτς, μπορεί να καταθέσει αίτημα να μην συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Η Μπόλτον είναι η αντίπαλος που χρειαζόταν. Άσος

Νότιγχαμ Φόρεστ – Ρόδεραμ

Πήρε μπροστά η Νότιγχαμ! Επικράτησε έπειτα από 4 ματς (0 – 3 – 1) και θύμα της ήταν η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με σκορ 2 – 1. Ήταν η καλύτερη από τις δύο ομάδες στο γήπεδο και βρήκε δίχτυα με τους Γκράμπαν (41’), Καρβάλιο (63’) και απλά αγχώθηκε στο 88’ που δέχθηκε τη μείωση του σκορ. Είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, κάτι που τόνισε και ο Καράνκα. Παραμένει αήττητη εντός έδρας. Εν αναμονή των Ταχτσίδη και Γιάκομπ στην αποστολή.

Ακόμα μία εκτός έδρας ήττα για τη Ρόδεραμ, αφού αυτή τη φορά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Άστον Βίλα, που εκτός των άλλων καιγόταν για τη νίκη, προερχόμενη από αρνητικά αποτελέσματα. Στο 27’ και το 82’ διαμορφώθηκε το τελικό 2 – 0 στο «Βίλα Παρκ» και η Ρόδεραμ συνεχίζει την πορεία της, αφού δεν περίμενε και κάτι από το ματς. Πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας με σημαντικούς τραυματισμούς των σέντερ μπακ που διαθέτει.

Με δεδομένες τις συνθήκες είναι δίκαιος ο άσος στις αποδόσεις που κυκλοφορεί.

Στόουκ – Μπλάκμπερν

Τουλάχιστον νικάει εντός έδρας η Στόουκ, που σε κάθε περίπτωση δείχνει ανεβασμένη. Τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας τρίποντο για την ομάδα του Ρόουετ, επικρατώντας με το οριακό 1 – 0 της ούτως ή άλλως αξιόμαχης Σουόνσι. Το γκολ πέτυχε ο Τζο Άλεν στο 57’, αλλά ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ ήταν σε θέση οφσάιντ. Σε κάθε περίπτωση το υπέρ της σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους και έτσι δεν δέχθηκε και γκολ στο σπίτι της για ακόμα μια φορά.

Πήρε εκτός έδρας αποτέλεσμα κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι η Μπλάκμπερν, κρατώντας το 0 – 0 στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Ήταν όμως πολύ τυχεροί οι φιλοξενούμενοι, καθώς και δεν της δόθηκε κατά της πέναλτι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι. Γενικότερα, τα «ρόδα» ήταν ακίνδυνα. Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία της γενικότερα στο πρωτάθλημα είναι θετική αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι νεοφώτιστη.

Από τη στιγμή που ο άσος είναι στον διπλασιασμό, μπορούμε να τον τιμήσουμε, αφού δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης των ρόστερ των δύο ομάδων, πόσω μάλλον τη στιγμή που υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Σε ενδιαφέρει