Σούπερ Λίγκα: Κάνουν σεφτέ οι Αρκάδες

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στον προβληματικό Απόλλωνα.
ast

Τέταρτη αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα με τρεις αναμετρήσεις σε Τρίπολη, Περιστέρι και Γιάννενα. Φαβορί Αστέρας και Ατρόμητος, θα πέσουν κορμιά στους «Ζωσιμάδες».

Ανάλυση

Αστ. Τρίπολης – Απ. Σμύρνης

Αναμφίβολα ο Αστέρας έχει βγάλει το δυσκολότερο πρόγραμμα από οποιαδήποτε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Επαιξε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό χωρίς να πάρει πόντο, αλλά πάλεψε και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Το πραγματικό πρωτάθλημα ξεκινάει απόψε για τους Αρκάδες και η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα αποτελεί αυτοσκοπό. Στον τελευταίο του αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό ηττήθηκε στο όριο με 2-1 δεχόμενος το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις. Απόψε θα παραταχθεί πλήρης, ενώ η επιστροφή του Τόνσο του ανεβάζει το επίπεδο. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Τσιλιανίδη, Τόνσο και Καλτσά. Ο Απόλλων Σμύρνης αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Απόψε θα κάνει το ντεμπούτο του ο Μοντεγαούδο. Ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα, αλλά ακόμα δεν έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα. Πλήγμα οι απουσίες των αμυντικών Τζανετόπουλο και Κύργια. Παράλληλα το πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι παραμένει. Μόνο ένα γκολ έχει πετύχει και αυτό στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τα Γιάννενα με 2-1. Αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας τον Μάντζιο σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Βαθμολογικά μπορεί οι ομάδες να μην έχουν διαφορές, αλλά αγωνιστικά και ποιοτικά η ανωτερότητα του Αστέρα είναι δεδομένη. Συν τοις άλλοις αγωνίζεται στην παραδοσιακά ισχυρή του έδρα και κόντρα σε μία ομάδα με απουσίες στα μετόπισθεν. Εκαιρία να κάνει σεφτέ. Ασος.

 

Ατρόμητος – Λάρισα

Προσέχοντας τα μετόπισθεν και διασφαλίζοντας το μηδέν στην άμυνα ο Ατρόμητος παίρνει νίκες και σταθεροποιείται στα ψηλά. Τελευταίο του θύμα η Λαμία της οποίας επικράτησε με 1-0. Σκόρερ ο Κουλούρης στο 43’, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Δύο νίκες και μια ισοπαλία ως τώρα για τους Περιστεριώτες. Απόψε θα παραταχθεί χωρίς τους Ενσικουλού, Κυβρακίδη και Μανούσο. Ο Κάναντι φέτος εμπιστεύεται περισσότερο το 3-4-3 με τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης και τους Ουγκράι και Μπρούνο στα άκρα. Δεκατρείς φορές έχει υποδεχτεί τη Λάρισα και έχει ηττηθεί μόνο μία φορά. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν κερδίζοντας τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν από τον Αρη με 2-0 και τον Παναθηναϊκό με 3-1.Προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει. Λείπουν οι Μόρας, Ζίζιτς και Νούνιτς. Με γεμάτο κέντρο θα παραταχθεί και σήμερα παίζοντας με 3-6-1 και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Κούνιτς. Ματς που δύσκολα θα ανοίξει. Ο Ατρόμητος δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο. Η Λάρισα έχει απουσιούλες και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Δύσκολα θα τα βγάλει πέρα με τη μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχος και τη φόρμα του Κουλούρη. Ασος.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης

Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΣ στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα με 2-1. Ετσι έκανε σεφτέ στη φετινή σεζόν με τα νέα αποκτήματα να μπαίνουν στην ομάδα και να ανεβάζουν το επίπεδο. Σημαντικό το ότι σκόραρε μετά τα στείρα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Λείπουν Κακούμπα και Κάστρο απόψε. Δεν αλλάζει το 3-5-2 με τους Λέο και Μυστακίδη στην επίθεση. Μπορεί να μην είναι καθαρά εννιάρια, αλλά διαθέτουν ταχύτητα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Ο Αρης επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα και παίζει στρωτό και άκρως θελκτικό ποδόσφαιρο ως τώρα. Τεράστιος ο ενθουσιασμός σε κόσμο και παίκτες μετά το απόλυτο 3/3 στο ξεκίνημα και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Επέστρεψε στο Βικελίδης την περασμένη εβδομάδα κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 2-0. Ο Γιουνές με πέναλτι και ο Γκαρσία τα δύο γκολ. Τα τρία φετινά του παιχνίδια είχα σύνολο τερμάτων «2-3». Μοναδική αξιόλογη απουσία απόψε αυτή του Βαλεριάνου. Δεν αλλάζει ούτε με… σφαίρες το 4-2-3-1 έχοντας τον Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Γκάμπα, Ντιγκινί και Κολάσο. Σίγουρα είναι από τα ματς που θέλω να δω. Τα Γιάννενα μπορεί να έχουν δύο ήττες, αλλά ήταν εντός προγράμματος. Ο Αρης έχει το απόλυτο παίζοντας πολύ ισορροπημένο ποδόσφαιρο. Θα επιλέξω το «Χ» του ημιχρόνου περιμένοντας αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος.

Σε ενδιαφέρει