Γιουρόπα Λιγκ (Ζ’ όμιλος): Η Ρέιντζερς επιστρέφει…

Θα πέσουν κορμιά απόψε σε Λα Κεράμικα και Αλιάνζ, με τη Βιγιατράλ να υποδέχεται τη Ρέιντζερς και τη Ραπίντ να φιλοξενεί την Σπαρτάκ Μόσχας.
villareal rangers

Πρώτη αγωνιστική στον έβδομο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ρέιντζερς να επιστρέφει στην Ευρώπη και να ψάχνει τη μεγάλη υπέρβαση.

Ανάλυση

Βιγιαρεάλ – Ρέιντζερς

Από τις ομάδες που τους ταιριάζει ο θεσμός η Βιγιαρεάλ. Το θέμα είναι να το αποδείξει και στο χορτάρι. Επρεπε να φτάσει στην τέταρτη αγωνιστική η Πριμέρα για να πετύχει την πρώτη της νίκη και το έπραξε την Κυριακή στην έδρα της Λεγκανές με 1-0. Σκόρερ ο Μπάκα στο 65’. Μάλιστα είχε περάσει αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα και απόψε αναμένεται να ξεκινήσει στην επίθεση. Τρίτο σερί under, no goal και σύνολο τερμάτων «0-1». Καθαρό 4-4-2 απόψε για τη γηπεδούχο με Σανσόνε και Μπάκα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Ρέιντζερς ζει και αναπνέει για το σημερινό ματς και γενικότερα την επιστροφή της στου ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Τζέραρντ κάνει εξαιρετική δουλειά από τον πάγκο παρά την προπονητική του απειρία. Από τις ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα ματς ως τώρα στη σεζόν και είναι πιο ρολαρισμένη. Στα προκριματικά απέκλεισε την Σκούπι, την Οσιγιεκ, τη Μάριμπορ και την Ούφα με πανομοιότυπο τρόπο, αφού είχε με όλες από μια νίκη και μια ισοπαλία. Στο σύνολο 4 νίκες και 4 ισοπαλίες σε οχτώ αγώνες. Στο πρωτάθλημα έχει ηττηθεί μόνο από τη Σέλτικ δύσκολα με 1-0. Ακολούθησε η πρόσφατη τεσσάρα κόντρα στη Νταντί με σκόρερς τους Κουλιμπαλί, Κεντ, Ταβερνιέρ και Μίντλετον. Φυσικά θα παραταχθεί με ότι καλύτερο διαθέτει επιλέγοντας το 4-3-1-2 . Βέβαια λείπουν οι Μορέλος και Φλάναγκαν. Οι Λάφερτι και Κεντ θα ξεκινήσουν στην επίθεση, ενώ από πίσω θα κινείται ο Αρφιλντ.

Φαβορί η Βιγιαρεάλ και με παραδοσιακά κατηφορική έδρα. Σκληρό καρύδι και διψασμένη η Ρέιντζερς. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται να σκοράρουν στη φετινή σεζόν και ο Τζέραρντ από την άλλη σε όλα τα μεγάλα εκτός έδρας ματς ως τώρα έχει παρατάξει την ομάδα του με πρώτο μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν. Πρώτη σκέψη το under.

Βιγιαρεάλ – Ρέιντζερς και Ραπίντ – Σπαρτάκ Μόσχας με πληθώρα ειδκών στοιχημάτων 

[image 2]Ραπίντ Β. – Σπαρτάκ Μόσχας

Η Ραπίντ ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τα προκριματικά αποκλείοντας Σλόβαν Μπρατισλάβας και Στεάουα Βουκουρεστίου. Στο πρωτάθλημα Αυστρία δεν έχει μπει καθόλου θετικό τρόπου μαζεύοντας μετά από επτά αγωνιστικές μόνο εννιά βαθμούς. Μάλιστα απόψε θα παραταχθεί με καταρρακωμένη ψυχολογία μετά την εντός έδρας ήττα από την Αούστρια στο ντέρμπι μίσους της Βιέννης. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία. Αν δεν τραβήξουν επιθετικά οι Ιβάν και Αλαρ έχει πρόβλημα. Σκέψεις να ξεκινήσει βασικός απόψε ο Μπερίσα. Νοκ άουτ οι Μπολιγκολί, Γκάρτλερ και Πάβλοβιτς. Με 4-2-3-1 και τον Αλαρ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Πίσω του θα κινούνται οι Μπερίσα, Κνασμίλνερ και Μουργκ. Η Σπαρτάκ Μόσχας βρέθηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, αλλά αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ χάνοντας 3-2 στην Τούμπα και μένοντας στο 0-0 εντός. Αρχίζει να απομακρύνεται από την κορυφή του ρωσικού πρωταθλήματος μετά το 0-0 με τη Ζενίτ και το πρόσφατο εις βάρος της 1-2 από την Τέρεκ. Αποτέλεσμα που έφερε μπόλικη μουρμούρα. Ταχύτατη επιθετική γραμμή με Ζε Λουίς, Ρότσα και Λομοβίτσκι, αλλά στο τελείωμα των φάσεων έχει θέμα. Λείπει ο καλός επιθετικός Λουίς Αντριάνο.

Η Ραπίντ έχει κάνει επιστήμη το goal/goal. Τα περισσότερα παιχνίδια της ξεκινάνε από… 1-1. Η Σπαρτάκ φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα επιθετικά όταν παίζει εκτός έδρας και βρίσκει περισσότερους διαδρόμους στην αντίπαλη εστία. Κομμένη και ραμμένη δείχνει η αναμέτρηση για goal/goal.

Σε ενδιαφέρει