Α’ Αργεντινής: Τρίποντο (επιτέλους) για τη Ρίβερ!

Την πρώτη της φετινή νίκη κυνηγάει απόψε η Ρίβερ Πλέιτ υποδεχόμενη την Σαν Μαρτίν.
river

Mε τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 5η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή. Την πρώτη της νίκη θα επιδιώξει η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία υποδέχεται την Σαν Μαρτίν, ενώ ξεχωρίζουν και τα ματς Ιντεπεντιέντε – Κολόν και Αρχεντίνος Τζούνιορς – Μπόκα Τζούνιορς.

Ανάλυση

Ιντεπεντιέντε – Κολόν

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην Εστουδιάντες προέρχεται η Ιντεπεντέντιε. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0 στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στην επανάληψη για το τελικό αποτέλεσμα. Στο Κύπελλο γνώρισε τον αποκλεισμό από την Μράουν ντε Αντρόγκε στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια), έχοντας αρκετές απουσίες διεθνών παικτών. Πιθανόν το μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στη Ρίβερ να κρίνει και το μέλλον του κόουτς Ολάν στον πάγκο, το οποίο είναι δυσοίωνο. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο στόπερ Φιγάλ και ο αμυντικός χαφ Σίλβα.

Όλη η Αργεντινή παίζει 

Από τη μεριά της, η Κολόν δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στην Ουνιόν και θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά τυχερή που απέσπασε ισοπαλία χωρίς τέρματα. Στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σαν Λορέντζο, αφού αν και προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά (0-2 στο 65’), στο τέλος οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι, όπου και ήταν πιο εύστοχοι. Συνεχίζει να απουσιάζει ο φορ Κορέα, ενώ επιστρέφει ο αμυντικός μέσος Φριτσλέρ. 

Ευκαιρία έχει σήμερα η Ιντεπεντιέντε να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση της Κολόν και να επιστρέψει στις νίκες, με τον άσο να πληρώνει ικανοποιητικά. 1

Ρίβερ Πλέιτ – Σαν Μαρτίν

Από την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σαν Λορέντζο προέρχεται η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία πήρε τελικά αυτό που της άξιζε, καθώς μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προηγήθηκε στο 40′, όμως στην επανάληψη η γηπεδούχος κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και να ισοφαρίσει στο 76′. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ισοπαλία για την ομάδα του Γκαγιάρδο, η οποία παραμένει ακόμα χωρίς νίκη (0-4-0) και σήμερα έχει την ευκαιρία να το καταφέρει, όμως μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί μεσοβδόμαδα και το ματς με την Ιντεπεντιέντε για το Λιμπερταδόρες. Λογικά προλαβαίνει το σημερινό ο εξτρέμ Φερνάντες.

Η Σαν Μαρτίν, από την άλλη, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Ουρακάν, ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα (1-2-1) για την ομάδα του Κογιέτ, η οποία αν δεν… μπαλώσει τα αμυντικά κενά της σύντομα θα έρθουν κι άλλες. Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες.

Με το μυαλό στο μεσοβδόμαδο για το Λιμπερταδόρες θα παραταχθεί η Ρίβερ, όμως θέλει ταυτόχρονα και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα για να πάρει τα… πάνω της και αυτό με το λιγότερο κόστος. 2-3 goals

Αρχεντίνος Τζούνιορς – Μπόκα Τζούνιορς

Σπουδαίο τρίποντο κόντρα στη Λανούς με 2-0 κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική η Αρχεντίνος Τζούνιορς, έχοντας γενικά πολύ καλή παρουσία σε όλο το ματς. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα του Μπέρτι (1-2-1), όμως στο Κύπελλο γνώρισε τον αποκλεισμό… σοκ από την Τέμπερλεϊ με 2-0. Για σήμερα, επιστρέφουν οι φορ Μπομπαντίγια και Μπενίτες, όχι όμως και ο χαφ Μπαταγίνι

Η Μπόκα Τζούνιορς, από τη μεριά της, πήρε την νίκη με 3-0 επί της Βελέζ την περασμένη αγωνιστική, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι δεν είχε αγώνα για το Λιμπερταδόρες, οπότε αγωνίστηκε χωρίς αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Στο Κύπελλο, η ομάδα του Σελότο επικράτησε άνετα της Σαν Μαρτίν Τουκουμάν με 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο στόπερ Ισκιέρδος, ενώ εκτός θα μείνει ο τραυματίας φορ Άμπιλα.

Εντός έδρας η Αρχεντίνος παίζει με άλλον αέρα και θα προσπαθήσει να σπάσει τον… τσαμπουκά της πρωταθλήτριας. Θα έχει γκολ εκατέρωθεν. GG

Σε ενδιαφέρει