Πρ. Μουντομπάσκετ: Χαλαροί Ισπανοί και Λιθουανοί

Πρώτοι αγώνες της δεύτερης φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ και ένατο και δέκατο όμιλο. Οι ομάδες κουβαλάνε τα αποτελέσματα της πρώτης φάση, με τους Ισπανούς και τους Λιθουανούς να έχουν το απόλυτο.
LATVIA

Η Εθνική μας έδειξε τα δόντια της εχθές επικρατώντας της Σερβίας που καιγόταν περισσότερο για τη νίκη. Ετσι η πρωτιά του ομίλου μας ανήκει δικαιωματικά. Απόψε διεξάγεται το δεύτερο κυρίως πιάτο της δεύτερη φάσης των προκριματικών του Μουντομπάσκετ.

Ουκρανία – Ισπανία

Η Ουκρανία μπήκε στη δεύτερο φάση με ρεκόρ 3-3 και εννοείται πως απόψε παίζει τα ρέστα της. Θέλει να κάνει ότι έκανε εχθές η Βουλγαρία στους Γάλλους. Θα έχουν τους ΝΒΑερς Λεν και Μιχάλιουκ, ενώ ο Σκαριόλο από την άλλη θα παίξει με ένα εντελώς εναλλακτικό σχήμα. Δεν υπάρχει λόγος να πιέσει τα βαριά τους χαρτιά, αφού οι παίκτες του βρίσκονται στην κορυφή και δεν χάνουν την πρόκριση. Ηγέτης της σημερινής ομάδας ο Σέρχιο Ροντρίκεθ. Αρχική σκέψη ο άσος στο χάντικαπ λόγω κινήτρου, αλλά υποψιασμένο το χάντικαπ μόλις στους 6,5 πόντους. Στρέφομαι στην εναλλακτική του over 152,5 περιμένοντας από τους Ισπανούς να ανοίξουν το ρυθμό.

Θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη η Ουκρανία κόντρα στους αήττητους Ισπανούς 

Λετονία – Σλοβενία

Οριακό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που… έβγαλαν τα μάτια τους στον πρημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, με την Σλοβενία να επικρατεί 103-97 σε ένα συγκλονιστικό ματς. Οι Λετονοί απόψε θα ψάξουν την άτυπη ρεβάνς έχοντας σύμμαχο την έδρα και το ρεκόρ τους στο 4-2. Οι Σλοβένοι βρίσκονται στο 2-4. Με λίγα λόγια αν κερδίσει η γηπεδούχος θέτει ουσιαστικά εκτός την αντίπαλό της. Ο ηγέτης Πορζίγκις λείπει και αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι των Λετονών. Από πλευράς Σλοβενίας δεν θα παίξουν ο Ντράγκιτς που αποσύρθηκε μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ και ο σπουδαίος σταρ Ντόνσιτς που προτίμησε να μείνει στο ΝΒΑ και να προετοιμαστεί για μια γεμάτη σεζόν με το Ντάλας. Ως εκ τούτου ευλόγως ο άσος γνωρίζει κάθετη πτώση και πλέον δεν έχει αξία στα επίπεδα του 1.40.

Τουρκία – Μαυροβούνιο

Με μεγάλες βλέψεις μπαίνουν στη δεύτερη φάση οι Τούρκοι. Ο Σαρίτσα έχει βρει το κουμπί των παικτών του. Το ρεκόρ που τους ακολουθεί βρίσκεται στο 4-2. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε. Δεσπόζουν οι Ιλιασόβα, Κορκμάζ, Οσμάν και Ουίλμπεκιν. Οι Μαυροβούνιοι έχουν ρεκόρ 3-3, αλλά και απουσίες. Εκτός έδρας παραδοσιακά προβληματίζουν και ηττήθηκαν με 87-76 σε πρόσφατο φιλικό από την Εθνική μας. Δύ φορές έχουν αντιμετωπίσει τους Τούρκους και υπέκυψαν με διψήφιες διαφορές, 84-70 και 81-69. Δύσκολα θα ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των Τούρκων και το να ξεπεράσουν τους 83,5 πόντους φαντάζει ως ένα πολύ ορατό ενδεχόμενο.

Ιταλία – Πολωνία

Με τον Σακέτι στον πάγκο οι Ιταλοί έδειξαν μια μεγαλύτερη ισορροπία. Μπήκαν με τέσσερις νίκες στα προκριματικά, αλλά ακολούθησαν δύο ήττες. Ετσι μεταφέρουν ρεκόρ 4-2 στη δεύτερη φάση. Απόψε θα ηγηθούν των προσπαθειών τους οι Ντατόμε και Μέλι. Σχετικά νεανικό το υπόλοιπο ρόστερ, αλλά με υψηλές βλέψεις. Η Πολωνία Η Πολωνία είναι περισσότερο ομάδα συνόλου. Σκληρό σύνολο, αλλά και μπόλικες αδυναμίες όπως έδειξε στο πρόσφατο φιλικό με τους Ρώσους χάνοντας με 88-68. Δύσκολα θα αγχώσει τους Ιταλούς, αλλά το χέρι μου δεν πάει εύκολα στο χάντικαπ των 8,5 πόντων υπέρ των γηπεδούχων.

Κροατία – Λιθουανία

Από τα σπουδαιότερα ματς της ημέρας. Δύο μεγάλες σχολές συγκρούονται και αναμένεται να πέσουν κορμιά. Βέβαια τα δεδομένα δίνουν προβάδισμα στον άσο. Αφενός οι Κροάτες με ρεκόρ στο 3-3 βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση και θέλουν μόνο νίκη και αφετέρου θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μπογκντάνοβιτς, αλλά και τους Ζίζιτς και Σάριτς από το ΝΒΑ. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι η Λιθουανοί είναι χαλαροί κουβαλώντας το απόλυτο των νικών από την πρώτη φάση γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο άσος έρχεται πιο κοντά. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση οι εταιρίες είναι διαβασμένες και δίνουν στη νίκη των γηπεδούχων μόλις 1.25. Το χάντικαπ κινείται στους 7,5, ενώ η γραμμή έχει ανέβει στους 157,5 πόντους. Για να μην μπλέξω με το χάντικαπ θα προτιμήσω τον άσο από ημίχρονο στο 1.60.

Σε ενδιαφέρει