Πρ.Μουντομπάσκετ: Φοβού τους Σέρβους

Τζάμπολ σήμερα στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, όπου διεξάγονται ο ενδέκατος και ο δωδέκατος όμιλος.
ellada servia

Μεγάλο ματς στα Δύο Αοράκια για την Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Σερβία. Οι ομάδες κουβαλάνε τις νίκες της προηγούμενης φάσης με αποτέλεσμα η Εθνική μας να είναι πιο χαλαρή από τους Σέρβους, αφού οδηγεί την κούρσα στον όμιλο.

Ελλάδα – Σερβία

Από την Εθνική μας ομάδα απουσιάζουν οι Κουφός και Αντετοκούνμπο, ενώ κόπηκαν οι Λαρεντζάκης και Μαργαρίτης. Στο τόσρερ, όμως, βρίσκονται παίκτες με τεράστια εμπειρία όπως ο Καλάθης, ο Μπουρούσης, ο Σλούκας και όχι μόνο. Οι Σέρβοι έρχονται αποφασισμένοι για τη νίκη και είναι ουσιαστικά πλήρεις, αφού στο ρόστερ τους βρίσκονται παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ ακόμα κι αν δεν είναι οι Τεόντοσιτς  και Μαριάνοβιτς. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Ραντούλιτσα και ο Μπιέλιτσα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι Σέρβοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, αλλά οι διεθνείς μας δεν χαρίζονται πουθενά και σε κανέναν. Σκληρό ματς που δύσκολα θα ξεφύγει πάνω από τους 155,5 πόντους. Προς under.

 

Βουλγαρία – Γαλλία

Στο Βουλγαρία – Γαλλία υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι φυσικά οι Γάλλοι. Με Μπατούμ στη σύνθεσή τους, αρκετές απουσίες, αλλά και ένα πολύ αθλητικό σχήμα. Το είδαμε και στην εύκολη νίκη επί ης Εθνική μας . Θέμα αποκλεισμού δεν τίθεται. Οι Βούλγαροι είναι αυτοί που καίγονται. Προκρίθηκαν οριακά στην δεύτερη φάση με ρεκόρ 2-4 και σήμερα θα κυνηγήσουν το θαύμα εντός έδρας. Δεν πρόκειται να το καταφέρουν, αλλά οι 17,5 πόντοι μου φαίνονται υπερβολικοί στο χάντικαπ. Προς άσο.

Εσθονία – Γερμανία

Η Γερμανία έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη κόντρα στους Εσθονούς, αλλά και εδώ το χάντικαπ είναι πονηρό και υπερβολικό συνάμα. Στους 23,5 πόντους δεν υπάρχει λόγος να σκοτωθούν τα «πάντσερ» που βρίσκονται στην πρώτη θέση και ουσιαστικά δεν κινδυνεύουν με αποκλεισμό. Η Εσθονία δύσκολα θα αντέξει στον γρήγορο ρυθμό των φιλοξενούμενων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταπεινωθεί κιόλας. Ασος.

Ισραήλ – Γεωργία

Στο Τελ Αβίβ το Ισραήλ και Γεωργία θέλουν να παλέψουν για την τριάδα σε έναν όμιλο που έχουν ελάχιστες ελπίδες με Ελλάδα, Γερμανία και Σερβία να δεσπόζουν. Η νικήτρια θα συνεχίζει απλώς να ελπίζει. Σε κακή κατάσταση έδειξαν οι Ισραηλινοί στα φιλικά. Δεν θα έχουν και τον ΝΒΑερ Κάσπι στη σύνθεσή τους. Δείχνουν κάπως συμβιβασμένοι με τον αποκλεισμό. Πιο σοβαρό το προφίλ της Γεωργίας του Ζούρου. Κανονικά Σενγκέλια, Σερμαντίνι και νέο πρόσωπο ο Τζάνινγκ που πήρε γεωργιανή υπηκοότητα. Με 4,5 πόντους δίπλα τους μπορούν το διπλό οι φιλοξενούμενοι. 

Τσεχία – Ρωσία

Από τα πιο ενδιαφέρονται ματς της ημέρας. Οι Τσέχοι με Σατοράνσκι και Βέσελι κανονικά στη σύνθεσή τους ψάχνουν τη νίκη για να καθαρίσουν ουσιαστικά με την πρόκριση έχοντας αυτή την στιγμή ρεκόρ 5-1. Σε πιο δύσκολη θέση οι Ρώσοι που με το 3-3 μόνο αν κερδίσουν απόψε θα συνεχίσουν να ελπίζουν. Ο ΜΠαζάρεβιτς προσπαθεί να βρει ρόλους στους παίκτες του. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά ο Σβεντ παραμένει ο μεγάλος ηγέτης. Στα φιλικά έδειξαν ένα πιο επιθετικό προφίλ. Το σετ άνοιξε αρχικά με ξεκάθαρο φαβορί τους Ρώσους και πλέον προσφέρεται με οριακό φαβορί τους Τσέχους. Γρίφος για δυνατούς λύτες. Υποψιασμένα υψηλό και το line στους 155 πόντους.

Σε ενδιαφέρει