Nations League C: Αδικούνται οι γηπεδούχοι

Σε αποδόσεις αουτσάιντερ προσφέρονται απόψε οι Βούλγαροι και οι Κύπριοι στα σημερινά εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα σε Νορβηγία και Σλοβενία αντίστοιχα.
nroways

Με δύο αγώνες συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ C στο Nations League σε Βασίλ Λέφσκι Στάντιον και ΓΣΠ.

Ανάλυση

Βουλγαρία – Νορβηγία

Δύο τέρματα του Κράεφ έβαλαν τη Βουλγαρία σε θέση οδηγού στον όμιλο επικρατώντας με 2-1 της Σλοβενίας εκτός έδρας. Ηταν ανώτερη στο χορτάρι και μόνο στο φινάλε απειλήθηκε ουσιαστικά. Με την ψυχολογία στα ύψη θα παραταχθεί απόψε και έχει την ευκαιρία κάνοντας το 2/2 να γίνει το απόλυτο αφεντικό για την πρωτιά. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έχει ηττηθεί μόνο από τη Βοσνία. Απουσιάζει στην άμυνα ο πολύ καλός Μποζίκοφ. Η Νορβηγία είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο με τον Λάγκερμπακ στον πάγκο και τρέχει ένα σερί πέντε διαδοχικών νικών. Μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση επικρατώντας της Κύπρου με 2-0. Τα γκολ ο Γιόχανεν στο 20’ και στο 42’. Μόνο στο ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της δέχτηκε γκολ. Καθαρό 4-4-2 κι απόψε με Γιόνσεν και Κινγκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Σε καλή κατάσταση δείχνουν να βρίσκονται αμφότερες οι ομάδες. Η έδρα δίνει ένα σχετικό προβάδισμα στους Βούλγαρους που προσφέρονται σε τιμές αουτσάιντερ. Ο άσος, βέβαια, χρειάζεται και την απαιτούμενη κάλυψη στην ισοπαλία. Καλή εναλλακτική φαντάζει το σύνολο τερμάτων «2-3».

Οριακές μάχες σε Βουλγαρία και Κύπρο για το τρίτο γκρουπ με αμέτρητες επιλογές και ειδικά στοιχήματα 

Κύπρος – Σλοβενία

Η Κύπρος έπαιξε φουλ αμυντικά και διέπρεψε με το… παθητικό της παιχνίδι στη Νορβηγία. Δίκαιη ήττα με 2-0. Μόλις μια καθαρή ευκαιρία για γκολ. Πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα και να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί οχτώ αγώνων δίχως νίκη. Στα τρία τελευταία δεν κατάφερε καν να βρει δίχτυα. Απαντες δηλώνουν αποφασισμένοι απόψε για ένα νέο ξεκίνημα. Ο Σιμόν ζήτησε υπομονή από τον κόσμο γιατί δουλεύει ένα νέο σύστημα που θα πρέπει οι παίκτες να το αφομοιώσουν. Περισσότερο ως δικαιολογία ακούγεται αυτό. Οι Σλοβένοι από την άλλη ήταν κακοί κόντρα στους Βούλγαρους και μοιραία υπέκυψαν με 2-1 εντός έδρας. Ισοφάρισαν με τον Ζαχ στο 40’, αλλά στο 59’ βρέθηκαν εκ νέου πίσω στο σκορ και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν 1-2 καλές φάσεις για γκολ. Τέσσερα σερί σύνολα τερμάτων «2-3». Με 4-3-2-1 ο Κάβσιτς και προωθημένο τον Σπόραρ. Λίγο πιο επιθετικά η Κύπρος σε σχέση με την πρεμιέρα παίζοντας με τον Σωτηρίου μοναδικό επιθετικό, αλλά και τους Παπουλή, Μαργκάσα και Αρτιματά να βγαίνουν από πίσω. Θα ρισκάρω με το 1Χ. Πρέπει να γυρίσει τον διακόπτη η Κύπρος και οι Σλοβένοι έδειξαν ευάλωτοι αμυντικά. Πρώτα, βέβαια, η ισοπαλία και μετά ο άσος.  

Σε ενδιαφέρει