Βραζιλία: Κι όμως, η Ιντερνασιονάλ πάει για πρωτάθλημα

Αν και... νεοφώτιστη η Ιντερνασιονάλ στοχεύει στο πρωτάθλημα και στο αποψινό τοπικό ντέρμπι με την Γκρέμιο θέλει μόνο τη νίκη, μετά τη χθεσινή επικράτηση της Σάο Πάολο
noticia internacional

Κορυφώνεται η μάχη του πρωταθλήματος στη Βραζιλία!

Η… νεοφώτιστη Ιντερνασιονάλ «χτυπάει» στα ίσια το πρωτάθλημα και κόντρα στην Γκρέμιο (μεγάλο τοπικό ντέρμπι) θέλει τη νίκη, ειδικότερα μετά τη χθεσινή επικράτηση της Σάο Πάολο.

Με πολλές αλλαγές η Παλμέιρας στο ντέρμπι με την Κορίνθιανς λόγω Κυπέλλου.

Ανάλυση

Ιντερνασιονάλ – Γκρέμιο

* Τοπικό ντέρμπι

Μεγάλη νίκη για την Ιντερνασιονάλ, αφού επικράτησε της Φλαμένγκο με σκορ 2 – 1 και έτσι έκανε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για την κατάκτηση του τίτλου. Με τη δύναμη της έδρας της, προηγήθηκε στο 6’, ισοφαρίστηκε στο 57’, αλλά πριν προλάβει να πει κανείς ότι σοκαρίστηκε, ανέκτησε το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Πραγματικά εντυπωσιακή πορεία αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από δύο χρόνια έπεσε, ανέβηκε και ως… νεοφώτιστη διεκδικεί και το πρωτάθλημα. Εκτός από το αποψινό ντέρμπι ο Ιάγκο.

Εκτός έδρας δοκιμασία στο «σπίτι» της Σάντος είχε η Γκρέμιο και πήρε τον βαθμό, μένοντας στο 0 – 0. Μάλιστα, σε αυτό το ματς, ο προπονητής της ομάδας επέλεξε να προχωρήσει σε εκτενές rotation, αφού έδωσε… ρεπό στους φορτωμένους ποδοσφαιριστές του. Με αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, ο βαθμός θεωρείται θετικός και έτσι παραμένει στην πρώτη εξάδα. Λείπουν για το αποψινό οι διεθνείς με την εθνική Βραζιλίας και Αργεντινής, ο επιθετικός Έβερτον και ο κεντρικός αμυντικός Κανεμάν αντίστοιχα.

Έτσι όπως το έχει πάει η Ιντερνασιονάλ θα μου κάνει εντύπωση να μην νικήσει την Γκρέμιο που θα έχει και δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Άσος.

Θα καταφέρει η Ιντερνασιονάλ να καταπλήξει τους πάντες και να πάρει το πρωτάθλημα;  

Παλμέιρας – Κορίνθιανς

* Τοπικό ντέρμπι

Δυσκολεύτηκε αρκετά η Παλμέιρας κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε, αλλά τελικά επικράτησε 2 – 0. Άνοιξε το σκορ στο 71’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90’ με πέναλτι. Προπονητής της ομάδας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που ξεκαθάρισε ότι στο σημερινό θα παρατάξει πολλούς αναπληρωματικούς, καθώς υπολογίζει πολύ στο Κύπελλο. Την Πέμπτη είναι το πρώτο ματς με αντίπαλο την Κρουζέιρο για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Ακόμα μία γκέλα για την Κορίνθιανς, καθώς ηττήθηκε με σκορ 2 – 1 από τη Σεαρά και το μοναδικό χρονικό σημείο που κατάφερε να δείξει μία αντίδραση στο ματς ήταν όταν μείωσε στο σκορ στο 71’, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παρά την πίεση που άσκησε. Αυτή η ήττα έφερε αλλαγές, καθώς ο μέχρι πρότινος προπονητής, Οσμάρ Λος, θα επιστρέψει στο πόστο του βοηθού και πρώτος ανέλαβε ο Ζαΐρ Βεντούρα, που ήταν προηγουμένως στη Σάντος.

Η Παλμέιρας χωρίς πολλούς βασικούς, αλλά με τη δύναμη της έδρας. Η Κορίνθιανς με νέο προπονητή και αντιπάλους αναπληρωματικούς. G/G.

Αμέρικα Μινέιρο – Σεαρά

Δύσκολη αποστολή κόντρα στη Βάσκο Ντα Γκάμα είχε η Αμέρικα Μινέιρο την Πέμπτη, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2 – 1 και παράλληλα να πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Βέβαια, οι διαφορές είναι μικρές και ακόμα δεν είναι εξασφαλισμένη. Ενισχύθηκε με τον 19χρονο μέσο, Λίνκολν από την Γκρέμιο με τη μορφή δανεισμού.

Όχι απλά σημάδια ζωής, αλλά απόλυτης ύπαρξης δίνει η Σεαρά. Επικράτησε της Κορίνθινας με 2 – 1, έχοντας προηγηθεί μάλιστα στο σκορ με 2 – 0 και παρά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους. Μία νίκη που ήρθε λίγες μέρες μετά το εκπληκτικό διπλό στην έδρα της Φλαμένγκο με γκολ στο 90’. Σημαντικό πρόβλημα για το αποψινό το γεγονός ότι δεν παίζει ο βασικός της τερματοφύλακας.

Με πολύ καλή ψυχολογία και οι δύο ομάδες που προέρχονται από σπουδαίες νίκες. Μπορούν να πετύχουν από ένα γκολ.

Φλουμινένσε – Μποταφόγκο

Υπάρχουν χρέη προς τους παίκτες και προσωπικό, δεν έρχονται και τα αποτελέσματα, οπότε το κλίμα είναι… στραβό. Τελευταίο κακό αποτέλεσμα αυτό της Πέμπτης, αφού έμεινε στο 0 – 0 εντός έδρας κόντρα στη Βιτόρια έχοντας ουσιαστικά μία καλή ευκαιρία σε όλη την αναμέτρηση, με το δοκάρι του Εβεράλντο στο 11’. Σε ό,τι αφορά το διοικητικό με τις πληρωμές, υπήρξε δέσμευση ότι η εξόφληση θα γίνει σύντομα. Σημαντική απώλεια ο επιθετικός Πέδρο που έχει 10 γκολ σε 19 εμφανίσεις, ενώ εκτός είναι και ο βασικός μέσος, Σορνόζα που είναι με την εθνική του Ισημερινού.

Σε καθόλου καλή κατάσταση και η Μποταφόγκο. Φιλοξένησε την Κρουζέιρο και προηγήθηκε μόλις στο 11’, αλλά δέχθηκε στο 37’ την ισοφάριση. Από την εξέλιξη αυτή και μετά είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και αρκετές καλές στιγμές, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα τελευταία πέντε ματς έχει μόλις μία νίκη. Χαμόγελα στους ποδοσφαιριστές, αφού να τους καταβάλλονται οι μισθοί του… Ιουλίου.

Δύο ομάδες που είναι σε κακή κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε.

Σε ενδιαφέρει