Nations League Β: Προσέχουν για να έχουν…

Προσεκτικά αναμένεται να προσεγγίσουν απόψε τη μεταξύ τους αναμέτρηση η Β’ Ιρλανδία και η Βοσνία στο κατάμεστο Γουίντσορ Παρκ.
Par e

Η Β. Ιρλανδία αντιμετωπίζει στο Μπέλφαστ τη Βοσνία για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου στο γκρουπ Β’.

Τα προγνωστικά μου

Β. Ιρλανδία – Βοσνία: Χ ημ. (1.85)

Ανάλυση

Με το σπαθί της έφτασε σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της η Β. Ιρλανδία στα πρόσφατα προκριματικά του Μουντιάλ. Πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Γερμανία, οδηγήθηκε στα μπαράζ και εκεί αποκλείστηκε με το συνολικό 1-0 από την πιο έμπειρη Ελβετία. Στόχος ακόμα μια υπέρβαση στο πρώτο Nations League. Στο τελευταίο της φιλικό ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα μ 3-0. Νωρίτερα είχε μείνει στο 0-0 με τον Παναμά. Πλήγμα η απουσία του αμυντικού Χιουζ. Από τους στυλοβάτες της ομάδας. Συμπλήρωσε πέντε no goal στα έξι τελευταία ματς. Με 4-3-3 θα παραταχθεί απόψε, το οποίο στην πράξη θυμίζει περισσότερο 4-5-1. Θα οπισθοχωρούν οι ακραίοι Ντάλας και Μαγκένις.

Πάμπολλες επιλογές και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στο Β. Ιρλανδία – Βοσνία 

Η Βοσνία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά όλο κάτι γίνεται και αποτυγχάνει. Το ίδιο συνέβη και στο Μουντιάλ, όπου έμεινε έξω από Βέλγιο και Ελλάδα. Αλλαγή προπονητή και νέο ξεκίνημα με τον Προσινέτσκι στο τιμόνι. Σίγουρα η παλιά δόξα έχει τεράστιες φιλοδοξίες, αλλά όχι και την απαιτούμενη εμπειρία. Τα 5 από τα 6 τελευταία φιλικά της ήταν under. Δείχνει να αλλάζει τακτική πηγαίνοντας σε πιο ορθολογικό σχήμα. Αρκετά σοβαρές οι απουσίες των Νάστιτς, Τοντόροβιτς, Βράνιες και Μπίσακσιτς. Αποχαιρέτησαν Σπάχιτς, Λούλιτς, Ιμπίσεβιτς και Μισίμοβιτς. Είναι ξεκάθαρο πως αλλάζει σελίδα. Πλέον ο μεγάλος αστέρας είναι ο Τζέκο, ο οποίος θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας στο 4-3-3 έχοντας στις πτέρυγες Ντούλιεβιτς και Βίσκα.

Πιθανές ενδεκάδες

Β. Ιρλανδία (4-3-3)

Κάρσον

Λιούις

Εβανς

Κάθκαρτ

Σμιτ

Σάβιλ

Κ.Εβανς

Ντέιβις

Ντάλας

Μαγκένις

Γκριγκ

Βοσνία (4-3-3)

Σέχιτς

Νάστιτς

Ζουκάνοβιτς

Σούνιτς

Σίβιτς

Πιάνιτς

Τσίμιροτ

Μπέσιτς

Ντούλιεβιτς

Βίσκα

Τζέκο

Εκτίμηση

Η Β. Ιρλανδία αγωνίζεται με πρώτο της μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν και με την ίδια συνταγή θα παραταχθεί κι απόψε. Η Βοσνία βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και με τον Προσινέτσκι δείχνει την πρόθεσή της να παίξει πιο επιφυλακτικά και με λιγότερο ρίσκο. Λογική επιλογή τα λίγα τέρματα, πολύ περισσότερο τώρα που είναι πρεμιέρα. Ευλόγως το under κινείται σε αστεία επίπεδα από πλευράς απόδοσης και με στρέφει στην εναλλακτική του “Χ” στο πρώτο 45λεπτο. 

Σε ενδιαφέρει