Nations League A: Ιταλία και Πολωνία για μια νέα αρχή

Η ανανεωμένη Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλει να κάνει μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο και απόψε κοντράρεται με την Πολωνία.
italian football federation unveils new coach roberto mancini becacc

Συνέχεια στη διεθνή αγωνιστική δράση τη στιγμή που ακόμα πολύς κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι είναι το Nations League.

Για την ώρα σημασία έχει αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα για τους προπονητές, το επίπεδο που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές τους και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα σε αυτό είναι η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ταπεινωμένη από τον αποκλεισμό της και τη μη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ουσιαστικά από σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή για τους «ατζούρι» που είναι σαφώς νεότεροι, σαφώς κατώτεροι ποιοτικά σε σχέση με το παρελθόν και μένει να φανεί τι ετοιμάζει και ο έμπειρος τεχνικός που προέρχεται από νέα επαγγελματική αποτυχία στον πάγκο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αποψινός της αντίπαλος η Πολωνία, που βρέθηκε στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά δεν δικαιολόγησε το ρόλο του φαβορί που είχε στον όμιλό της.

Τα προγνωστικά μου

Ιταλία – Πολωνία: 1 (1.70)

Ανάλυση

Όπως είπαμε, λοιπόν, η Ιταλία θέλει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της ως εθνική ομάδα και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλει επιτέλους να επιστρέψει στο προπονητικό προσκήνιο, καθώς στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παρά το δυσθεώρητο μπάτζετ που είχε, την οδήγησε στην 5η θέση. Μέχρι στιγμής, ο Μαντσίνι έχει καθοδηγήσει την ομάδα του σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις, έχοντας μία νίκη (2 – 1 τη Σαουδική Αραβία), μία ήττα (3 – 1 από τη Γαλλία) και μία ισοπαλία (1 – 1 με την Ολλανδία). Ένα πιο επιθετικό σύνολο ετοιμάζει ο έμπειρος τεχνικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αποκλεισμός από τη Σουηδία προέκυψε επειδή σε 180 λεπτά η Ιταλία δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ένα γκολ και φυσικά σε αυτό δεν έχει άδικο. Μην περιμένει, βέβαια, κανείς την ποιότητα του παρελθόντος είτε μιλάμε για την άμυνα, είτε για την επίθεση. Και μάλιστα, αναφέρθηκε και σε αυτό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, βάζοντας… χέρι στις ομάδες για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν Ιταλούς ποδοσφαιριστές.

 

Από την άλλη πλευρά, η Πολωνία ναι μεν ήταν συνεπής στο ραντεβού της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν παρουσιάστηκε με την ίδια «σπιρτάδα», με το ίδιο κίνητρο, όπως την είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αποκλείστηκε έπειτα από τις δύο ήττες που έκανε στις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου (2 – 1 από τη Σενεγάλη και 3 – 0 από την Κολομβία), ενώ κάπως διασκέδασε τις εντυπώσεις με τη νίκη που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Αν μη τι άλλο έδειξε χαρακτήρα. Ο κόουτς Ναβάλκα αποχώρησε κάνοντας λόγο για προβληματικές σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες της παλιάς «φρουράς» και τους νέους και στη θέση του ήρθε ο Μπρζέτσεκ, που ήταν στον πάγκο της Βίσλα Πλοκ με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε σχέση με το ρόστερ που βρέθηκε στη Ρωσία εκτός από τα μεγάλα ονόματα έμειναν οι Γκροσίτσκι και Πάζνταν. Ο νέος προπονητής αφήνει στην άκρη τα πολύπλοκα συστήματα του Ναβάλκα και προτιμά το 4 – 4 – 2 με τους Μίλικ και Λεβαντόφσκι στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Ιταλία (4 – 3 – 3)

Ντοναρούμα

Ζαπακόστα

Κιελίνι

Μπονούτσι

Κρισίτο

Γκαλιαρντίνι

Ζορζίνιο

Πελεγκρίνι

Μπερναντέσκι

Μπαλοτέλι

Ινσίνιε

Πολωνία (4 – 4 – 2)

Σέζνι

Κετζιόρα

Μπέντναρεκ

Γκλικ

Μπερεζίνσκι

Ζιελίνσκι

Λινέτι

Κριχόβιακ

Κλιχ

Μίλικ

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Ικανοποιητικές οι αποδόσεις του 1 από τη στιγμή που η Ιταλία παραμένει μια σπουδαία ομάδα με ποιότητα ικανή να διαχειριστεί τέτοιου είδους. Ίσως με μεγαλύτερο ρίσκο να επέλεγα τον 1 σε συνδυασμό με το Over, καθώς η Πολωνία παίζει επιθετικά και αυτό μπορεί και να τη βοηθήσει κάποιο τέρμα να πετύχει, αλλά και να της γυρίσει και μπούμερανγκ. Πάντως και ο Μαντσίνι για μια πιο επιθετική Ιταλία μίλησε

Σε ενδιαφέρει