Nations League C: Δοκιμασία για την Κύπρο στο Όσλο

Από τέσσερις ομάδες αποτελείται το 3ο γκρουπ της League C, με την 1η αγωνιστική να διεξάγεται απόψε.
saki

Δύο αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της 3ης κατηγορίας του Nations League και αμφότερες αφορούν το 3ο γκρουπ, το οποίο περιλαμβάνει 4 ομάδες

Η Κύπρος έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη Νορβηγία, αλλά καλείται να αποδείξει ότι έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους ματς, όπως άλλωστε τα καταφέρει στο πρόσφατο.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Σλοβενία φιλοξενεί τη Βουλγαρία και έχει ρόλο φαβορί.

Και για τις τέσσερις ομάδες η σημασία και ο ρόλος του Nations League τους οδηγούν στο να κάνουν μια νέα αρχή, αφού δεν μπόρεσαν να βρεθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κοινή ώρα έναρξης στις 21:45.

Ανάλυση

Νορβηγία – Κύπρος

Δεν τα πήγε καθόλου καλά η Νορβηγία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού δεν μπόρεσε ποτέ να διεκδικήσει τη 2η θέση, μένοντας πίσω από Β. Ιρλανδία και Τσεχία, που ποιοτικά δεν υπερτερούν τόσο πολύ, για να μείνει εκτός στόχων από την αρχή. Έκανε καθοριστική ήττα τη 2η αγωνιστική στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια ηττήθηκε σε δύο σερί εκτός από Τσεχία και Β. Ιρλανδία. Προς το τέλος έσωσε τα προσχήματα, μαζεύοντας συνολικά 13 βαθμούς. Από εκεί και μετά, στα φιλικά ηττήθηκε από την ΠΓΔΜ 2 – 0 και τη Σλοβακία 1 – 0 και έπειτα ακολούθησαν τέσσερις νίκες με Αυστραλία (4 – 1), Αλβανία (0 – 1), Ισλανδία (2 – 3) και Παναμά (1 – 0). Στον πάγκο παραμένει ο επαγγελματίας προπονητής εθνικών ομάδων, Χανς Λάκερμπακ, που αναμένεται να δοκιμάσει διάφορα πράγματα, αφού έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα. Ξεχωρίζουν οι Ελαμπντελαουί, Άγιερ, Όντεργκααρντ, Ελιουνούσι και Κινγκ. Έντονη δυσαρέσκεια για την τιμή των 50 ευρώ στο φθηνότερο εισιτήριο και σε συνδυασμό ότι η Κύπρος δεν είναι εμπορικό όνομα, δεν αναμένεται και… λαοθάλασσα.

 

Είχε σχετικά ανταγωνιστική παρουσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Κύπρος και σίγουρα κρατάει την πολύ μεγάλη νίκη της επί της Βοσνιας. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να νικήσει την Εσθονία ούτε στο ΓΣΠ, ούτε εκτός και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει προτελευταία (πάνω από το άποντο Γιβραλτάρ) με 10 βαθμούς, έναν πίσω από την Εσθονία. Η βαθμολογική της συγκομιδή την αδικεί. Στα φιλικά που ακολούθησαν είχε τρεις ήττες κόντρα σε Γεωργία (1 – 0), Αρμενία (3 – 2), Ιορδανία (3 – 0) και μία ισοπαλία (0 – 0) κόντρα στο Μαυροβούνιο. Προπονητής είναι ο Ισραηλινός, Ραν Μπεν Σιμόν, που έκανε πολλές δοκιμές στα φιλικά. Δεν υπολογίζει τους συνήθως βασικούς Λάμπαν, Αντωνιάδη, Αλεξάνδρου που είναι τραυματίες, αλλά κλήθηκε ο Έλληνας, Φώτης Παπουλής, που πήρε όμως κυπριακό διαβατήριο, έπειτα από χρόνια πετυχημένης καριέρας στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Εκτίμηση

Πάρα πολύ μεγάλο αουτσάιντερ η Κύπρος, επειδή και η Νορβηγία δείχνει να είναι σε φόρμα. Δεν υπολογίζω την όποια δύναμη της έδρας, αφού δεν θα υπάρχει πολύς κόσμος. Όντως πολύ δύσκολο να πάρει βαθμό η ομάδα του Μπεν Σιμόν, αλλά μπορεί να φανεί ανταγωνιστική. Επιλογή μας τα 2 – 3 γκολ που καλύπτουν αρκετά σκορ.

Σλοβενία – Βουλγαρία

Δεν είναι κάτι σούπερ ποιοτικά η Σλοβενία, αλλά ο όμιλος που της κληρώθηκε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν τέτοιος που της έδινε ελπίδες διάκρισης και καλών εμφανίσεων. Έως ένα βαθμό αυτό το πέτυχε, καθώς τερμάτισε 3 βαθμούς πίσω από τη 2η Σλοβακία και την 3η Σκωτία (ισόβαθμες στους 18) και έτσι δεν μπόρεσε να βρεθεί στα μπαράζ. Μετά τον αποκλεισμό της, έδωσε μόλις τρία φιλικά με δύο ήττες από Αυστρία (3 – 0) και Λευκορωσία (0 – 2), αλλά επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο τελευταίο της φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο, επικρατώντας 2 – 0 εκτός έδρας.

Καμία ελπίδα δεν είχε η Βουλγαρία στον όμιλο που είχε πέσει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία. Και μόνο το γεγονός ότι πήρε 13 βαθμούς είναι θαύμα, αν σκεφτεί κανείς ότι έχασε από τη Λευκορωσία και έφερε ισοπαλία εκτός έδρας (1 – 1) με το Λουξεμβούργο. Νίκησε το Λουξεμβούργο εντός με γκολ στο 90’ (4 – 3) και έχοντας ισοφαριστεί στο ίδιο λεπτό, τη Λευκορωσία εντός, την Ολλανδία εντός και τη Σουηδία εντός. Γενικότερα, έδειξε ότι είναι περισσότερο ομάδα έδρας, που εκτός μπορεί να ηττηθεί από τον καθένα. Στα φιλικά που έδωσε νίκησε τη Σαουδική Αραβία (1 – 0) και το Καζακστάν (2 – 1) με γκολ στο 90’, ενώ ηττήθηκε από τη Βοσνία με 0 – 1. Χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, όπως σημείωσε και ο προπονητής, Πέταρ Χούμπτσεφ.

Εκτίμηση

Είπαμε, ομάδα έδρας η Βουλγαρία που εκτός εξαφανίζεται. Φυσιολογικά, κοιτάμε στα αριστερά και τον άσο.

Σε ενδιαφέρει