Α’ Γαλλίας: Ντέρμπι με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ

Ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γαλλίας με τρεις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα.
Α’ Γαλλίας: Ντέρμπι με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ

Πέφτει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γαλλίας με τρεις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα.

Ξεχωρίζει, φυσικά, το ντέρμπι ανάμεσα στη Μονακό και τη Μαρσέιγ σε μια μάχη με φόντο την τριάδα.

Ανάλυση

Μονακό – Μαρσέιγ

Όσο ταλέντο έχει, τόση απειρία τη διακρίνει τη Μονακό, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπορντό. Έμεινε πίσω στο σκορ με πέναλτι, ισοφάρισε με τον 17χρονο Πελέγκρι, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2 – 1 με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις και ενώ προηγουμένως ο Μπενάλιο είχε αποκρούσει κι άλλο πέναλτι που είχε κερδίσει η Μπορντό. Έχει μείνει ακόμα με τη νίκη κόντρα στη Ναντ, καθώς μετά ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λιλ. Στο ήδη πολύ νεαρό ρόστερ της, πρόσθεσε και τον 21χρονο, Χένρικς που τον απέκτησε από τη Λεβερκούζεν με 20 εκατ. ευρώ, αλλά και τον Τσαντλί που από την άλλη πλευρά είναι 29χρονος και έτοιμος παίκτης. Εκτός σταθερά οι Σούμπασιτς, Γκολόβιν και Γιόβετιτς.

Νέα κακή εμφάνιση από τη Μαρσέιγ, καθώς μετά την ήττα από τη Νιμ, ήρθε το 2 – 2 κόντρα στη Ρεν. Στο πρώτο ημίχρονο έμεινε πίσω στο σκορ με 0 – 2, αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας δύο γκολ και φτάνοντας στην ισοφάριση σε ένα χρονικό σημείο που θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ωστόσο, δεν θα το άξιζε, καθώς η εμφάνισή της δεν ήταν για νίκη. Πήρε τον Στρούτμαν από τη Ρόμα για να βελτιώσει λίγο την κατάσταση στο κέντρο, ενώ πρόσθεσε και τον Σέρβο εξτρέμ Ράντονιτς από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο τελευταίος ξεχωρίζει για τις ασίστ και τα γκολ που βάζει, παρά το γεγονός ότι δεν είναι επιθετικός. Και οι δύο είναι κανονικά στην αποστολή, αφού έχουν πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, ενώ ειδικά ο Ολλανδός αναμένεται να είναι βασικός.

 

Παιχνίδι με τα γκολ προφανώς, αφού και οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικά. Καλή επιλογή το συνδυαστικό του Goal/Goal & Over 2.5.

Σεντ Ετιέν – Αμιάν

Κακό παιχνίδι στο Μονπελιέ, με μεγάλη σκοπιμότητα και από τις δύο ομάδες και εύλογα το 0 – 0 ως ιστορία του παιχνιδιού. Η Σεντ Ετιέν είναι ακόμα ανέτοιμη κυρίως σε ό,τι αφορά την αγωνιστική της ισορροπία, αφού φαίνεται να μην μπορεί να παίξει και καλή άμυνα και καλή επίθεση. Βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχει καλός προπονητής (Γκασέ) και υψηλή ποιότητα παικτών, θεωρείται θέμα χρόνου να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Άλλωστε, δεν είναι κακό το ξεκίνημά της, έχοντας μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Τελευταία μεταγραφή αυτή του Σαλιμπούρ από την Γκινγκάμπ.

Άνετη νίκη για την Αμιάν κόντρα στη Ρεμς με 4 – 1. Το καλό νέο σε αυτή τη νίκη ήταν το γεγονός σκόραραν δύο μεταγραφές, ενώ γενικότερα τα νέα πρόσωπα έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα. Βέβαια, για 60 λεπτά έπαιζε με παίκτη περισσότερο, γεγονός που έκανε τη νίκη της ακόμα πιο εύκολη. Παρ’ όλα αυτά, η θετική αντίδραση μετά την αποχώρηση του ηγέτη Γκουάνο για την Άντερλεχτ ήταν θετική. Το μεταγραφικό «μπαμ» ήρθε στην εκπνοή της μεταγραφικής διορίας, αφού αποκτήθηκε ο Γκάνσο από τη Σεβίλλη, ωστόσο αποχώρησε ο χαφ Φοφανά για την Γκινγκάμπ.

Πιο ποιοτική η Σεντ Ετιέν και σιγά – σιγά θα βρίσκει τα πατήματά της για να επικρατεί και πιο εύκολα σε αυτά τα ματς. Πάω με τον άσο.

Σε ενδιαφέρει