Α’ Βραζιλίας: Έπιασε τα 108 η Κορίνθιανς!

Στα 108α γενέθλιά της η Κορίνθιανς αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μινέιρο.
Α’ Βραζιλίας: Έπιασε τα 108 η Κορίνθιανς!

Mε τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 22η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία. Ξεχωρίζουν τα ματς της… εορτάζουσας Κορίνθιανς εναντίον της Ατλέτικο Μινέιρο και της Γκρέμιο απέναντι στη Μποταφόγκο. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ανάλυση

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Γκρέμιο – Μποταφόγκο. Όλο αυτόν τον καιρό η Γκρέμιο φαινόταν ότι… θυσίαζε τα ματς πρωταθλήματος για το Λιμπερταδόρες και αυτό έπιασε τόπο με την πρόκριση της ομάδας στα προημιτελικά, ξεπερνώντας στα πέναλτι το εμπόδιο της Εστουδιάντες. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γκαούτσο θα είναι η Ατλέτικο Τουκουμάν. Όμως μέχρι να έρθουν αυτά τα ματς, ο έμπειρος κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, ώστε να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή. Θεωρητικά εύκολο είναι το αποψινό ματς, με τον μπακ Μούρα και τον στόπερ Ζερομέλ να μένουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών.

Από την άλλη μεριά, η Μποταφόγκο κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Σουνταμερικάνα κόντρα στη Νασιονάλ Ασουνσιόν και στη συνέχεια θα βρει μπροστά της τη Μπαΐα στον βραζιλιάνικο εμφύλιο! Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Ζε Ρικάρντο επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Σπορτ Ρεσίφε και μπήκε ξανά στην πρώτη δωδεκάδα. Εκτός θα μείνει ξανά ο χαφ Λιντόζο, ενώ επέστρεψε στη δράση ο φορ Κιέζα, ο οποίος σήμερα αναμένεται να κάτσει στον πάγκο.

Δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών η Γκρέμιο και εύκολα ή δύσκολο θεωρώ ότι θα πάρει το σημερινό ματς. Διαλέγω τον… δεύτερο δρόμο. 1 & GG

Ολοκληρώνουμε με το ματς Κορίνθιανς – Ατλέτικο Μινέιρο. Στις νίκες επέστρεψε επιτέλους η πρωταθλήτρια Κορίνθιανς, η οποία επικράτησε με 1-0 επί της Παρανά εντός έδρας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 36′ και μετά έκανε συντήρηση για τη ρεβάν του Λιμπερταδόρες που ακολουθούσε. Εκεί, παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Κόλο Κόλο, τελικά αποκλείστηκε από τα προημιτελικά, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει με 1-0. Πλέον, η ομάδα του Λος έχει μείνει μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου τη Φλαμένγκο σε διπλές αναμετρήσεις. Σήμερα, μάλιστα, ο ιστορικός σύλλογος από το Σάο Πάουλο γιορτάζει τα 108α γενέθλιά του και όλοι θα ήθελαν αυτό να συνδυαστεί με μία νίκη. θα Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι Φάγκνερ, Ντάγκλας και Κλέισον και ο τραυματίας μπακ Ενρίκε.

Από τη μεριά της, η Ατλέτικο Μινέιρο προέρχεται από την ήττα με 1-0 στην έδρα της Βιτόρια, χάνοντας βαθμούς για δεύτερο σερί ματς μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Βάσκο. Έτσι, η ομάδα του Λάργκι έμεινε στην έκτη θέση και σήμερα πάει στο Σάο Πάουλο με σκοπό να… χαλάσει τη γιορτή των γηπεδούχων. Εκτός θα μείνουν οι χαφ Ελίας, Γκουστάβο και Μπλάνκο και ο κίπερ Ουίλσον.

Γιορτή έχουν στην Κορίνθιανς και πιστεύω τα γκολ θα είναι το καλύτερο δώρο για τους φιλάθλους. Over 2,5

Σε ενδιαφέρει