Αγγλία: Είπε αντίο ο Χάρι Κιούελ

Δεν παίρνουν ανάσα στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, καθώς μετά το Λιγκ Καπ, ακολουθεί και το πρωτάθλημα.
Αγγλία: Είπε αντίο ο Χάρι Κιούελ

Έκτη αγωνιστική για τις μικρότερες κατηγορίες στην Αγγλία, με πολλές ομάδες να μην έχουν καταφέρει να πάρουν ανάσα, λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

Εντυπωσιακή η Πίτερμπρο που οδηγεί την κούρσα με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στη League One, αλλά υπάρχει συνωστισμός από πίσω της, ενώ πολύ καλή εκκίνηση έχει πραγματοποιήσει και η Λίνκολν στη League Two.

Ανάλυση

Πίτερμπρο – Ντόνκαστερ

Παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση η Πίτερμπρο στη League One, καθώς έχει ήδη 5/5 και είναι φυσικά στην πρώτη θέση. Τελευταία της νίκη αυτή επί της Πλίμουθ εκτός έδρας με 5 – 1, έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι από το 48’, όταν διαμόρφωσε το 3 – 0. Δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να φτάσει σε 5 συνεχόμενες νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος, οπότε αυτή τη στιγμή ζει το όνειρό της.

Ποιοι θα παραμείνουν σε τροχιά ανόδου στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας;  

Η Ντόνκαστερ υποδέχθηκε την Πόρτσμουθ εντός έδρας και πήρε το βαθμό κόντρα στο φαβορί μένοντας στο 0 – 0. Βέβαια, τα… χρειάστηκε καθώς στο 83’ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς της, χωρίς να έχει αλλαγή, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν μέχρι το τέλος του αγώνα. Έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο γκολ η Ντόνκαστερ, αφού για τρίτο σερί ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Όσο είναι σε αυτή την κατάσταση η Πίτερμπρο, γιατί όχι; Άσος ο οποίος πληρώνει πάνω από 2.00 μονάδες.

Πόρτσμουθ – Πλίμουθ

Θεωρητικά το 0 – 0 κόντρα στην Ντόνκαστερ δεν είναι αρνητικό, πόσω μάλλον όταν τη διατηρεί αήττητη, αλλά είχε ευκαιρία για το τρίποντο από τη στιγμή που η αντίπαλός της έμεινε χωρίς κανονικό τερματοφύλακα από το 82 της αναμέτρησης. Κρατάει όμως τα θετικά και συνεχίζει την πορεία της, που τη φέρνει αντιμέτωπη με την Πλίμουθ που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από την πλέον φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας, Πίτερμπρο, με το ταπεινωτικό 5 – 1 και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Το γκολ της τιμής το πέτυχε στο 91’, αλλά πρόλαβε να δεχθεί κι άλλο γκολ, δείχνοντας και κακή νοοτροπία ως ομάδα. Παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, κάτι που είναι και λογικό με μόλις μία νίκη μέχρι τώρα στη σεζόν. Δεν θα είναι ο προπονητής της στον πάγκο, λόγω τιμωρίας.

Δεν υπάρχει άλλο σημείο στην αναμέτρηση. Πάμε με τον άσο, αφού υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Όλνταμ – Κρόουλι

Πολύ σημαντική νίκη για την Όλνταμ στην έδρα της Μόρκαμ, αφού επικράτησε 2 – 0 χωρίς να πιάσει καν σπουδαία στάνταρ απόδοσης. Ουσιαστικά, καθάρισε την αναμέτρηση σε δύο λεπτά, βάζοντας δύο γκολ ανάμεσα στο 27’ και το 29’. Τρέχει πλέον αήττητο σερί τριών ματς με δύο νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί κόντρα στην Κρόουλι, που έχασε τον προπονητή της.

Ο παλαίμαχος παικταράς, Χάρι Κιούελ, αποφάσισε να αποχωρήσει για λογαριασμό της Νοτς Κάουντι που είναι τελευταία στη βαθμολογία, αλλά προσφέρει θεωρητικά διαφορετική προοπτική και έτσι η Κρόουλι θα έχει για προπονητές τους έμπειρους παίκτες, Μοράις και Σμιθ. Στο αγωνιστικό προέρχεται από μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Μπέρι με 3 – 2, αν και μέχρι το 81’ ήταν πίσω στο σκορ με 2 – 1. Ο Μοράις που θα αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας του, είναι εκτός ούτως ή άλλως με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι εξελίξεις με τον Κιούελ και την αποχώρησή του μας οδηγούν στη νίκη των γηπεδούχων.

Σουίντον – ΜΚ Ντονς

Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1 – 1) στην έδρα της Φόρεστ Γκριν η Σουίντον, χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Μόλις από το 11’ είχε διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, που έμεινε έτσι μέχρι τέλους. Οι σημερινοί γηπεδούχοι δείχνουν να ανεβαίνουν αγωνιστικά και να αφήνουν πίσω τους το κακό ξεκίνημα στην αρχή της περιόδου. Το κακό εν όψει του παιχνιδιού με την ΜΚ Ντονς είναι ότι έχει πολλές απουσίες.

Νίκη για τη ΜΚ Ντονς κόντρα στην Έξετερ με 1 – 0. Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν απλά αναφορά, στο 55’ η Έξετερ έμεινε με 10 παίκτες και 10 λεπτά αργότερα η Ντονς με πέναλτι έκαναν το 1 – 0 και πήραν τη νίκη. Δεν είχε κάποια ελπίδα στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Μπόρνμουθ και έπεσε… αμαχητί με 3 – 0, μαζεύοντας όμως μια καλή εμπειρία. Στόχος παραμένει η άνοδος και στη 2η θέση που είναι, τα πράγματα είναι υπέρ της.

Είναι καλύτερη ομάδα η ΜΚ Ντονς και σήμερα εκτός έδρας θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη κόντρα στη Σουίντον των πολλών προβλημάτων. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει