Α’ Γερμανίας: Ανοίγουν… λογαριασμό οι «ασπιρίνες»

Την πρώτη της νίκη θα επιχειρήσει σήμερα η Λεβερκούζεν απέναντι στη Βόλφσμπουργ.
Α’ Γερμανίας: Ανοίγουν… λογαριασμό οι «ασπιρίνες»

Με το πλήρες σαββατιάτικο πρόγραμμα διεξάγεται σήμερα η 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα στη Γερμανία. Την πρώτη της νίκη θα επιδιώξει η Λεβερκούζεν για φέτος απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, ενώ δύσκολες αποστολές έχουν Γκλάντμπαχ και Μπάγερν στις έδρες των Άουγκσμπουργκ και Στουτγάρδη αντίστοιχα.

Ανάλυση

Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ

Νικηφόρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Άουγκσμπουργκ και μάλιστα με ανατροπή μέσα στην έδρα της Φορτούνα, καθώς το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου το έκανε 2-1 τελικά. Έτσι η ομάδα του Μάνουελ Μπάουμ έγραψε ιστορία, αφού ποτέ άλλοτε δεν είχε νικήσει σε πρεμιέρα της μεγάλης κατηγορίας. Παρέμεινε στο σύλλογο ο Μαρτίν Μαξ και αυτό είναι πολύ θετικό για το ρόστερ. Για σήμερα αμφίβολος είναι ο μπακ Σταφυλίδης, ενώ απόντες θα είναι οι φορ Φινμπόγκασον και Σίμπερ και ο μέσος Γιένσεν, ενώ αναμένεται να παραταχθεί η ίδια ενδεκάδα με την πρεμιέρα.

Από την άλλη μεριά, η Γκλάντμπαχ μπήκε και αυτή με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 στο ντέρμπι επί της Λεβερκούζεν, με το Ντίτερ Χέκινγκ να δοκιμάζει με απόλυτη επιτυχία το νέο σύστημα 4-3-3. Τώρα το ζητούμενο είναι η ομάδα να ξεπεράσει και το… εκτός έδρας κόμπλεξ και να συνεχείσει νικηφόρα, μεταφέροντα λίγο από τη δυναμική του Μπορούσια Παρκ μαζί της. Αμφίβολος είναι ο μεσοαμυντικός Κράμερ, ενώ επιστρέφουν ο μπακ Ελβέντι και ο μέσος Μπένες. Εκτός οι Τραορέ (εξτρέμ), Στιντλ (φορ), Λανγκ (μπακ), Ντουκουρέ (αμυντικός) και Βιγιάλμπα (μέσος).

 

Δύσκολο ματς και για τις δύο, όμως η νίκη στην πρεμιέρα θα βοηθήσει να έρθουν και με καλή ψυχολογία αμφότερα. Αυτό δε θα τις αποτρέψει από το να παίξουν αρκετά προσεκτικά. 2-3 goals

Άιντραχτ Φρ. – Βέρντερ Βρέμης

Από το εντυπωσιακό διπλό με 2-0 στην έδρα της Φράιμπουργκ προέρχεται η Άιντραχτ Φρ., ξεκινώντας έτσι νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα. Οι “αετοί” δεν μας είχαν συνηθίσει σε νίκες στην πρεμιέρα και το έκαναν σε μία όχι και τόσο φιλόξενη έδρα, χωρίς μάλιστα να δεχθούν και γκολ. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο, αφού θα αντιμετωπίσει Λάτσιο, Μαρσέιγ και Απόλλωνα Λεμεσού. Για σήμερα, εκτός θα μείνει ο ηγετικός εξτρέμ Ρέμπιτς και ο μπακ – χαφ Τσάντλερ, ενώ επιστρέφουν οι Άμπραχαμ (στόπερ) και Χασέμπε (χαφ).

Από την άλλη μεριά, η Βέρντερ θα μπορούσε να είχε νικήσει στην πρεμιέρα εντός έδρας απέναντι στο Αννόβερο, όμως η αστοχία στην τελική προσπάθεια έφερε το 1-1. Τώρα, οι “μουσικοί” καλούνται να ξεπεράσουν σήμερα την κακή παράδοση που έχουν στην Φρανκφούρτη, αλλά και τα αμυντικά τους κενά γενικά στα εκτός έδρας ματς. Κανονικά θα αγωνιστεί ο φορ Κρούζε, ενώ αμφίβολος είναι ο -επίσης- φορ Χάρνικ. Εκτός θα μείνουν οι Καπίνο, Κόιπερ, Γιόχανσον και Μπάρτελς.

Τον πρώτο λόγο έχει η Άιντραχτ, όμως βρισκόμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν για… ανοίγματα. ΝΟ ΒΕΤ

Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ

Δεν κατάφερε καν να σκοράρει στην πρεμιέρα η Λεβερκούζεν και αυτό της στοίχισε την ήττα στο ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ με σκορ 2-0. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο τέλος της περσινής σεζόν, οπότε ο κόυτς Χέρλιχ θα πρέπει να δουλέψει στην επιθετική τακτική για να… ξεκλειδώσει τους -αν μη τι άλλο- χαρισματικούς φορ του. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι “ασπιρίνες” κληρώθηκαν σε ένα σχετικά εύκολο όμιλο με Λουντογκόρετς, ΑΕΚ Λάρνακας και Ζυρίχη. Για σήμερα υπολογίζονται οι αμυντικοί μέσοι Αράνγκις και Λαρς Μπέντερ και ο γκολκίπερ Χραντέτσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο μεσοαμυντικός Σβεν Μπέντερ. Εκτός θα μείνουν οι Ρέτσος, Μπάουμγκαρτλινγκερ και Κίρσμπαουμ.

Από τη μεριά της, η Βόλφσμπουργκ παρουσιάστηκε αρκετά εντυπωσιακή και πειστική στην πρεμιέρα απέναντι στη Σάλκε, επικρατώντας με σκορ 2-1. Ήτν πολύ καλύτερη σε όλο το ματς η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία και στις καθυστερήσεις πήρε αυτό που άξιζε με το γκολ του Γκίντσεκ. Τώρα, οι “λύκοι” καλούνται να αλλάξουν την εκτός έδρας νοοτροπία τους, ώστε να κάνουν τη διαφορά τη φετινή σεζόν. Πλήγμα η απουσία του αμυντικού μέσου Γκιλαβογκί, ενώ απόντες θα είναι και οι Γιουνγκ (μπακ), Τισεράν (στόπερ) και Κλάους (εξτρέμ).

Να επιστρέψουν στις νίκες και στα… γκολ θέλουν σήμερα οι “ασπιρίνες” και λογικά θα το καταφέρουν απέναντι στους “λύκους” που χάνονται εκτός έδρας. 1 & Over 2,5

Nυρεμβέργη – Μάιντς

Με ήττα συνδύασε την επιστροφή της στην Μπουντεσλίγκα η Νυρεμβέργη, η οποία δεν τα κατάφερε στην έδρα της Χέρτα (1-0). Στο τέλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως ο Ίσακ έχασε πέναλτι. Σήμερα, η ομάδα του κόουτς Μίχαελ Κέλνερ θα πρέπει να είναι αυτή που θα επιτεθεί και σίγουρα δεν έχει το ρόστερ για αυτό το στιλ παιχνιδιού. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο μέσος Μπέρενς, ενώ επιστρέφει ο μπακ-χαφ Βαλεντίνι. Εκτός οι Ζρέλακ (μεσοαμυντικός) και Σάλι (εξτρέμ).

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα η Μάιντς, η οποία επικράτησε στην πρεμιέρα εντός έδρας με 1-0 επί της Στουτγάρδης. Στην αρχή του ματς, οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν, όμως μετά το 15′ σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο. Εκτός έδρας, η ομάδα του Σάντρο Σβαρτς δεν αποδίδει το ίδιο, όμως αυτό θα ήθελε να αλλάξει φέτος. Πλήγμα αποτελεί η απώλεις του αμυντικού μέσου Γκμπαμέν, ενώ επίσης εκτός θα μείνουν Άντλερ, Οζτουνάλι. Μπέργκρεν και Λάτσα.

Η Νυρεμβέργη δεν είναι για πολλά φέτος, ενώ η Μάιντς πρέπει να διορθωθεί στα εκτός έδρας. Το αφήνουμε στην άκρη. ΝΟ ΒΕΤ

Στουτγάρδη – Μπάγερν Μονάχου

Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα η Στουτγάρδη, γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα της της Μάιντς με 1-0. Ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο τέταρτο και των δύο ημιχρόνων, όμως από εκεί και πέρα… τίποτα. Σε δύσκολη θέση από νωρίς ο κόουτς Κορκούτ, αφού μετά από τον αποκλεισμό στο κύπελλο ήρθε η ήττα στην πρεμιέρα και τώρα υποδέχεται και τη Μπάγερν! Στα αγωνιστικά, πάντως, η ομάδα αναμένεται πλήρης, με τον Τάσο Δώνη να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα.

Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν ξεκίνησε με το νικηφόρο 2-1 εντός έδρας επί της Χοφενχάιμ, όμως το πέναλτι που της έδωσε τη νίκη ήταν ολίγον… πέτσινο. Αυτά έχει και το γερμανικό ποδόσφαιρο… ωστόσο η ποιότητα της ομάδας του Νίκο Κόβατς είναι αδιαμφισβήτητη και σήμερα θα πάει να το αποδείξει και να πάρει και… εκδίκηση για την περισνή “τεσσάρα” στην τελευταία αγωνιστική. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Βαυαροί κληρώθηκαν σε όμιλο με ΑΕΚ, Άγιαξ και Μπενφίκα. Εκτός θα μείνει ο Κομάν.

Δεν έπεισε στην πρεμιέρα η Μπάγερν, αλλά μπορεί κανείς να την κοντράρει τόσο νωρίς; Θα το τσεκάρουμε στο λάιβ. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει