Λιντς – Μίντλεσμπρο: Ντέρμπι κορυφής και μάχη στους πάγκους

Με ντέρμπι κορυφής ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ με τη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα να φιλοξενεί τη Μίντλεσμπρο του Τόνι Πιούλις.
Λιντς – Μίντλεσμπρο: Ντέρμπι κορυφής και μάχη στους πάγκους

Έκτη αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ η οποία ανοίγει με ντέρμπι κορυφής.

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, που έχει μόλις μία ισοπαλία, λίγες μετά τον αποκλεισμό της στο Λιγκ Καπ από την Πρέστον, υποδέχεται τη Μίντλεσμπρο, που επίσης η μοναδική της απώλεια είναι μία ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μεγάλη μάχη και στους πάγκους, αφού ο Αργεντινός τεχνικός έχει απένανιί του έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές στο Νησί, Τόνι Πιούλις.

Από 13 βαθμούς οι δύο ομάδες, στις 21:45 η σέντρα.

Τα προγνωστικά μου

Λιντς – Μίντλεσμπρο: Under 2,5 (1.88)

Ανάλυση

Υπέστη την πρώτη της ήττα στο Λιγκ Καπ Αγγλίας η Λιντς και υπέστη τον αποκλεισμό μόλις στον 2o γύρο της διοργάνωσης. Η Πρέστον επιβλήθηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» με 2 – 0, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2’ ενώ στο 29’ έμεινε με 10 παίκτες. Αντί, όμως, η Λιντς να βρει το γκολ από την έντονη πίεση, το βρήκαν οι φιλοξενούμενοι στη λήξη του α’ ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το τελικό όπως αποδείχθηκε 0 – 2. Πάντως το αποτέλεσμα ήταν λογικό για τη Λιντς, αφού ο Μπιέλσα έκανε 9 αλλαγές, καθώς αν μη τι άλλο ήταν βάρβαρο να παίζει Τρίτη Κύπελλο και Παρασκευή ντέρμπι κορυφής για το πρωτάθλημα. Αναμενόμενο, λοιπόν, να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα. Μεσοβδόμαδα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ίζι Μπράουν και δόθηκε ο Εκούμπαν που δεν υπολογιζόταν ούτως ή άλλως.

Ντέρμπι κορυφής στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας με σούπερ αποδόσεις  

Στόχος επετεύχθη για τη Μίντλεσμπρο που μπορεί να μην… καιγόταν, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ, επικρατώντας εντός έδρας της Ρότσντεϊλ με 2 – 1. Πέτυχε τα δύο γκολ στο 37’ και το 53’ και απλά δέχθηκε τη μείωση του σκορ στο 83’, χωρίς να δεχθεί άλλο τέρμα, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία ευκαιρία. Θετικό νέο πάντως το θετικό αποτέλεσμα, γιατί και ο Πιούλις από την πλευρά του χρησιμοποίησε κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που δεν είχε το χρόνο μέχρι τώρα να τους δώσει συμμετοχή. Για τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα είχε επικρατήσει με αμφισβητούμενο γκολ στο 91’ της Γουέστ Μπρομ (1 – 0) που ήταν η 4η διαδοχική νίκη και 4ο διαδοχικό χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα, με τα 2 γκολ από τη Μίλγουολ στην πρεμιέρα να είναι και τα μοναδικά που έχει σαν παθητικό στην Τσάμπιονσιπ. Στα αγωνιστικά είναι εκτός ο εδώ και καιρό ανέτοιμος, Γκεστέντ.

Εκτίμηση

Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση. Ο Τόνι Πιούλις είναι… μανούλα σε αυτά τα ματς και ξέρει ότι όλα αρχίζουν από το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, και η Λιντς σκοράρει με τη μισή της ευκαιρία, αφού η ποιότητα που διαθέτει είναι υψηλού επιπέδου. Παρ’ όλα αυτά και με την κούραση να παίζει ρόλο, αφού τα ματς είναι συνεχόμενα και βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, πρώτο λόγο έχει το Under 2,5.

Σε ενδιαφέρει