Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Τελειώνει τη δουλειά η Αϊντχόφεν

Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και κρίνονται οριστικά οι τελευταίες ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
bcee

Τελευταία μέρα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις τελευταίες ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης να κρίνονται οριστικά και αμετάκλητα σήμερα.

Εκτός από το ματς της Τούμπας (ανάλυση ΕΔΩ) το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις. Η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και αναμένεται να τελειώσει τη… δουλειά, έχοντας επικρατήσει στο πρώτο ματς της Λευκορωσίας με 3 – 2, ενώ στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα με το πρώτο ματς στη Σερβία να έχει βρει τις δύο ομάδες στο 0 – 0.

Σέντρα και στα δύο ματς στις 22:00

Ανάλυση

Αϊντχόφεν – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Ήθελε μόνο τη νίκη στη Λευκορωσία η Αϊντχόφεν και αυτό το απέδειξε. Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ μόλις 9’, αλλά με γκολ στο 35’ και το 61’ τα έφερε όλα τούμπα σε μια έδρα που ελάχιστες ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν περάσει. Στο 88’ η ΜΠΑΤΕ ισοφάρισε σε 2 – 2 και έδειχνε ότι τουλάχιστον θα γλιτώσει την ήττα, όμως η PSV στο επόμενο λεπτό έριξε τη χαριστική βολή με τον Μάλεν και πήρε σπουδαία νίκη, που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση. Με ανεβασμένη ψυχολογία η Αϊντχόφεν πήγε στο Τσβόλε για την αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα και πάλι νίκησε με ένα γκολ στο τέλος (93’) επικρατώντας με 2 – 1. Οι Ολλανδοί με τον Φαν Μπόμελ στον πάγκο δείχνουν αν μη τι άλλο χαρακτήρα και με τις νίκες που έχουν κάνει κερδίζουν και χρόνο για να παρουσιάσουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές από την Αϊντχόφεν. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη στην ΜΠΑΤΕ. Επηρεασμένη από την ήττα και από τον τρόπο που αυτή προέκυψε, ήρθε 1 – 1 στη Βίτεμπσκ και μάλιστα κατάφερε να σώσει τον βαθμό με γκολ στο 89’. Το αυτονόητο λένε στην ΜΠΑΤΕ, ότι δεν πρόκειται να κλειστούν στην άμυνα, αφού πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον δύο γκολ.

Ποιες ομάδες θα είναι που θα συμπληρώσουν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; 

Το καλύτερο της Αϊντχόφεν. Έχει απέναντί της μια ομάδα που δεν πρόκειται να κλειστεί και παίζει στην έδρα της. 1 & Over η επιλογή μας.

Σάλτσμπουργκ – Ερυθρός Αστέρας

Επηρεασμένες από το ψυχρό τοπίο του άδειου γηπέδου οι δύο ομάδες έμειναν στο 0 – 0, αλλά αν κάποια ομάδα άξιζε το γκολ ή τη νίκη αυτή ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Στάνκοβιτς. Η Σάλτσμπουργκ για κάποιο λόγο μπήκε με φόβο στο ματς και στάθηκε τυχερή που δεν δέχθηκε κάποιο τέρμα. Φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο άγχος, αφού εφόσον προκριθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίο ματς πρωταθλήματος, αυτό κόντρα στην Άλταχ, την οποία νίκησε με 3 – 2 εκτός έδρας, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε αναπληρωματικούς. Ο προπονητής της ομάδας, Ρόουζ, ζήτησε πιο θαρραλέα εμφάνιση, αποδεικνύοντας τον φόβο που υπήρχε στον πρώτο αγώνα. Εκτός ο Γιουζούνοβιτς, ο Γκουλμπράντσεν, Φάρκας, Ονγκέν και ο Χβανγκ που είναι στους Πανασιατικούς Αγώνες. Ο Ερυθρός Αστέρας αντίστοιχα χρησιμοποίησε αναπληρωματικούς με την Τσουκαρίτσκι και νίκησε με 2 – 1. Φυσικά, το δέλεαρ της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τεράστιο και προφανώς όλοι ασχολούνται με αυτό το ματς. Το σημαντικότερο θέμα είναι η απουσία του Στοϊλίκοβιτς που έμεινε εκτός πλάνων.

Καμία σχέση αυτό το ματς με το προηγούμενο από τη στιγμή που θα υπάρχει κόσμος. Η Σάλτσμπουργκ μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά όχι και την εμπειρία. Οπότε οι αποδόσεις στον άσο δεν υπάρχουν. Θεωρώ ότι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει προετοιμαστεί για να βρει το γκολ. Δεν γίνεται να περάσει χωρίς αυτό. Το Over είναι σε τιμές αουτσάιντερ και αυτό θα… τιμήσουμε.

Σε ενδιαφέρει