Kόπα Λιμπερταδόρες: Για την ανατροπή οι… Βραζιλιάνες

Γκρέμιο και Σάντος θέλουν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση απέναντι σε Εστουδιάντες και Ιντεπεντιέντε.
estudiantes gremio

Με τρεις επαναληπτικούς διεξάγεται απόψε η φάση των “16” του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πιο συγκεκριμένα, η Σάντος υποδέχεται την Ιντεπεντιέντε στη ρεβάνς του 0-0, η Γκρέμιο αντιμετωπίζει την Εστουδιάντες με σκοπό την ανατροπή του 2-1 του πρώτου ματς, ενώ η Ατλέτικο Τουκουμάν πάει στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ για να διασφαλίσει το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα.

Ανάλυση

Σάντος – Ιντεπεντιέντε

Νικηφόρα συνέχισε στο πρωτάθλημα Βραζιλίας η Σάντος, η οποία επικράτησε με 2-0 εντός έδρας επί της Μπαΐα, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του χωρίς, μάλιστα, να απειληθούν ιδιαίτερα. Στο πρώτο ματς για τη φάση των “16” του Λιμπερταδόρες, η ομάδα του Κούκα πήρε το 0-0 στο Μπουένος Άιρες κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο, η οποία όμως ήταν αρκετά καλύτερη και ίσως άξιζε τη νίκη. Πάντως, οι Αργεντίνοι έκαναν ένσταση στην CONMEBOL ζητώντας το παιχνίδι να κατακυρωθεί υπέρ της (με 3-0), λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Σάντσες στο πρώτο ματς. Εντός έδρας για το Κόπα Λιμπερταδόρες, οι Βραζιλιάνοι μετρούν μόλις μία ήττα στα 8 τελευταία ματς (6-1-1). Στα αγωνιστικά, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του μπακ Ενρίκε, ενώ σίουρα εκτός θα μείνουν ο μπακ Λουίς Φελίπε και ο φορ Γιούρι.

 

Από την ήττα με 1-0 από τη Ντεφένσα Χουστίτσια προέρχεται η Ατλέτικο Τουκουμάν, η οποία μετράει μία ισοπαλία και μία ήττα στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ολάν σχεδόν δεν υπήρχε στ γήπεδο, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 34′, όμως στο δεύτερο αντέδρασε είχε δύο δοκάρια, αλλά μέχρι εκεί. Προηγουμένως είχε αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τη σημερινή της αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι που άξιζε να νικήσει, ενώ εκρεμεί και η απόφαση της ομοσπονδίας όπως προαναφέραμε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αμφίβολος είναι ο φορ Μπενίτες, ενώ επιστρέφουν ο χαφ Ρομέρο και ο μπακ Φιγκάλ.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα δίνει την ευκαιρία στην Ιντεπεντιέντε ακόμα και με ισοπαλία με γκολ να πάρει την πρόκριση, όμως όπως και να ‘χει η αποψινή αναμέτρηση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Το live για τους… ξενύχτηδες είναι ό,τι πρέπει! ΝΟ ΒΕΤ

Γκρέμιο – Εστουδιάντες

Την ήττα με 2-1 στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε γνώρισε η Γκρέμιο την περασμένη αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας στο μυαλό κυρίως το αποψινό ματς, με τον κόουτς Γκαούτσο να παρατάσσει την ομάδα του με εναλλακτική ενδεκάδα. Ως ματς της χρονιάς έχει χαρακτηριστεί η σημερινή ρεβάνς, με τους Βραζιλιάνους να είναι έτοιμοι να δώσουν και την… ψυχή τους για την ανατροπή του 2-1 του πρώτου παιχνιδιού. Στα αγωνιστικά, κανονικά υπολογίζεται ο εξτρέμ Λουάν, δίνοντας στον προπονητή του μία πλήρη αποστολή να διαχειριστεί.

Από τη μεριά της και η Εστουδιάντες, όμως, παρατάχθηκε στο ματς εναντίον της Μπελγράνο με το μυαλό στη Γκρέμιο, οπότε η ήττα με 2-0 ήρθε… μοιραία. Ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς επέλεξε ο κόουτς Μπενίτες και αυτή έφερε τη δεύτερη ήττα της σε τρία ματς πρωταθλήματος. Πάντως απόψε οι “φοιτητές” παίζουν για τρία αποτελέσματα. Φυσικά νίκη και ισοπαλία τους δίνουν την πρόκριση, όπως και ήττα με σκορ 3-2 και πάνω. Μοναδική απουσία αποτελεί ο μέσος Σούκι, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με ένα σχήμα 5-3-2.

Ανώτερη ποιοτικά είναι η Γκρέμιο, όμως και η Εστουδιάντες μεσοεπιθετικά μπορεί να σταθεί επάξια. Θεωρώ ότι θα έχει αρκετά γκολ το ματς, αφού η Γκρέμιο (θέλοντας και μη) θα ανοιχτεί για να πετύχει το γκολ που θα της δώσει την πρόκριση και αυτό θα το εκμεταλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Οver 2,5

Ατλέτικο Ιντερνασιονάλ – Ατλέτικο Τουκουμάν

Τη νίκη με 3-2 εντός έδρας επί της Αλιάνσα Πετρολέρα πήρε την προηγούμενη αγωνιστική του Κλαουσούρα στην Κολομβία η Ατλέτικο Ιντερνασιονάλ. Έτσι, η ομάδα του Αμιρόν παρέμεινε για πέμπτο σερί ματς αήττητη και πάει στην σημερινή ρεβάνς με ανεβασμένη ψυχολογία. Πάντως, οι Κολομβιανοί έχουν να ανατρέψουν ένα 2-0 από το πρώτο ματς, κάτι που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και κυρίως… αλάνθαστο ματς, όμως η δυνατή τους έδρα (12-2-1 στα τελευταία 15 εντός του Λιμπερταδόρες) μπορεί να τους φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, μοναδική απώλεια αποτελεί ο χαφ Καστελάνι που είναι τιμωρημένος.

Από την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα προέρχεται η Ατλέτικο Τουκουμάν, η οποία επικράτησε με 2-1 εντός επί της Κολόν Σάντα Φε. Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με αρκετές φάσεις και από τις δύο πλευρές, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που… χαμογέλασαν με το νικητήριο τέρμα να μπαίνει στο 89′! Έτσι, η ομάδα του Ζιελίνσκι παρέμεινε αήττητη μέχρι τώρα, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τρέχει σερί 1-2-0. Πάντως, αν δεν προσέξουν την άμυνά τους οι Αργεντίνοι θα περάσουν δύσκολες στιγμές απόψε στο Μεντεγίν κόντρα σε μια πιο έμπειρη αντίπαλο. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι φορ Ντίας και Τολέδο και ο μπακ Σμπουτόνι.

Με μεγάλο προβάδισμα θα παραταχθεί απόψε στο Μεντεγίν η Ατλ. Τουκουμάν, όμως η Ατλ. Νασιονάλ έχει τον τρόπο εντός έδρας να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες. Οι Αργεντίνοι, παρ’ όλα αυτά, μπορούν να σκοράρουν. GG

Σε ενδιαφέρει