Α’ Ισπανίας: Συνεχίζει νικηφόρα η Μπάρτσα

Συνεχίζεται το εύκολο πρόγραμμα για την ομάδα του Βαλβέρδε στην έδρα της Βαγιαδολίδ.
messi

Mε τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 2η αγωνιστική της Primera Division στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, η Αλαβές υποδέχεται τη Μπέτις, η Ατλέτικο αντιμετωπίζει τη Ράγιο στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα πάει στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Ανάλυση

Αλαβές – Μπέτις

Κράτησε καλά για κάτι παραπάνω από μία ώρα μέσα στο «Καμπ Νου» η Αλαβές, όμως η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 65′. Από εκεί και πέρα την πήρε η… κάτω βόλτα και δέχτηκε άλλα δύο γκολ για το τελικό 3-0. Ουσιαστικά, σήμερα αρχίζει το πρωτάθλημα για εκείνη, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, όμως πέρσι έδειξε πως η έδρα και το κοινό της αποτελούν τα δυνατά όπλα της. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο στόπερ Ντιέγκεθ, όμως ο έτερος στόπερ Έλι τραυματίστηκε σοβαρά και θα λείψει για περίπου μισό χρόνο. Εκτός θα μείνει και ο τραυματίας μέσος Πίνα. Σομπρίνο και Μπαστόν θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Από την άλλη μεριά, «μαύρη» πρεμιέρα πραγματοποίησε η Μπέτις, η οποία γνώρισε την εντός έδρας ήττα με το βαρύ 0-3 από τη Λεβάντε, σε ένα ματς που δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως, όμως η άμυνά της έδειξε πως έχει αρκετά κενά μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Για σήμερα, ο κόουτς Σετιέν θα πραγματοποιήσει σίγουρα κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. Εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Χοακίν και Τσάβι Γκαρσία, ενώ κανονικά είναι στην αποστολή εξτρέμ Τέγιο.

Προσεκτικές θα παρουσιαστούν και οι δύο, όμως θα προσπαθήσουν να ανοίξουν… λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα. Το αμφίσκορο έχει νόημα. GG

Ατλέτικο – Ράγιο

Με την ισοπαλία 1-1 μέσα στο «Μεστάγια» κόντρα στην Βαλένθια ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η Ατλέτικο, η οποία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με τον Κορέα, όμως οι «νυχτερίδες» αύξησαν την πίεση στο δεύτερο, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 56′ και το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τέλος. Γενικά, ο βαθμός σε αυτό το γήπεδο θεωρείται θετικός απολογισμός για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι σήμερα θα παίξουν για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό τους με σκοπό την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Εκτός για δύο μήνες θα μείνει ο εξτρέμ Βιτόλο που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα, ενώ διαθέσιμο θα είναι ο αμυντικός Ερνάντεθ. «Φευγάτος» θεωρείται ο μπακ Φελίπε Λουίς, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μετακόμισή του στην Παρί. Γκριεζμάν και Κόστα είναι οι εκλεκτοί του Σιμεόνε για τη γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

Η επιστροφή της Ράγιο στη μεγάλη κατηγορία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, αφού στην πρεμιέρα γνώρισε την εντός έδρας συντριβή με 1-4 από τη Σεβίλλη. Οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον ενθουσιασμό της ομάδας του Μίτσελ και μέχρι το ημίχρονο προηγήθηκαν με 0-3 και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Σήμερα, οι νεοφώτιστοι έχουν ένα εξίσου δύσκολο ματς και θα προσπαθήσουν αυτή τη φορά να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο εξτρέμ Κομεσάνια, ενώ εκτός θα μείνει ο αμυντικός Βελάσκεθ. Αποκτήθηκε ο εξτρέμ Άλβαρο Γκαρθία και γύρισε πίσω ο φορ Ραούλ Ντε Τόμας, οπότε απέκτησε ξανά βάθος στην επίθεση.

Η Ατλέτικο θέλει να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν και μπροστά στο κοινό της έχει όλες τις προϋποθέσεις να το καταφέρει. Η Ράγιο μπορεί να σκοράρει ξανά. 1 & GG

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα

Mε σκοπό την ισοπαλία και το μηδέν παρατάχθηκε στην έδρα της Χιρόνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Βαγιαδολίδ και τα κατάφερε. Γενικά, οι φιλοξενούμενοι απειλήθηκαν αρκετά, όμως ο γκολκίπερ Μάσιπ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Το σημερινό ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο, με τον κόουτς Σέρχιο να έχει να διαχειριστεί ξανά αρκετές απουσίες, καθώς δε μπορεί να υπολογίζει στους Ίβι (εξτρέμ) και Μαγιοράλ (χαφ), ενώ επιστρέφει ο χαφ Μίτσελ.

Από την άλλη μεριά, η Μπαρτσελόνα δεν χρειάστηκε να ανεβάσει πολλές στροφές για να επιβληθεί με 3-0 εντός έδρας της Αλαβές στην πρεμιέρα. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να τους ζόρισαν λίγο, όμως με το γκολ του Μέσι στο 65′, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους καταλανούς, οι οποίοι στη συνέχεια πέτυχαν άλλα δύο τέρματα. Γενικά, στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Βαλβέρδε έχει εύκολο πρόγραμμα και θέλει να το εκμεταλλευτεί πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει να δώσει παίκτες για να «ελαφρύνει» το ρόστερ Βαλβέρδε. Στα αγωνιστικά, δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα για τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Το παιχνίδι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ορέξεις της Μπάρτσα. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει. Για εμάς ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει