Λιόν – Στρασβούργο: Επιστρέφει ο Φεκίρ, επιστρέφουν τα χαμόγελα

Με τον Ναμπίλ Φεκίρ να επιστρέφει στη δράση, η Λιόν θέλει να αφήσει πίσω της το στραπάτσο που υπέστη από τη Ρεμς και θέλει τη νίκη κόντρα στο Στρασβούργο.
Λιόν – Στρασβούργο: Επιστρέφει ο Φεκίρ, επιστρέφουν τα χαμόγελα

Τρίτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, με τη Λιόν να φιλοξενεί το Στρασβούργο στο «Γκρουπάμα», λίγες μέρες μετά τη σφαλιάρα που δέχθηκε από τη Ρεμς.

Μεγάλη διαφοροποίηση για τους «λιονέ» το γεγονός ότι στη διάθεση του Ζενεσιό, επιστρέφει ο πιο ποιοτικός παίκτης της μεσοεπιθετικής γραμμής, Ναμπίλ Φεκίρ, που τελικά δεν αποχώρησε από την ομάδα.

Τα προγνωστικά μου

Λιόν – Στρασβούργο: 1 & Over 2,5 (1.73)

Ανάλυση

Κέρδισε στην πρεμιέρα η Λιόν, καθώς επιβλήθηκε με σχετική άνεση της Αμιάν με 2 – 0, αλλά στο εκτός έδρας ματς με τη Ρεμς φάνηκε ότι έχει θέματα και δυσλειτουργίες για τις οποίες δεν έχει βρει λύση. Ήττα από τους νεοφώτιστους με 1 – 0 και χωρίς να καταφέρνει να δημιουργεί φάσεις, όπως τουλάχιστον το συνηθίζει. Σε αυτό αναμένεται να δώσει λύσεις το «αστέρι» της ομάδας, Ναμπίλ Φεκίρ, που επιστρέφει στη δράση, καθώς επίσημα ήταν εκτός λόγω της παρουσίας του στο ρόστερ της εθνικής Γαλλίας, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι η ψυχολογία του δεν ήταν καλή, λόγω της μη πραγματοποίησης της μεταγραφής του στη Λίβερπουλ ή σε κάποιο άλλο κορυφαίο κλαμπ, που ήταν η επιθυμία του. Ήθελε να πάρει σέντερ μπακ και για αυτό πρόσφερε 35 εκατ. ευρώ για τον στόπερ Ντίαζ της Μπενφίκα. Η προσφορά της απορρίφθηκε και στράφηκε στον Βέλγο, Ντεναγέρ, που άνηκε στη Σίτι, αλλά δινόταν δεξιά και αριστερά δανεικός, με τελευταίο του σταθμό τη Γαλατασαράι. Άγνωστο αν μπορεί ο Φεκίρ να βγάλει 90λεπτο, μάλλον για ημίχρονο πάει. Επιστρέφει ο βασικός κίπερ, Λόπεζ.

Θα καταφέρει η Λιόν να επιστρέψει σε τροχιά νικών μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Ρεμς; 

Πολύ τυχερό το Στρασβούργο στα δύο πρώτα ματς της Λιγκ 1, καθώς πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού κόντρα σε Μπορντό και Σεντ Ετιέν, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Με αντίπαλο τους Γιρονδίνους δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού προηγήθηκε και επικράτησε με 2 – 0, αλλά κόντρα στη Σεντ Ετιέν έμεινε εντός έδρας στο 1 – 1. Το γκολ της ισοφάρισης το δέχθηκε στο 88’ ενώ είχε αποκτήσει προβάδισμα στο 55’. Βέβαια, δεν θα είναι κάθε μέρα του… Άη – Γιαννιού. Το δεδομένο είναι ότι αμυντικά δεν έχει δοκιμαστεί και κόντρα σε μία από τις πιο ποιοτικές επιθέσεις του πρωταθλήματος, ίσως να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές. Εκτός από το αποψινό ο Λιενάρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Λιόν (4 – 2 – 3 – 1)

Λόπεζ

Ντουπουά

Μαρσέλο

Μορέλ

Μεντί

Εντομπελέ

Τουσάρ

Τραορέ

Φεκίρ

Τεριέ

Ντεπάι

Στρασβούργο (4 – 2 – 3 – 1)

Σελς

Λαλά

Μίτροβιτς

Μαρτίνεζ

Κάρολ

Σισοκό

Κασί

Γκονζάλβες

Μαρτέν

Τόμασον

Ντα Κόστα

Εκτίμηση

Το Στρασβούργο στάθηκε πάρα πολύ τυχερό τις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς οι 4 βαθμοί που έχει τώρα, ίσως να μην έρχονταν ποτέ αν οι αντίπαλοί της δεν έπαιζαν με 10 από το 20’. Κόντρα στη Λιόν που έχει χάσει την προηγούμενη αγωνιστική, θα περάσει πολύ δύσκολες στιγμές. Επιλογή το combo 1 & Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει