Μπάγερν Μονάχου – Χόφενχαϊμ: Αρχίζει η νέα εποχή Κόβατς

Σέντρα στην Μπουντεσλίγκα, με την απόλυτη κυρίαρχο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Μπάγερν Μονάχου να υποδέχεται τη Χόφενχαϊμ, που θα έχει για τελευταία χρονιά τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν στον πάγκο της.
GettyImages

Και το τελευταίο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αναμέναμε τη σέντρα του είναι πλέον εδώ.

Η Μπουντεσλίγκα κάνει πρεμιέρα για τη φετινή περίοδο, με την Μπάγερν Μονάχου που κυριαρχεί παντού τα τελευταία χρόνια και το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος, να υποδέχεται τη Χόφενχαϊμ του Γιούλαν Νάγκελζμαν.

Ο μόλις 31 ετών προπονητής, που μετρά ήδη 2 χρόνια στην ομάδα, έχοντας αναλάβει από τον Φεβρουάριο του 2016, διανύει την τελευταία του σεζόν στο σύλλογο, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στο τέλος της χρονιάς θα αναλάβει τη Λειψία.

Ντεμπούτο στον πάγκο των Βαυαρών σε επίπεδο πρωταθλήματος για τον Νίκο Κόβατς.

Τα προγνωστικά μου

Μπάγερν Μονάχου – Χόφενχαϊμ: 1 & Goal/Goal (2.44)

Ανάλυση

Η νέα εποχή, με την υπογραφή του Νίκο Κόβατς, έχει ήδη αρχίσει στην Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο πλαίσιο του τελικού του Σούπερ Καπ στη Φρανκφούρτη, σάρωσε την πρώην ομάδα του, Άιντραχτ, επικρατώντας 5 – 0 και στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει της νέας σεζόν. Αυτό το μήνυμα έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ορμή μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με την επιλογή της να μην πάει σε κάποιο μεγάλο όνομα της προπονητικής, αλλά σε έναν τύπο που έδειξε έργο στα πιο χαμηλά στρώματα και είναι γεμάτος κίνητρα και δίψα. Στο δεύτερο επίσημο ματς για το Κύπελλο κόντρα στην ομάδα 4ης κατηγορίας Ντρόχτερζεν/Άσελ, έδειξε κακή νοοτροπία ως ομάδας, αφού ήταν φανερό ότι έκανε αγγαρεία και τελικά κατάφερε να επικρατήσει με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 81’… Ανυπόμονος για την πρεμιέρα του στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου ο Νίκο Κόβατς και λογικό, αφού μιλάμε για τεράστιο άλμα στην καριέρα του και θέλει να αποδείξει ότι ανήκει στην ελίτ των προπονητών. Εκτός οι Ρενάτο Σάντσες και Γκνάμπρι, λογικά και ο Χάμες. Υπολογίζεται κανονικά ο Αλάμπα.

Θα καταφέρει να αρχίσει με νίκη η Μπάγερν Μονάχου στη νέα εποχή με τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο;  

Μια πολύ ωραία ιστορία, αυτή της Χόφενχαϊμ με τον 31χρονο πλέον, Γιούλιαν Νάγκελζμαν στον πάγκο, ρίχνει φέτος τίτλους τέλους. Ο εν λόγω είχε προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 σε ηλικία μόλις 28 ετών και με τη λογική να αναλάβει την ομάδα από το 2016 – 17. Πρώτος προπονητής ήταν τότε ο Χουμπ Στέφενς, αλλά τον Φεβρουάριο του 2016 παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Τότε, αποφασίστηκε η πρόωρη ανάληψη καθηκόντων από τον νεαρό, σε μια εποχή που η Χόφενχαϊμ ήταν 17η και 7 πόντους μακριά από την παραμονή. Στα εναπομείναντα 14 ματς, ο Νάγκελζμαν την οδήγησε σε 7 νίκες και στην παραμονή και φυσικά είχαμε να κάνουμε με ένα προπονητικό φαινόμενο, αφού την επόμενη σεζόν η Χόφενχαϊμ τερμάτισε 4η (αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ), ενώ πέρσι την πήγε στην 3η(!) θέση. Και επειδή στη Γερμανία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ο προγραμματισμός είναι κάτι σαν θεότητα, ο Νάγκελζμαν έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Λειψία για την ερχόμενη σεζόν, αλλά φυσικά παραμένει και για φέτος στον πάγκο της Χόφενχαϊμ. Στο πρώτο επίσημο κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν, επικράτησε 6 – 1. Αμφίβολος για το σημερινό ο Γκριλιτς, εκτός οι Αμίρι, Ντεμίρμπαϊ, Γκάιγκερ. Κανονικά υπολογίζεται ο Κράμαριτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν Μονάχου (4 – 1 – 4 – 1)

Νόιερ

Κίμιχ

Σίλε

Χούμελς

Αλάμπα

Χάβι Μαρτίνεθ

Ρόμπεν

Μίλερ

Τιάγκο Αλκάνταρα

Ριμπερί

Λεβαντόφσκι

Χόφενχαϊμ (3 – 4 – 1 – 2)

Μπάουμαν

Άνταμς

Φογκτ

Μπίτσακτσιτς

Καντεράμπεκ

Γκρίλιτς

Ζουμπέρ

Σουλτς

Μπίτεντκουρτ

Ζοέλιντον

Κράμαριτς

Εκτίμηση

Η Χόφενχαϊμ μπορεί να βρει το γκολ στην έδρα της Μπάγερν, αλλά οι Βαυαροί έχουν δείξει ότι είναι σε άλλο επίπεδο. Επιλογή μας ο άσος σε συνδυασμό με το Goal/Goal.

Σε ενδιαφέρει