Α’ Βραζιλίας: Μένει κορυφή η Σάο Πάουλο

Με τη Φλαμένγκο κολλημένη στο -1.
sao paulo christian cueva

Mε πλήρες πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα η 19η και τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο γύρο του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Στην κορυφή θέλει να παραμείνει η Σάο Πάουλο, η οποία υποδέχεται τη Σαπεκοένσε, ενώ δεν θέλει να χάσει επαφή από αυτήν η Φλαμένγκο, η οποία φιλοξενείται από την Ατλέτικο Παραναένσε. Ξεχωρίζουν επίσης τα παιχνίδια Μποταφόγκο – Ατλέτικο Μινέιρο και Ιντερνασιονάλ – Παρανά.

Ανάλυση

Ατλ. Παραναένσε – Φλαμένγκο

Πολύτιμη ισοπαλία στην έδρα της Σεαρά κατάφερε να πάρει την περασμένη αγωνιστική η Ατλέτικο Παραναένσε (0-0), σε ένα ματς που παρά το τελικό σκορ είχε φάσεις εκατέρωθεν και γενικά κρίνεται δίκαιος ο βαθμός που πήραν. Στο Σουνταμερικάνα, η ομάδα του Νούνιες πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Πενιαρόλ (4-1) και έτσι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Καράκας. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο φορ Μαρτσέλο, ενώ επιστρέφουν ο μπακ Τιάγκο Ελένα και ο φορ Φελίπε.

Από την άλλη μεριά, η Φλαμένγκο προέρχεται από δύο σερί νίκες εντός έδρας με το ίδιο σκορ )(1-0), οι οποίες έφεραν ξανά ηρεμία στο σύλλογο. Στο πιο πρόσφατο, μάλιστα, ήρθε και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στη Γκρέμιο. Η ομάδα του Μπαρμπιέρι βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Σάο Πάουλο και θέλει οπωσδήποτε νίκη για να μείνει εκεί ή αν είναι δυνατόν να την ξεπεράσει. Εκτός έχουν μείνει ο μπακ, ο μέσος Ντιέγκο, ο γκολκίπερ Άλβες και ο επιθετικός Ντουράδο.

Δε θα είναι καθόλου εύκολο το ματς για τη Φλαμένγκο, καθώς η Ατλέτικο έχει βρει κάπως τα πατήματά της τελευταία. Αν νικήσει η “Φλα” αυτό θα είναι με το αγαπημένο της εύρος. 2-3 goals

Θα παραμείνει στην κορυφή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η Σάο Πάουλο; Βρες αποδόσεις που αξίζουν! 

Iντερνασιονάλ – Παρανά

Aπό το εντυπωσιακό διπλό με 3-0 στην έδρα της Φλουμινένσε προέρχεται η Ιντερνασιονάλ, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και τα τρία γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας άλλο ένα τρίποντο στη νεοφώτιστη και τη δυνατότητα να φτάσει στο -3 από την κορυφή. Σήμερα, επιστρέφει στο γήπεδό της και αναμένεται να είναι κατάμεστο, προσπαθώντας να πάρει άλλη μια νίκη για να την κρατήσει εκεί ή αν της δοθεί η ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρωτοπόρους. Εκτός θα μείνει ο κίπερ Φερνάντες, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Ζέκα, Ντ’Αλεσάντρο, Νταμιάο και Σίλβα.

Από τη μεριά της, η Παρανά δεν περνάει και την καλύτερή της φάση, αφού παραμένει χωρίς τρίποντο στα τελευταία τέσσερα ματς, με το πιο πρόσφατο να είναι η ισοπαλία 1-1 με τη Μποταφόγκο. Αυτό ήταν και το τελευταίο με τον Μικάλε στον πάγκο, αφού μετά από αυτό απολύθηκε και τη θέση του πήρε ο Ολιβέιρα που θα έχει δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Στα αγωνιστικά, χάνουν το σημερινό ματς ο μπακ Ρέις, οι μέσοι Σαντάνα και Νάτσον και ο φορ Μαϊκοσούελ.

Το απόλυτο φαβορί είναι η Ιντερνασιονάλ, όμως κάτι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, κάτι το γεγονός ότι η Παρανά θα παίξει κάτω από την επίδραση νέου προπονητή θα αρκεστώ στο λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 goals

Μποταφόγκο – Ατλετ. Μινέιρο

Aπό το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Παρανά προέρχεται η Μποταφόγκο, η οποία κάνει προσπάθεια να παραμείνει μέσα στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος. Μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Ζε Ρικάρντο επικράτησε με 2-0 επί της Νασιονάλ Ασουνσιόν, καλύπτοντας έτσι την ήττα στην Παραγουάη (1-2) και στην επόμενη φάση του Σουνταμερικάνα θα έχει… βραζιλιάνικο εμφύλιο απέναντι στη Μπαΐα. Για απόψε, τιμωρημένοι είναι ο χαφ Φερνάντες και ο μπακ Μαρτσίνιο, ενώ εκτός θα μείνουν, επίσης, ο γκολκίπερ Τζέφερσον και οι μέσοι Κάσιο και Ζοάο Πάουλο.

Με τη νίκη 3-1 επί της Σάντος επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα η Ατλέτικο Μινέιρο. Γενικά, η ομάδα Λάργκι έπαιξε πολύ καλύτερα, με τα δύο τελευταία γκολ όμως να έρχονται στο τελευταίο 20λεπτο. Στην πέμπτη θέση έχει υποχωρήσει η Ατλέτικο, η οποία θέλει απόψε να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με θετικό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, θα απουσιάσουν οι χαφ Ελίας και Αντίλσον, ο φορ Εντίνιο και ο γκολκίπερ Ουίλσον.

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία της Μποταφόγκο και στα δύο προηγούμενα έφτασε κοντά στη νίκη, την οποία μπορεί να πάρει απόψε. 1

Σάο Πάουλο – Σαπεκοένσε

Τον αποκλεισμό από το Σουνταμερικάνα γνώρισε η Σάο Πάουλο από την Κολόν, με τη βραζιλιάνικη ομάδα στη ρεβάνς να ισοαφρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως να χάνει την πρόκριση στα πέναλτι. Έτσι, οι πρωτοπόροι του Μπραζιλεϊράο θα ρίξουν ακόμα περισσότερο βάρος πλέον στο πρωτάθλημα, εκεί όπου προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Σπορ Ρεσίφε. Στα θετικά για τον κόουτς Αγκίρε είναι το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα απουσιών, οπότε θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα του, ώστε οι γηπεδούχοι να πάρουν το τρίποντο που θα τους κρατήσει στην κορυφή στο τέλος του μισού πρωταθλήματος. Έβερτον, Ρόχας και Σόουζα θα συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα.

Από τη μεριά της, η Σαπεκοένσε γνώρισε τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά τις δύο ήττες με 0-1 από τη Κορίνθιανς και πλέον θα αφοσιωθεί στον στόχο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ματς του Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Λίγος ο χρόνος σαφέστατα, παρ’ όλα αυτά φάνηκε πως είναι σε θέση να διορθώσει κάποια πράγματα σύντομα. Για το πρωτάθλημα, πάντως, η ομάδα του Φερέιρα επικράτησε επί της ίδιας αντιπάλου εντός έδρας με 2-1, παραμένοντας για τρίτη σερί αγωνιστική αήττητη και παράλληλα στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι μπακ Μπαρέτο, Μόιζες και Νέτο, οι χαφ Ελικάρλος και Κέβιν και ο στόπερ Ιάγκο.

Τη… δουλειά της θέλει να κάνει η Σάο Πάουλο και λογικά θα τα καταφέρει απέναντι σε μια λιγότερο ποιοτική ομάδα. Και αυτό θα γίνει και με πολλά γκολ. 1 & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει