Α’ Ισπανίας: Βγήκε ενισχυμένη η Μπέτις

Σέντρα στην Primera Division με δύο αναμετρήσεις, Χιρόνα - Βαγιαδολίδ και Μπέτις - Λεβάντε.
Α’ Ισπανίας: Βγήκε ενισχυμένη η Μπέτις

Σέντρα και στην Primera Division στα μέσα Αυγούστου με δύο αναμετρήσεις.

Η έκπληξη της περσινής σεζόν, Χιρόνα, που είναι πλέον αλλαγμένη, υποδέχεται τη νεοφώτιστη, Βαγιαδολίδ, ενώ η φοβερή και τρομερή Μπέτις, που σκοράρει με πολύ μεγάλη ευκολία, θα φιλοξενήσει τη Λεβάντε που «σώθηκε» με την πώληση του Λέρμα.

Ανάλυση

Χιρόνα – Βαγιαδολίδ

Τρομερή η περσινή σεζόν για την τότε νεοφώτιστη στην Primera Division, Χιρόνα, καθώς κόντρα σε ό,τι μπορεί να πίστευαν πολλοί κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά να το κάνει και με… στυλ, αφού πολύ εύκολα εξασφάλισε το δικαίωμα να είναι και στη φετινή La Liga. Λογικό τα φώτα να πέσουν πάνω της, λογικό να υποστεί απώλειες. Ο αρχιτέκτονας της πορείας της τα τελευταία χρόνια, Πάμπλο Ματσίν, ένιωσε ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να κάνει και λογικό, οπότε προχωρά παρακάτω, λέγοντας απολύτως φυσιολογικά «ναι» στην πρόταση της Σεβίλλης. Πήγε σε μια λύση εμπειρίας, αυτή του Εουσέμπιο Σακριστάν, που ήταν στη Σοσιεδάδ, έχοντας καλές και κακές στιγμές. Σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό, ο Πόρτου παρέμεινε, ενώ αποχώρησε ο Μαφέο, που ήταν δανεικός ούτως ή άλλως. Περίπου ίδια ομάδα με πέρυσι, αφού δεν θέλησε να χαλάσει την πετυχημένη συνταγή. Εκτός για το σημερινό οι δύο μπακ, Αντάι και Μοχίκα.

Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος;  

Η Βαγιαδολίδ ήταν για τέσσερα χρόνια μακριά από την κορυφαία κατηγορία, αλλά επέστρεψε. Και επέστρεψε με πολύ… περίεργο τρόπο, αφού δεν φαινόταν ότι μπορεί να κάνει κάτι, μέχρι τη στιγμή που τους τελευταίους μήνες ανέλαβε ο Σέρχιο Γκονζάλεθ. Έβαλε την ομάδα του στα πλέι – οφ ανόδου και εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις παίρνοντας την άνοδο. Πολύ σημαντική απώλεια ο Μάτα, που πέρυσι σκόραρε 35 γκολ και προτίμησε τη Χετάφε, αλλά ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί. Μεσοεπιθετικά φαίνεται να έχει ενισχυθεί, στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, καθώς πήρε τους Κεκο, Βέρντε και Ίβι. Ο τελευταίος θα λείψει από το σημερινό, όπως και επιθετικός, Μαγιοράλ.

Εκτίμηση

Οκ, φαβορί η Χιρόνα, αλλά ούτε καμιά τρομερή εμπειρία έχει, ούτε ξαφνικά έγινε η Μπαρτσελόνα. Η Βαγιαδολίδ θέλει απλά να μην χάσει και θα παίξει αμυντικά. Πάμε με το Under.

Μπέτις – Λεβάντε

Φοβερή και τρομερή η Μπέτις στην περσινή σεζόν της Primera. Με τον Σετιέν στον πάγκο της, ο τρόπος της ήταν δεδομένος. Φουλ επίθεση και στόχος να βάλει περισσότερα από όσα θα δεχθεί. Εκ του αποτελέσματος και εκ του θεάματος δικαιώθηκε, αφού βρίσκεται ήδη στους ομίλους του Europa League άνετη και ωραία. Κορυφαίες στιγμές οι νίκες στο «Μπερναμπέου» και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επί της Σεβίλλης με 5 – 3. Όπως ήταν φυσικό θα έχανε παίκτες, με πρώτο τον Φαμπιάν Ρουίς που συνεχίζει την καριέρα του στη Νάπολι. Πήρε τον Πάου Λόπεθ, Ινούι, Κανάλες, Γουίλιαμ Καρβάλιο και Σίντνεϊ.

Τρομερό σενάριο για τη Λεβάντε, αφού φάνταζε καταδικασμένη στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά κατάφερε να πετύχει 8 νίκες στις τελευταίες 11 μέρες του πρωταθλήματος. Ανέλαβε ο Πάκο Λόπεθ που ήταν στη δεύτερη ομάδα, όταν μπήκε ο Μάρτιος και ο τύπος κατάφερε να σπάσει μέχρι και το αήττητο της Μπαρτσελόνα. Καλοδεχούμενη η παραχώρηση του Λέρμα στην Μπόρνμουθ, αφού πήρε 30 εκατ. ευρώ, οπότε κατάφερε και να κλείσει αρκετές «τρύπες» και να κινηθεί άνετα για την ενίσχυσή της. Πιο ποιοτική από πέρυσι, ειδικότερα χάρη στις προσθήκες των Βούκσεβιτς, Σιμόν και Ντβαμενά, στόχος της να πετύχει πιο εύκολη παραμονή σε σχέση με πέρυσι. Εκτός ο Σιμόν στην πρεμιέρα, αλλά και οι Σαντίκου, Μπόατενγκ.

Εκτίμηση

Η Μπέτις είναι ακόμα πιο ποιοτική από πέρυσι και συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή. Η Λεβάντε, οκ, πρόσθεσε ποιότητα, αλλά δεν είναι και κάποιο φόβητρο. Άσος, ανάλογα και με την απόδοση που θέλει ο καθένας.

Σε ενδιαφέρει