Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ: Το βλέμμα του Ολυμπιακού στην Τουρκία

Φουλ δράση για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να έχει το βλέμμα του στην αναμέτρηση της Μπασάκ κόντρα στην Μπέρνλι.
skysports chris wood goal celeb

Πρώτοι αγώνες για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στη μάχη εκτός από τις κυπριακές ομάδες – δυστυχώς Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης μας… άφησαν πρόωρα – ρίχνονται και οι Μπασάκ με την Μπέρνλι, που είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν επί της Λουκέρνης

Ανάλυση

Απόλλων Λεμεσού – Ντιναμό Μπρεστ (20:00)

Εντυπωσιακή αρχή για τον Απόλλωνα και στα φετινά προκριματικά του Europa League, αποκλείοντας με χαρακτηριστική ευκολία τη βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ με νίκη εκτός (1 – 2) και εντός έδρας (3 – 1). Πρωταγωνιστής στη δεύτερη αναμέτρηση ήταν ο Φώτης Παπουλής που πέτυχε χατ – τρικ και θα ηγηθεί και φέτος της ομάδας του. Όλη η προσοχή εύλογα πέφτει πάνω στην Ντιναμό Μπρεστ και ήταν κοινό μυστικό ότι οι Κύπριοι προτιμούσαν τους Λευκορώσους από τον Ατρόμητο. Ενισχυμένος ο Απόλλωνας με τον Καραγιόλ.

Προκάλεσε… εμφράγματα στο Περιστέρι η Ντιναμό Μπρεστ. Χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση από τον Ατρόμητο, στο 80’ είδε τον Μανούσο με εκπληκτικό γκολ να δίνει προβάδισμα στον Ατρόμητο και να μένει εκτός, ωστόσο στο… 95’ ο Νεκχάιτσικ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών και με κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα ουράνια και στον 3ο προκριματικό γύρο. Το πρόβλημα της Ντιναμό Μπρεστ είναι η άμυνά της, καθώς βλέπει την εστία της να παραβιάζεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Δεν τίθεται σύγκριση. Ο Απόλλωνας έχει ξεπεράσει κατά καιρούς πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους από την Ντιναμό Μπρεστ. Άσος.

Αναμετρήσεις για κάθε… γούστο και ευκαιρία στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ  

Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ Λάρνακας (20:00)

Όχι ότι είχε ιδιαίτερες ελπίδες κόντρα στον ενισχυμένο Άγιαξ, αλλά η Στουρμ Γκατς δεν μπόρεσε ούτε να βάλει δύσκολα στον «Αίαντα». Ήττα με 2 – 0 στην Ολλανδία, ήττα και στην Αυστρία με 3 – 1 οπότε… υποβιβάστηκε στο Europa League πέφτοντας πάνω στην ΑΕΚ Λάρνακας. Μέχρι τώρα η ομάδα του Φόγκελ, αποδεικνύεται η χαρά του ποδοσφαίρου, αφού στα δύο ματς για το πρωτάθλημα (Χάρτμπεργκ και Βάκερ) πήρε τους 6 βαθμούς, με το ίδιο… υψηλό σκορ, το 3 – 2. Ικανοποιημένος ο προπονητής της ομάδας με την ομάδα του, λέγοντας ότι το πλάνο είναι οι νίκες να προέρχονται από την επίθεση.

Κανένα πρόβλημα για την ΑΕΚ Λάρνακας με αντίπαλο την Ντάνταλκ. Το πρώτο ματς στην Ιρλανδία είχε βρει τις δύο ομάδες στη «λευκή» (0 – 0) ισοπαλία, αλλά στην Κύπρο η ΑΕΚ έκανε… πλάκα παίρνοντας τη νίκη – πρόκριση με 4 – 0. Προπονητής της ομάδας είναι ο νεαρός (μόλις 36 ετών), Άντονι Ιραόλα. Σημαντικές απουσίες εν όψει του σημερινού οι Λάμπαν, Αντωνιάδης και Καταλά, ωστόσο αναμένεται να ενισχύσουν την ομάδα οι Τόλμες, Μοϊσόφ και Αμπρουσέ.

Έτσι όπως παίζει η Στουρμ Γκρατς και το G/G παίζεται και το Over παίζεται και ο συνδυασμός των δύο.

Μπασάκσεχιρ – Μπέρνλι (21:00)

Είναι πλέον μια παγιωμένη σταθερή δύναμη στο τουρκικό ποδόσφαιρο η Μπασάκσεχιρ, αφού εκτός από εκπληκτικές πορείες και ουσιαστική διεκδίκηση του πρωταθλήματος, συνεχίζει μέσω των επενδύσεών της, να παραμένει σε τοπ επίπεδο στη χώρα. Στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε 3η (ισόβαθμη με τη 2η Φενέρ) και τελικά οδηγήθηκε στη σημερινή φάση των προκριματικών του Europa League. Στο μεταγραφικό παζάρι δεν χρειάστηκε να κινηθεί τόσο δυναμικά και εντυπωσιακά όσο τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχει ήδη έτοιμη ομάδα και πρόσθεσε τους Γιόγιτς και Αϊντόγλου. Καλά αποτελέσματα είχε στα φιλικά, με την πρόβα τζενεράλε να είναι θετική με το 1 – 1 κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Σημαντικές απουσίες οι Αρντά Τουράν (ανέτοιμος), Μοσορό, Αντεμπαγιόρ.

Της βγήκε το… λάδι, αλλά τελικά η Μπέρνλι κατέβαλε τη σθεναρή αντίσταση της Αμπερντίν στην παράταση. Στο 1 – 1 το ματς στη Σκωτία, 1 – 1 και στην Αγγλία, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί η ομάδα του Ντάιτς πέτυχε δύο γκολ για να πάρει την πρώτη πρόκρισή της μετά το 1960. Πάντως, ο προπονητής της ομάδας τόνισε ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα και λογικό, αφού τα έσοδα της Premier δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Europa League. Βασικός γκολκίπερ πλέον ο Τζο Χαρτ που αποκτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πόουπ, ενώ αποκτήθηκε ο αμυντικός της Μίντλεσμπρο, Γκίμπσον και ο επιθετικός, Βιντρα που πέτυχε 21 γκολ με την Ντέρμπι Κάουντι στην Championship. Εκτός ο Ντεφούρ και ο Μπρέιντι. Βασικοί αναμένονται Χαρτ και Γκίμπσον, αφού θέλει να τους βάλει γρήγορα στο κλίμα.

Οι Τούρκοι διψούν για διάκριση. Η Μπέρνλι από την άλλη έκανε το… κομμάτι της κόντρα σε σκωτσέζικη ομάδα και επειδή δεν είχε άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τώρα όμως έχει Σαουθάμπτον και εκεί κοιτάζει ο Ντάιτς. Άσος κινήτρου και ενθουσιασμού.

Φίτεσε – Βασιλεία (21:00)

Τέλος καλό, όλα καλά για τη Φίτεσε κόντρα στη Βιτορούλ. Τυχερή ισοπαλία στη Ρουμανία με 2 – 2, ενώ στην Ολλανδία επικράτησε με 3 – 1, χωρίς απαραίτητα όμως να είναι αυτή η πραγματική εικόνα των δύο ομάδων. Σε κάθε περίπτωση φάνηκε η ποιότητα των Ολλανδών που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, αφού αυτή την εβδομάδα αρχίζει και το πρωτάθλημα.

Ήταν δεδομένο και αναγκαίο για τη Βασιλεία ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ραφαέλ Βικί δεν θα έπρεπε να αρχίσει τη σεζόν, από τη στιγμή που απολύθηκε έπειτα από δύο ματς. Το κακό για την ίδια έγινε, αφού υπέστη ταπεινωτικό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ (ήττες με 2 – 1 και 0 – 3) και τώρα ανέλαβε ο Μαρσέλ Κόλερ που ήταν στην εθνική Αυστρίας από το 2011 έως το 2017. Τα αποτελέσματα της αλλαγής της ψυχολογίας βγήκαν άμεσα, αφού ήρθε η πρώτη νίκη στη σεζόν, με θύμα την Γκρασχόπερς και σκορ 4 – 2. Παραμένουν εκτός οι Τζάκα και Κουζμάνοβιτς.

Κάτι άλλαξε εντός αποδυτηρίων για τη Βασιλεία με την έλευση νέου προπονητή. Για αυτό το λόγο θα ρισκάρουμε με το διπλό, καθώς και η Φίτεσε δεν… έβγαλε και μάτια με τους Ρουμάνους.

Ρέιντζερς – Μάριμπορ (21:45)

Ένα – ένα τα βήματα για τη Ρέιντζερς που ωριμάζει μαζί με τον προπονητή της, Στίβεν Τζέραρντ, που μην ξεχνάμε ότι τώρα κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Μάχη αποδείξεων ήταν αυτή στην έδρα της Αμπερντίν, αφού είναι η ομάδα την οποία οι «προτεστάντες» θέλουν να ξεπεράσουν σε πρώτη φάση στη βαθμολογία, καθώς η Σέλτικ είναι ακόμα αρκετά μπροστά. Μόλις στο 12’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μορέλος για χτύπημα εκτός φάσης, ωστόσο 30’ πήρε προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Κρατούσε το υπέρ της σκορ παρά την πίεση, αλλά τελικά στο 93’ δέχθηκε την ισοφάριση από τους γηπεδούχους για το τελικό 1 – 1. Ο Στίβεν Τζεραρντ δίνει μεγάλη έμφαση στην αμυντική συνέπεια όπως φαίνεται σε όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα. Νέα προσθήκη ο Κροάτης αριστερός μπακ, Μπάρισιτς που αν αγωνιστεί, θα αγωνιστεί από τους ομίλους και μετά.. Εκτός ο αριστερός μπακ Γουάλας, ο μπακ – χαφ Τζον και ο μέσος Ντόρανς.

Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η Μάριμπορ, επικρατώντας εκτός έδρας της Αλουμίνι (2 – 5) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και αφήνοντας πίσω την ισοπαλία της πρεμιέρας (0 – 0) κόντρα στη Μούρα. Η Μάριμπορ έπειτα από 10 χρόνια δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο στη χώρα της, αν και στην Ευρώπη τα πηγαίνει πολύ καλά συμμετέχοντας από το 2011 έχει προκριθεί πέντε φορές σε ομίλους Champions (2) ή Europa League (3). Δεν είχε κανένα πρόβλημα στους προηγούμενους προκριματικούς να αποκλείσει την Παρτίζαν Τιράνων (1 – 0 και 2 – 0) και Σακίρ (0 – 0, 2 – 0), χωρίς να δεχθεί κάποιο γκολ.

Έχει προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ της η Ρέιντζερς και μπορεί επικρατήσει της Μάριμπορ στο «Άιμπροξ». Επιλογή μας ο άσος.

Σε ενδιαφέρει