Σέλτικ – ΑΕΚ: Δίνει τα ρέστα της χωρίς τον αρχηγό

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια απουσίας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο δρόμος περνά από τη Σκωτία.
thumbnail   celtic aek

Η πρόκληση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ είναι εδώ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δίνει το πρώτο επίσημο ματς στη σεζόν στη Γλασκώβη κόντρα στη Σέλτικ, το οποίο όμως είναι κι ένα από τα σημαντικότερα, αφού η «Ένωση» σε περίπτωση πρόκρισης έχει έναν ορθάνοιχτο δρόμο για την επιστροφή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του Μάλμε – Βιντεοτόν για τα play – off του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα προγνωστικά μου

Σέλτικ – ΑΕΚ: Goal/Goal (2.33)

Ανάλυση

Αφεντικό της Σκωτίας και χωρίς καν να τεθεί η κυριαρχία της σε συζήτηση η Σέλτικ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει μαζέψει όλους τους πιθανούς τίτλους που κυκλοφορούν στη χώρα και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πέρυσι τερμάτισε φυσιολογικά 3η στον όμιλο, πίσω από Παρί και Μπάγερν Μονάχου, έπεσε στο Γιουρόπα Λιγκ και πάνω στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Νίκησε στο πρώτο ματς με 1 – 0, αλλά στο δεύτερο ηττήθηκε στη Ρωσία με 3 – 0 και αποχαιρέτησε. Σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της φετινής σεζόν, πέρασε πανεύκολα από την Αλασκέρτ με συνολικό σκορ 7 – 0 και στη συνέχεια πέρασε δύσκολα τη Ρόζενμποργκ. Κόντρα στους Νορβηγούς, έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο παιχνίδι πολύ νωρίς, αλλά τελικά επικράτησε με 3 – 1. Πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα «πάτησε» στο δεύτερο παιχνίδι και πήρε το 0 – 0 στο Τροντχάιμ, αν και η Ρόζενμποργκ ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες για να προσθέσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Εκτός από το αποψινό παιχνίδι είναι οι Ντεμπελέ, Μπογιάτα, μέσα ο Έντσαμ.

Θα μπορέσει η ΑΕΚ να βάλει βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ; 

Λύτρωση έπειτα από 24 χρόνια για την ΑΕΚ! Η «Ένωση» ως πρωταθλήτρια μετά το 1994 συμμετέχει κατευθείαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντί της είναι η Σέλτικ. Βέβαια, η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα δεν μοιάζει σε πάρα πολλά με το σύνολο που θα παραταχθεί στο «Celtic Park», ούτε ως έμψυχο δυναμικό, ούτε στην τεχνική ηγεσία. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι στη Λας Πάλμας και τη θέση του πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ από παίκτες δεν υπάρχουν πλέον οι Βράνιες, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ και Γιόχανσον, με τον τελευταίο να αποτελεί ξένο σώμα από τον Δεκέμβρη. Αντίθετα, ενέταξε στο ρόστερ τους Οικονόμου, Αλμπάνη, Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ ενώ πήρε με κανονική μεταγραφή τον Μάρκο Λιβάγια. Σημαντικό πρόβλημα εν όψει του κρίσιμου ματς, ο Πέτρος Μάνταλος, που λόγω μυϊκού τραυματισμού έχει μείνει εκτός. Το γεγονός ότι δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο ματς, προκαλεί ερωτηματικά και για τους 11 που θα παρατάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, το πλάνο θα είναι να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, μέσω των γρήγορων προωθήσεων σε παίκτες που ξέρουν να κάνουν τη ζημιά με αυτό τον τρόπο, γεγονός που στάθηκε και ο Μπρένταν Ρότζερς με τις δηλώσεις του. Δεν θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα το 4 – 4 – 1 -1, με τον Μπογέ να είναι φαβορί για τη θέση του Μάνταλου στα αριστερά και τον Μπακασέτα στα δεξιά, ενώ ο Κλωναρίδης έχει πολλές πιθανότητες να παίξει στο πλευρό του Λιβάγια. Μοιρασμένες οι πιθανότητες για Γαλανόπουλο και Άλεφ στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Πιθανές ενδεκάδες

Σέλτικ (4 – 3 – 3)

Γκόρντον

Γκαμπόα

Χέντρι

Άιερ

Τίρνεϊ

Εντσάμ

Μπράουν

ΜακΓκρέγκορ

Φόρεστ

Έντουαρντ

Σίνκλερ

ΑΕΚ (4 – 4 – 1 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Οικονόμου

Λαμπρόπουλος

Χουλτ

Μπακασέτας

Σιμόες

Άλεφ

Μπογέ

Λιβάγια

Κλωναρίδης

Εκτίμηση

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ διαβασμένος και ξέρει ότι αν πετύχει γκολ θα αλλάξουν τα δεδομένα. Το πέτυχε η Ρόζενμποργκ, μπορεί να το πετύχει και η ΑΕΚ. Από την άλλη, η απώλεια του Βράνιες και ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι, φέρνουν στο προσκήνιο ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο το οποίο δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ σε επίσημο ματς. Επιλογή το G/G.

Σε ενδιαφέρει