ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Μόσχας: Με όπλο την Τούμπα

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Βασιλείας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη Σπάρτακ Μόσχας, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για τα play – off.
thumbnail   paok spartak

Πρώτο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σπαρτάκ Μόσχας στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν φτιάξει ψυχολογία μετά το διπλό θρίαμβο επί της Βασιλείας.

Πρώτα ευρωπαϊκά ματς για τους Ρώσους που έχουν ήδη δύο ματς πρωταθλήματος στα πόδια τους. Ο νικητής του ζευγαριού θα διασταυρωθεί με αυτόν από το Μπενφίκα – Φενέρμπαχτσε.

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Μόσχας: Χ (3.32)

Ανάλυση

Ώριμος, σοβαρός και ποιοτικός. Με αυτό το τρίπτυχο, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Βασιλεία και μάλιστα εις διπλούν, αποκλείοντάς την με δύο νίκες και μάλιστα η δεύτερη μέσα στην Ελβετία ήταν άκρως εντυπωσιακή με 3 – 0. Παρά την ψυχρολουσία από τον τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο ζέσταμα, ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε στο παραμικρό και ανοίγοντας το δρόμο από πολύ νωρίς με κεφαλιά του Βαρέλα από εκτέλεση κόρνερ, εκμεταλλεύτηκε την παιδική άμυνα των Ελβετών πήρε την εντυπωσιακή νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο γκολ του Πρίγιοβιτς προήλθε από βολέ – ασίστ του Πασχαλάκη ενώ το 3 – 0 διαμορφώθηκε από εκπληκτική εκτέλεση του Ελ Καντουρί. Έχει δείξει αμυντική σταθερότητα, ωστόσο με την απουσία του Βιεϊρίνια αλλάζουν πολλά, αφού αριστερό μπακ μετατίθεται ο αμυντικογενής Κρέσπο, με συνέπεια το παιχνίδι του ΠΑΟΚ να μετατίθεται σχεδόν αποκλειστικά από το δεξί άκρο της άμυνας. Τουλάχιστον, αποφεύχθηκε ακόμα ένα σοκ, αφού στα αμυντικά χαφ θα είναι κανονικά ο Κάνιας που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά ήταν επιπόλαιο. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, δεν αναμένονται εκπλήξεις, αφού οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν εξαιρετική απόδοση στα δύο ματς με τη Βασιλεία. Στην αποστολή το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα Ακπόμ, που θα είναι στον πάγκο. Για μια εξαιρετική ομάδα στις αντεπιθέσεις έκανε λόγο για τη Σπαρτάκ ο Λουτσέσκου και ενδεχομένως να θέλει να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ρώσους. Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για την αναμέτρηση, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να επιβληθεί της Σπαρτάκ Μόσχας μέσα στην «καυτή» Τούμπα;  

Ποδαρικό και για τη Σπαρτάκ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πέρσι κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος, που οδηγεί σε αυτή τη φάση. Φέτος έχει αρχίσει με θετικό τρόπο την κούρσα στη Ρωσία, αφού την 1η αγωνιστική επικράτησε με το οριακό 1 – 0 της Όρενμπουργκ και τη 2η αγωνιστική, δείχνοντας και πάλι πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, έμεινε όρθια στην έδρα της πρωταθλήτριας, Λοκομοτίβ, μένοντας στο 0 – 0. Την περσινή σεζόν που τερμάτισε 3η είχε την καλύτερη επίθεση με 51 γκολ, άρα δεν αποκλείεται ο προπονητής της ομάδας, Καρέρα να δουλεύει περισσότερο στην ισορροπία του συνόλου του. Σημαντική απώλεια ο Μάριο Πάσαλιτς που ήταν δανεικός από την Τσέλσι, ενώ αποχώρησαν οι λιγότερο σημαντικοί Τάσι και Μαξίμοβιτς. Απέκτησε με 8 εκατ. ευρώ τον κεντρικό αμυντικό Ζιγκό, τον εξαιρετικό αριστερό εξτρέμ Τασάεφ και επανήλθε ο Ποπόφ από τη Ρούμπιν Καζάν. Μεγαλύτερη… μεταγραφή η παραμονή του Πρόμες που ανεβάζει επίπεδο όλη την ομάδα. Εκτός έμεινε ο Σαμέντοφ, που είναι ακόμα ανέτοιμος από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με 4 – 3 – 3 θα παραταχθούν οι Ρώσοι. Γκολκίπερ ο 20χρονος, Μαξιμένκο, εξάρι ο κρίσιμος, Φερνάντο, κεντρικός μέσος ο αρχηγός, Γκλουσάκοφ και σέντερ φορ ο Ζε Λουίς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζιγκό και ο Ιταλός Μποκέτι.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Χατσερίντι

Βαρέλα

Κρέσπο

Κάνιας

Μαουρίσιο

Λημνιός

Πέλκας

Ελ Καντουρί

Πρίγιοβιτς

Σπάρτακ Μόσχας (4 – 3 – 3)

Μαξιμένκο

Γεστσένκο

Ζιγκό

Μποκέτι

Κομπάροφ

Φερνάντο

Ζόμπνιν

Γκλουσάκοφ

Τασάεφ

Ζε Λουίς

Πρόμες

Εκτίμηση

Ο ΠΑΟΚ θα έχει άγχος στην Τούμπα. Το έδειξε και με τη Βασιλεία όταν στο 0 – 0 λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ. Η Σπαρτάκ είναι πιο ποιοτική και πιο έμπειρη από τους Ελβετούς. Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά. Προτεραιότητα και των δύο να μην χάσουν. Ρίσκο με την ισοπαλία.

Σε ενδιαφέρει