Αγγλία: Οι πρεμιέρες κρύβουν πολλά ερωτηματικά

Ποδαρικό στο Νησί με τις μικρότερες κατηγορίες, καθώς σήμερα είναι η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ.
Sunderland

Μεγάλη η δράση στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας με τη μάχη της Σάντερλαντ, που είναι το σπουδαίο όνομα και μετρά δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς, κόντρα στην Τσάρλτον να ξεχωρίζει.

Ανάλυση

Σάντερλαντ – Τσάρλτον

Κι όμως η Σάντερλαντ που πριν από δύο χρόνια ήταν στην Premier League, τώρα βρίσκεται στα αλώνια της League One, μετρώντας δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς. Εφιαλτικές χρονιές για οπαδούς και διοίκηση, αλλά ο κόσμος παραμένει «παρών», με την ομάδα να διαθέτει περίπου 23.000 διαρκείας για τη σεζόν που έρχεται. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε αλλαγή στη διοίκηση, έφυγαν μεγάλα ονόματα/συμβόλαια (Ρόντγουελ, Καζρί, Ο’ Σέι, ΜακΝέρ), αλλά και πάλι είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο, με προπονητή τον Σκωτσέζο, Τζακ Ρος, που ήταν στη Σεντ Μίρεν. Τις δυνάμεις της, λοιπόν, θα τις μετρήσει κόντρα στην Τσάρλτον που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των play – off ανόδου και η φετινή σεζόν προβλέπεται δύσκολη. Αποφασίστηκε μείωση του μπάτζετ από τη στιγμή που δεν άλλαξε η διοίκηση και η μοναδική αξιόλογη μεταγραφή που έκανε ήταν ο Λάιλ Τέιλορ, επιθετικός που έπαιζε στη Γουίμπλεντον. Παρ’ όλα αυτά, για σήμερα είναι αμφίβολος όπως και αρκετοί ακόμα. Η Σάντερλαντ διαθέτει τη φανέλα και θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα αρχίσει θετικά τις υποχρεώσεις της στη League One.

Τρομερές μάχες και εκπλήξεις στην πρεμιέρα των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία 

Μπάρνσλεϊ – Όξφορντ

Ο υποβιβασμός της Μπάρνσλεϊ από την Championship φάνηκε να είναι δεδομένος από τη στιγμή που προσέλαβε τον Πορτογάλο πρώην της ΑΕΚ, Ζοσέ Μοράις για να τη σώσει. Αυτό έγινε, με τον προπονητή να αποχωρεί και τον Γερμανό, Ντάνιελ Στέντελ, να αναλαμβάνει, με τον 44χρονο να έχει περάσει από τον πάγκο του Ανόβερο τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Μάρτιο του 2017, έχοντας σε 34 ματς, 17 νίκες και μόλις 8 ήττες. Θεωρείται όμως ερωτηματικό, λόγω του ότι δουλεύει ως… ξένος στην Αγγλία και θα πρέπει να προσαρμοστεί. Στα φιλικά η παρουσία της ήταν καλή. Βλέψεις για κάτι καλύτερο από έναν απλό τερματισμό στη μέση της βαθμολογίας έχει και η Όξφορντ. Είναι έμπειρη πλέον στην κατηγορία και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, φτάνοντας τουλάχιστον κοντά στη διεκδίκηση των play – off. Ωστόσο, η Μπάρνσλεϊ είναι ένα βήμα πιο μπροστά και θα προτιμήσουμε και εδώ τον 1.

Μπέρι – Γέοβιλ

Απόλυτα φυσιολογικά και δίκαια η Μπέρι είναι από φέτος στη League 2, καθώς έπειτα από τρία χρόνια στη League 1, νίκησε μόλις 8 φορές στο σύνολο των 46 αγώνων και πήρε το δρόμο του υποβιβασμού. Προπονητής παραμένει ο Ράιαν Λοβ που είχε αναλάβει προς το τέλος και φυσικά δεν κρίθηκε υπεύθυνος για τα χάλια της ομάδας και ως εκ τούτου προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ με 11 μεταγραφές. Από την άλλη η Γέοβιλ παραμένει στην κατηγορία τα τελευταία τρία χρόνια και παίζει συνέχεια με τη φωτιά σε ό,τι αφορά την παραμονή της. Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό σκέλος και θεωρείται ότι και φέτος θα παλέψει απλά για να σωθεί. Για αυτό το λόγο στην δύσκολη έδρα της Μπέρι θα προτιμήσουμε τους γηπεδούχους.

Κρου – Μόρκαμ

Επίθεση και μόνο επίθεση από την Κρου που και φέτος αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που την έφερε στη 15η θέση της βαθμολογίας και στην άνετη παραμονή. Προπονητής παρέμεινε ο Ντέιβιντ Αρτέλ που του αρέσει αυτό το στυλ ποδοσφαίρου, ενώ στο ρόστερ δεν υπήρξαν ουσιαστικά μεγάλες αλλάγές. Η Μόρκαμ από τη δική της πλευρά είναι σταθερά στη League 2 εδώ και 11 χρόνια και πέρσι πλησίασε όσο ποτέ άλλοτε στον γκρεμό για τον υποβιβασμό. Την περσινή σεζόν έδειξε να μην μπορεί να πάρει και αποτελέσματα εκτός έδρας. Ακόμα ένας 1.

Νορθάμπτον – Λίνκολν

Υποβιβασμένη στη League 2 η Νορθάμπτον με την κάκιστη πορεία στη League 1 και παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει ως φαβορί για την άνοδο. Το καλό για την ίδια είναι ότι διαθέτει έναν αξιόμαχο κορμό συγκριτικά με την περσινή ομάδα και αυτό θα τη βοηθήσει ειδικότερα στην αρχή του πρωταθλήματος. Η Λίνκολν αν και νεοφώτιστη την περσινή σεζόν είχε καταπληκτική απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και έφτασε πολύ κοντά στα play – off ανόδου. Το καλοκαίρι κινήθηκε δυναμικά, κάνοντας καλές μεταγραφές, γεγονός που την έχει φέρει στα φαβορί για μια θέση κοντά στην άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι ενδεχομένως να είναι καλύτεροι, αλλά και οι γηπεδούχοι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Επιλογή μας το goal/goal.

Όλνταμ – ΜΚ Ντονς

Υποβιβασμένη επίσης και η Όλνταμ, που υποβιβάστηκε, αφού δεν κατάφερε να νικήσει ούτε μία φορά τις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Παρά το ότι προέρχεται από υψηλότερη κατηγορία δεν είναι φαβορί για την άνοδο, αλλά είναι από τις ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κοντά στα play – off. Υποβιβασμός και για τη ΜΚ Ντονς που σημείωσε μόλις 11 νίκες, αλλά σε αντίθεση με την Όλνταμ, είναι στα φαβορί για την άνοδο. Έκανε πολύ καλές μεταγραφές για το επίπεδο της κατηγορίας και δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο, πόσω μάλλον με τον Πολ Τισντέιλ στον πάγκο που ήταν στην Έξετερ για 12 χρόνια. Φαίνεται ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές για το διπλό.

Σε ενδιαφέρει