Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν: Και πάλι έχει προβάδισμα

Παρά την ήττα του με ανατροπή από το 0 – 2, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Χιμπέρνιαν, συνεχίζοντας τη μάχη του στα προκριματικά του Europa League.
Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν: Και πάλι έχει προβάδισμα

Την πρόκριση που δεν… καθάρισε από το πρώτο ματς, θέλει να πανηγυρίσει απόψε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του κόντρα στη Χιμπέρνιαν. Οι Αρκάδες ηττήθηκαν με 3 – 2 και έμειναν σοκαρισμένοι, αφού μέχρι και το 64’ ήταν μπροστά στο σκορ με 0 – 2, χάρη σε δύο γκολάρες του Κυριακόπουλου.

Τα προγνωστικά μου

Αστέρας Τρίπολης – Χιμπέρνιαν: 1 (1.71)

Ανάλυση

Για μία ώρα παιχνιδιού στη Σκωτία, ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ζευγαριού και προηγούνταν 2 – 0 με δύο γκολάρες του Κυριακόπουλου που δείχνει να κάνει το μεγάλο αγωνιστικό «μπαμ». Στη συνέχεια, όμως, μίλησε το πλεονέκτημα της Χιμπέρνιαν, που είναι ο ρυθμός και οι δυνάμεις σε ένα 90λεπτο, λόγω της εποχής που γίνονται τα ματς. Από το 64’ και μετά δέχθηκε τρία γκολ, ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπαιξε και με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πασαλίδη. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα για τον Σάββα Παντελίδη. Ο Έλληνας τεχνικός έχει εκτός και τον Πασαλίδη λόγω της τιμωρίας του, αλλά και τον νεοφερμένο Ματρικάρντι λόγω τραυματισμού που θα κάλυπτε το κενό, έτσι ετοιμάζεται για φανέλα βασικού ο 18χρονος, Χριστόπουλος. Κατόπιν τούτου, εκτός μένουν και οι Βλάχος, Τασουλής, Φερνάντεθ επίσης λόγω τραυματισμών. Θέση στο βασικό σχήμα κερδίζουν οι Ρόλε και Άνχελ σε ένα κατά συνηθισμένο σχηματισμό από πέρυσι. Η πιθανή ενδεκάδα αναμένεται να είναι η εξής: Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Χριστόπουλος, Κυριακόπουλος – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Καλτσάς, Ρόλε, Άνχελ – Μανιάς.

Θα μπορέσει ο Αστέρας Τρίπολης να ξεπεράσει το σοκ του πρώτου αγώνα και να πανηγυρίσει την πρόκριση;  

Ό,τι και να λέμε, όταν μια ομάδα καταφέρνει να επιστρέψει από το 0 – 2 και να παίρνει και τη νίκη, τότε διαθέτει ψυχή. Αυτό έκανε και η Χιμπέρνιαν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς σε διάστημα μικρότερης της μισής ώρας πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε μια ανέλπιστη νίκη με σκορ 3 – 2. Φυσικά, αυτό το σκορ δεν τη βάζει σε ρόλο φαβορί, αφού σε νίκη του Αστέρα αποχαιρετά, αλλά αν μη τι άλλο έχει ένα ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει του αποψινού αγώνα. Ο προπονητής της ομάδας, Νιλ Λένον, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του, ωστόσο σημειώνεται ότι το αποψινό ματς θα το δει από τις εξέδρες, αφού εκτίει τιμωρία λόγω της συμπεριφοράς του στο ματς με τη Ρούναβικ. Γενικότερα, η Χιμπέρνιαν δείχνει πολύ ταλαντούχα επιθετικά, έχοντας εύκολο το γκολ, αλλά αμυντικά έχει θέματα κάτι που φάνηκε και με την ομάδα από τα Νησιά Φερόε. Αστέρι της ομάδας είναι ο ΜακΓκιν που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και τις επίσημες προτάσεις από τη Σέλτικ, χωρίς ακόμα να επιτευχθεί συμφωνία. Εκτός ο βασικός κίπερ Μαρσιάνο, με τον Μπογκντάν να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Εκτίμηση

Εδώ είναι… Αρκαδία. Ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στην έδρα του έχει καταφέρει να νικήσει πολύ πιο μεγάλα ονόματα και πολύ μεγαλύτερες ομάδες από τη Χιμπέρνιαν. Στο πρώτο ματς για 60’ ήταν αφεντικό και στην έδρα του δεν πρόκειται να αφήσει το παιχνίδι να του ξεφύγει. Άσος.

Σε ενδιαφέρει