Ατρόμητος – Ντιναμό Μπρεστ: Το πάθημα έγινε μάθημα

Την πρόκριση στο σπίτι του κατάφερε να φέρει ο Ατρόμητος στο ματς της Λευκορωσίας, αφού χρειάζεται μια απλή νίκη επί της Ντιναμό Μπρεστ για να βρεθεί στην επόμενη φάση.
Ατρόμητος – Ντιναμό Μπρεστ: Το πάθημα έγινε μάθημα

Μπορεί ο Ατρόμητος να έμοιαζε με κακή ομάδα για 70 λεπτά στην πρώτη αναμέτρηση της Λευκορωσίας κόντρα στην Ντιναμό Μπρεστ, κατάφερε όμως όχι απλά να σώσει τα προσχήματα, αλλά να πετύχει τρία γκολ εκτός έδρας (4-3) και να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση για το αποψινό ματς στο Περιστέρι.

Τα προγνωστικά μου

Ατρόμητος – Ντιναμό Μπρεστ: 1 (1.80)

Ανάλυση

Για 70 λεπτά στην αναμέτρηση της Λευκορωσίας, ο Ατρόμητος όχι απλά δεν θύμιζε ομάδα, αλλά είχε όλα τα στοιχεία μίας παιδικής χαράς και απόλυτα δίκαια το σκορ ήταν στο 4 – 0 και μάλιστα οι γηπεδούχοι όπως έπαιζαν έδειχναν πιθανό να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Φιλίποβιτς (6’) και ο εκπληκτικός Σαβίτσκι (14’, 62’, 70’) είχαν διαμορφώσει το 4 – 0 και όλα έδειχναν ότι οι Περιστεριώτες μας… αποχαιρετούν. Ωστόσο, ένα τρελό τέταρτο στο τέλος του ματς από τον Ατρόμητο, ευτύχησε να του φέρει τρία γκολ (74’ Μανούσος, 80’ αυτ. Βερετίλο, 88’ Κουλούρης) και να τον έχει φέρει σε θέση φαβορί εν όψει του αποψινού, αφού χρειάζεται μια απλή νίκη. Επιστρέφουν στη διάθεση του Νταμίρ Κάναντι οι Σάκιτς και Κιβρακίδης, με αμφότερους εκτός απροόπτου να είναι στην αρχική ενδεκάδα, με τον πρώτο να έχει ρόλο «6αριού» στο 4 – 3 – 1 – 2 που ετοιμάζει ο Αυστριακός. Θέση στην ενδεκάδα παίρνει και ο Μούγιακιτς που ήταν καταπληκτικός στο 20λεπτο που αγωνίστηκε. Έτσι, η πιθανή ενδεκάδα για τον Ατρόμητο είναι: Μίρκοβιτς – Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης – Σάκιτς, Μάντσον, Ούμπιντες, Βασιλακάκης – Κουλούρης, Μούγιακιτς.

 

Άξια της μοίρας της η Ντιναμό Μπρεστ, που δείχνει ότι γενικότερα ως ομάδα να μην λέει πολλά, αφού και στο πρωτάθλημα της χώρας της η παρουσία της είναι κακή. Είχε ένα παιχνίδι απόλυτα στο χέρι της, προηγούμενη με 4 – 0 και δείχνοντας ότι κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο, αλλά και πάλι εμφάνισε παιδικές ασθένειες, δεχόμενη τρία γκολ από το 74’ μέχρι το τέλος, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να κάνει και το 4 – 4. Δείγμα της κακής κατάστασης που βρίσκεται είναι το πρόσφατο ματς κόντρα στην Κλετσκ (ομάδα γ’ κατηγορίας) για το Κύπελλο, εκεί που το ματς πήγε στην παράταση, δέχθηκε γκολ στο 119’, ισοφάρισε στο 120’ και τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Υπενθυμίζεται ότι προπονητής της ομάδας είναι ο μόλις 30 ετών, Σπιλέφσκι, αλλά δεν διαθέτει δίπλωμα και παντού παρουσιάζεται ο Κόβαλτσουκ που είναι ο γενικός διευθυντής της ομάδας. Σημαντικό πρόβλημα η απουσία του αμυντικού Κίκι που είχε πρόβλημα με τη βίζα του και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει

Εκτίμηση

Ο Ατρόμητος έχανε 4 – 0 και κατάφερε να το κάνει 4 – 3 σε χρόνο dt… Δεν γίνεται να χάσει τώρα την πρόκριση από αυτή την κακή Ντιναμό Μπρεστ. Απλή νίκη και οι Περιστεριώτες καθάρισαν.

Σε ενδιαφέρει