Βασιλεία – ΠΑΟΚ: Θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ

Ο ΠΑΟΚ παρά τη νίκη του με 2-1 στον πρώτο αγώνα δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στην Ελβετία και θα ψάξει το γκολ που θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης.
paok

Αγώνας ρεβάνς στο Σεντ Γιάκομπς Παρκ ανάμεσα στη Βασιλεία και τον ΠΑΟΚ, με την Ελληνική ομάδα να έχει το υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα. Σε περίπτωση που ηττηθεί με το ίδιο σκορ ακολουθεί παράταση.

Τα προγνωστικά μου

Βασιλεία – ΠΑΟΚ: Goal/Goal (1.70)

Ανάλυση

Αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση η Βασιλεία με το γκολ του Αγιέτι στο 82’. Με αυτό μείωσε σε 2-1 και αντί να χρειάζεται τρία γκολ απόψε για να προκριθεί μπορεί να το πράξει ακόμα και με 1-0. Δεν έχει μπει καλά στη σεζόν χάνοντας 2-1 από τη Σεντ Γκάλεν στην πρεμιέρα του Ελβετικού πρωταθλήματος και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 εκτός με την κατώτερη Ξαμάξ. Και τα τρία επίσημα παιχνίδια της ως τώρα ήταν goal/goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Είναι πιο έμπειρη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και σε προκριματική φάση έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα στα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της. Ο Βίκι απολύθηκε πρόσφατα από τον πάγκο και συνεχίζει με τον υπηρεσιακό Αλεξ Φράι. Πάντως όχι για πολύ, αφού ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα για τη θέση του πρώτου προπονητή, όπως ο Ντε Μπουρ και ο Κόλερ. Ο δεύτερος βρίσκεται πιο κοντά. Απουσιάζουν Τζάκα, Κουζμάνοβιτς και Πετρέτα. Πάει σε ένα καθαρό 4-1-3-2 απόψε με τον Αγιέτι και τον Φαν Βολφσβίνκελ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Από πίσω θα κινούνται οι Φράι, Τσούφι και Οκαφόρ.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τεράστιο τσαμπουκά στο γήπεδο, επέβαλε τον ρυθμό του, αλλά έδειξε και αδυναμίες στα μετόπισθεν. Χρειάζεται δουλειά ακόμα στο ανασταλτικό κομμάτι. Θα μπορούσε να είχε δεχτεί νωρίτερα το γκολ που δέχτηκε στο 82’. Προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ των Κάνιας στο 32’ και Πρίγιοβιτς στο 80’. Εχει δώσει μέχρι τώρα έξι επίσημα φιλικά προετοιμασίας και το πρώτο ματς με τη Βασιλεία. Σε όλα έφερε goal/goal. Μάλιστα τα έξι από αυτά τα επτά συνδυάστηκαν με over. Δεν είναι ομάδα που θα κλειστεί στο… καβούκι της. Θα ψάξει το γκολ απόψε που θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης. Δύο φορές έχει παίξει σε ελβετικό έδαφος μετρώντας μια ισοπαλία και μια ήττα. Ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς. Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί κι απόψε έχοντας κορυφή τον Πρίγιοβιτς και από πίσω τους Καντουρί, Πέλκα και Ζαμπά.

Πιθανές ενδεκάδες

Βασιλεία (4-1-3-2)

Ομλιν

Βίντμερ

Μπαλάντα

Σάτσι

Ριβέρος

Στόκερ

Φράι

Τσούφι

Οκαφόρ

Αγιέτι

Φαν Βονσβίνκελ

ΠΑΟΚ (4-4-2)

Πασχαλάκης

Μάτος

Βαρέλα

Κρέσπο

Βιεϊρίνια

Κάνας

Μαουρίσιο

Ελ Καντουρί

Πέλκας

Ζαμπά

Πρίγιοβιτς

Εκτίμηση

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν είναι απόμ τις ομάδες που περιμένουν. Δεν πρόκειται να παίξει μόνο για να διαφυλάξει το προβάδισμα του πρώτου αγώνα. Η Βασιλεία έχει κενά στα μετόπισθεν και όσο περνάει η ώρα θα πρέπει να ανοιχτεί ολοένα και περισσότερο. Λογικά θα δούμε ματς με καλό ρυθμό, όπως και αυτό της Τούμπας. Προβάδισμα στα εκατέρωθεν γκολ.

Σε ενδιαφέρει