Προκριματικά Champions League: Με το εισιτήριο στο χέρι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τρεις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα των προκριματικών του Champions League.
Προκριματικά Champions League: Με το εισιτήριο στο χέρι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Χάρη στην εκπληκτική της εμφάνιση σε συνδυασμό με τα λάθη του Γιάννη Ανέστη που δεν έχει αρχίσει καλά τη θητεία του στο Ισραήλ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League επί της Χάποελ Μπερ Σεβά. Οριακό προβάδισμα έχει η Σκεντίγια ενώ η Λέγκια Βαρσοβίας έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης από τη Σπάρτακ Τρνάβα.

Ανάλυση

Σέριφ – Σκεντίγια

Πρώτο ματς: Σκεντίγια – Σέριφ 1 – 0

Τον νικητή του ζευγαριού τον περιμένει η αυστριακή και πολύ πλούσια Σάλτσμπουργκ ενώ ο ηττημένος θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Σάντα Κολόμα – Ρέικιαβικ για το Europa League.

Μεγάλος ο καημός της Σέριφ να καταφέρει κάποια στιγμή να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, αλλά έτσι όπως το πάει, με αυτόν θα μείνει και φέτος το καλοκαίρι. Σχετικά νωρίς στο παιχνίδι, η Σκεντίγια άνοιξε το σκορ στο 24’ από εκτέλεση φάουλ και παρά το χρόνο που είχε μπροστά της, η Σέριφ δεν αντέδρασε ποτέ επί της ουσίας. Για φουλ επίθεση έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας, τονίζοντας πως ακόμα κι αν η ομάδα του δεχθεί γκολ, πρέπει οι παίκτες να είναι προετοιμασμένοι να πετύχουν ακόμα περισσότερα.

Ποιοι θα καταφέρουν να συνεχίσουν το ταξίδι στα… αστέρια του Champions League;  

Από την άλλη, η Σκεντίγια πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και πλέον μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση με το 1 – 0 του πρώτου ματς. Βρήκε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν δέχθηκε κάποιο τέρμα στη συνέχεια αν και κάποιες στιγμές απειλήθηκε και τώρα πάει για το «όλα για όλα» στη Μολδαβία. Βέβαια, το σκορ από μόνο του δεν λέει τίποτα, καθώς στην προηγούμενη φάση, αν και είχε νικήσει 5 – 0 τη Νιου Σεντς παραλίγο να υποστεί μεγάλο κάζο, χάνοντας 4 – 0 στο δεύτερο παιχνίδι. Οπότε και οι ίδιοι διατηρούν πολύ χαμηλούς τόνους.

Η Σκεντίγια χάνει πολύ από τη δυναμική της μακριά από την έδρα της και η Σέριφ αν πετύχει ένα γκολ γρήγορα δεν θα τρελαθεί να βγει στην επίθεση για το 2 – 0, αλλά θα προσέχει και τα νώτα της. Επιλογή μας τα 2 – 3 γκολ.

Χάποελ Μπερ Σεβά – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Πρώτο ματς: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά 5 – 0

Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί στην επόμενη φάση με τον νικητή του ζευγαριού Αστάνα – Μίντιλαντ και ο ηττημένος με τον νικητή του ΑΠΟΕΛ – Φλόρα Ταλίν.

Ούτε στον εχθρό της τέτοιο πράγμα για την Μπερ Σεβά και πιο συγκεκριμένα για τον Γιάννη Ανέστη, που η θητεία του στο Ισραήλ, μόνο ειδυλλιακά δεν έχει αρχίσει. Ήττα με 5 – 0 στην Κροατία και ουσιαστικά πρέπει να έχουν ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η επόμενη ευρωπαϊκή τους υποχρέωση θα είναι για το Europa League και κόντρα στον νικητή του ΑΠΟΕΛ – Φλόρα Ταλίν. Επιπλέον, για τις διοργανώσεις στη χώρας της, έχασε και το Super Cup από τη Χάποελ Χάιφα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και ενώ το σκορ του παιχνιδιού ήταν στο 1 – 1. Στην ψυχολογία του έριξε ο προπονητής της ομάδας, μιλώντας για τα περσινά κατορθώματα.

Ούτε η ίδια η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν θα περίμενε νίκη με 5 – 0 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά. Εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο όλα τα λάθη των αντιπάλων της και δεν άφησε την ευκαιρία της πρόκρισης από το πρώτο ματς να πάει χαμένη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ήδη στο 2 – 0, ενώ στο δεύτερο είδε την Μπερ Σεβά να καταρρέει, είπε «ευχαριστώ» και πήγε το σκορ σε μη αναστρέψιμα επίπεδα. Στραβοπάτημα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς έμεινε στο 1 – 1 με τη Ρούντες σκοράροντας στις καθυστερήσεις και ενώ είχε πολλούς αναπληρωματικούς. Παρελθόν αποτελεί ουσιαστικά ο Τσέχος αμυντικός, Λέκγιακς λόγω της κακής εμφάνισής του με τη Ρούντες.

Ελεύθερο παιχνίδι αναμένεται, αφού η Μπερ Σεβά θα θέλει απλά μια τιμητική νίκη και από την άλλη η Ντιναμό απλά να μην κινδυνεύσει με κανένα κάζο ολκής. Πάμε στο OVER.

Σπάρτακ Τρνάβα – Λέγκια Βαρσοβίας

Πρώτο ματς: Λέγκια Βαρσοβίας – Σπάρτακ Τρνάβα 0 – 2

Ο νικητής παίζει με τον νικητή του Ερυθρός Αστέρας – Σουντούβα και ο χαμένος με τον νικητή του Ντουντελάνζ – Ντρίτα για τα προκριματικά του Europa League.

Ιστορικό ματς για τη Σπάρτακ Τρνάβα και καλό θα ήταν οι παίκτες της να κρατήσουν το DVD του αγώνα και να το δείχνουν για πολλά χρόνια ακόμα στους συγγενείς τους. Τεράστια νίκη με 2 – 0 μέσα στην Πολωνία με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 93’ με ένα εκπληκτικό γκολ του Βλάσκο ενώ θα μπορούσαν ακόμα νωρίτερα στον αγώνα να πετύχουν κι άλλα τέρματα, με τις κραυγαλέες ευκαιρίες που είχαν. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γκραντέλ στο 16’ και όλοι νόμιζαν ότι κάποια στιγμή η Λέγκια θα απαντήσει. Όπως ήταν λογικό, στο πρωτάθλημα, παρά το ότι ηττήθηκε στην πρεμιέρα, προτίμησε να παραταχθεί με αναπληρωματικούς με την αδύναμη Ζλάτε, αλλά τελικά το… σκότωσε το «θηρίο» με 1 – 0. Ο τεχνικός της ομάδας επιμένει ότι παρά το 0 – 2 του πρώτου ματς, η Λέγκια παραμένει το φαβορί.

Ωστόσο, με την εικόνα τους οι Πολωνοί είναι αμφίβολο αν αξίζουν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό, αφού και στο πρωτάθλημα παραλίγο να τα θαλασσώσουν, δείχνοντας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έμειναν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο από την Κορόνα Κίελτσε και τελικά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Ματσίνσκι στο 57’ και του Καντέ στο 67’. Παραμένουν εκτός ο βασικός επιθετικός, Νιεζγκόντα και ο βασικός αμυντικός, Ρεμί. Ο προπονητής της ομάδα, Κλάφουριτς, είναι ήδη σε έντονη πίεση, παρά την πολύ καλή δουλειά που έκανε πέρυσι και ήδη αρχίζει και δουλεύει σε κλίμα αμφισβήτησης. Θετικό νέο η επιστροφή του μουντιαλικού, Πάζνταν και του Κουχάρτζικ.

Η Λέγκια παραμένει η πιο ποιοτική ομάδα του ζευγαριού, αλλά δεν… στρίβει. Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στην αρχή της σεζόν και τώρα θέλει τουλάχιστον δύο γκολ και να μην δεχθεί κανένα για να παραμείνει ζωντανή. Με τα κενά που θα αφήσουν στην άμυνα οι Πολωνοί πάμε στο Goal/Goal.

Σε ενδιαφέρει