Βέιλε – Άαρχους: Ντέρμπι έπειτα από 9 χρόνια!

Βέιλε και Άαρχους ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Δανίας.
Βέιλε–Άαρχους:Ντέρμπιέπειτααπόχρόνια!

Μεγάλο τοπικό ντέρμπι αυτό ανάμεσα στη Βέιλε και την Άαρχους, με τους φίλους των δύο ομάδων να είναι ενθουσιασμένοι για την αναμέτρηση, καθώς έχουν περάσει 9 χρόνια από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο τους σε επίπεδο της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας. Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δανίας.

Τα προγνωστικά μου

Βέιλε – Άαρχους: Goal/Goal (1,87)

Ανάλυση

Όποιος την είχε ξεγραμμένη ή έναν απλό φτωχό συγγενή στο φετινό πρωτάθλημα, καλύτερα θα είναι να το ξανασκεφτεί, καθώς η Βέιλε, έπειτα από δύο αγωνιστικές παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Νίκη στην πρεμιέρα επί της Χόμπρο με 3 – 1, ενώ η εκτός έδρας πολύ δύσκολη αποστολή επί της Μπρόντμπι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού απέσπασε έναν βαθμό με το τελικό 1 – 1. Κι όλα αυτά για μια ομάδα που έπαιξε τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία το 2009. Εννοείται ότι ο βαθμός επί της Μπρόντμπι ήρθε με φουλ άμυνα ενώ προς το τέλος έχασε και ευκαιρία να πάρει το ματς, όταν οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της νίκης. Ενισχυμένη στο σημερινό παιχνίδι, αφού αγωνίζονται τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Χάλμπεργκ, Φρίντρικσον και Μιούρεϊ.

Μεγάλο τοπικό ντέρμπι στη Δανία με πολλά ειδικά και… ευκαιρίες  

Αντίθετα, η Άαρχους έχει σκορπίσει προβληματισμό στους οπαδούς της τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Λευκή ισοπαλία με τη Μίντιλαντ στην πρεμιέρα και στη συνέχεια νέα ισοπαλία, εντός έδρας αυτή τη φορά, με τα χίλια ζόρια κόντρα στη Νόρντζελαντ που έπαιζε με πολλές απουσίες. Μόλις στο 4’ έμεινε πίσω στο σκορ και τελικά, αφού γλίτωσε σε κάποιες περιπτώσεις το 2 – 0, ισοφάρισε στο 71’ και λέει και… ευχαριστώ. Πρόβλημα προέκυψε με τον αμυντικό, Πιέρ Κάνστρουπ, που αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο ματς και για το σημερινό έχει μείνει εκτός αποστολής.

Εκτίμηση

Φαβορί στην αναμέτρηση η Άαρχους, χωρίς όμως να έχει δείξει μέσα στο γήπεδο για ποιο λόγο είναι το φαβορί. Η Βέιλε έχει μεγαλύτερο ενθουσιασμό και είναι και ενισχυμένη. Βέβαια, σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο και η εμπειρία, που αυτή είναι με την Άαρχους. Θα πάμε με την επιλογή του G/G ως κάτι πιο… safe, αφού μιλάμε για ντέρμπι.

Σε ενδιαφέρει