Βέλγιο: Αγριεμένη η Γκενκ

Θέλει να μπει σφήνα στο δίδυμο Μπριζ – Αντερλεχτ η Γκενκ και ήδη έδειξε πανέτοιμη με την πεντάρα στη Φόλα.
Club Brugge won Standard Liege

Η πρώτη αγωνιστική στο Βέλγιο ολοκληρώνεται απόψε, με την πρωταθλήτρια Μπριζ να έχει θεωρητικά εύκολο έργο και την φιλόδοξη Γκενκ να δοκιμάζεται στο Λόκερεν.

Ανάλυση

Κλαμπ Μπριζ – Εουπεν

Η πρωταθλήτρια Μπριζ ήδη μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν κατακτώντας το Σούπερ Καπ εις βάρος της Σταντάρ Λιέγης με 2-1. Λείπουν απόψε οι Ντιαμπί, Ραφαέλοφ, Λιμπόμπε και 2-3 ακόμα, αλλά δείχνει να μην επηρεάζεται. Εύκολο θεωρητικά το έργο της κόντρα στην κατώτερη Εουπεν. Οι φιλοξενούμενοι πέρσι σώθηκαν στο όριο και φέτος θα παλέψουν για μια πιο άνετη παραμονή. Οι εέλευση τον Πολέτ και Μιλίσεβιτς θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Γενικά δείχνει ενισχυμένη, αν και έχασε 2-3 βασικά της εργαλεία. Στα φιλικά κέρδισε μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό με 3-2. Εδειξε επιθετικές αρετές. Περιμένω απόψε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και δίπλα στον άσο θα κολλήσω το over.

Μετά το Σούπερ Καπ θα μπει με το δεξί και στο πρωτάθλημα η Μπριζ;

Λόκερεν – Γκενκ

Λίγο πριν το φινάλε της περσινής σεζόν έσωσε την κατηγορία η Λόκερεν. Ψάχνει φέτος ένα νέο ξεκίνημα. Στο τελευαίο της φιλικό ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ με 1-0. Εδειξε στα φιλικά καλά στοιχεία ανασταλτικά, αλλά θέματα στην επίθεση. Δεμένη ομάδα, αφού δεν προέβη σε σοβαρές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Η Γκενκ έκανε πλάκα μεσοβδόμαδα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ φτάνοντας άνετα στο 5-0 επί της Φόλα Ες. Ετσι απόψε θα παίξει φουλ με βασικούς και στη ρεβάνς που ακολουθεί αναμένεται να κάνει το σχετικό ροτέισον. Αποχώρησαν οι πολύ καλοί Σχρέιφερς και Κόλεϊ, αλλά έφερε κάποιους εξαιρετικούς και ελπιδοφόρους παίκτες. Βγαίνει ενισχυμένη και έτοιμη να παλέψει για μια θέση στην τριάδα. Δεν παίζουν απόψε Ινγκβάρτσεν και Καρέλης. Με τρώει το διπλό της ανώτερης Γκενκ, που ελέω Γιουρόπα έχει καλύτερο ρυθμό. Αν δεν ήταν πρεμιέρα θα πήγαινα σε αυτό με τα… μπούνια.

Σε ενδιαφέρει