Α’ Σουηδίας: Το… έχουν το γκολ για πλάκα

Με τη μάχη φορμαρισμένων στο Νόρκεπινγκ και την άνιση κόντρα στο Χάμαρμπι πέφτει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στη Σουηδία.
Α’ Σουηδίας:  Το… έχουν το γκολ για πλάκα

Πολλά γκολ σημειώνονται παραδοσιακά στις αναμετρήσεις Νόρκεπινγκ – Ελφσμποργκ, την ώρα που η Χάμαρμπι θέλει να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή υποδεχόμενη τη Ντάλκουρντ.

Νόρκεπινγκ – Ελφσμποργκ

Ακόμα μια οριακή νίκη για τη Νόρκεπινγκ επί της Χάκεν με 2-1. Διατηρείται σταθερά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Μεγάλο όπλο η έδρα με έξι νίκες σε επτά αγώνες και δύο γκολ ενεργητικό κατά μέσο όρο. Επτά αγώνες δίχως ήττα. Αυτοσκοπός ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κρυφό όνειρο ο τίτλος. Προέρχεται από τρία διαδοχικά goal/goal. Αποχώρησε ο αμυντικός Βάλβιστ. Εξι over έχει φέρει στις επτά τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Ελφσμποργκ. Την καλύτερή της φάση στη σεζόν διανύει η Ελφσμποργκ συμπληρώνοντας πέντε σερί αγώνες δίχως ήττα. Βέβαια έρχονται από σβηστό εντός έδρας 0-0 με τη Χάμαρμπι, που θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Τέσσερα goal/goal στα πέντε τελευταία ματς. Δέχτηκε γκολ στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα. Μια τριετία αήττητη στην έδρα της Νόρκεπινγκ με δ΄τυο καθαρές νίκες (4-0, 3-1) και μια ισοπαλία (0-0). Δεν παίζει ο δημιουργικός χαφ Ισιζάκι. Κομμένο και ραμμένο για over το ματσάκι. Αναρωτιέμαι πώς θα σπάσει όταν η Νόρκεπινγκ σκοράρει δύο φορές ανά αγώνα στο σπίτι της, ενώ τα παιχνίδια της Ελφσμποργκ έχουν πάντα τρελό ρυθμό.

Αμέτρητες επιλογές και ειδικά στοιχήματα στα δύο σημερινά ματς της Σουηδίας 

Χάμαρμπι – Ντάλγκουρντ

Η τρομερή πορεία της Χάμαρμπι φαίνεται πως είχε ταβάνι και η κάθοδος ξεκίνησε. Ηδη έπεσε από την κορυφή συμπληρώνοντας τέσσερις αγώνες δίχως νίκη. Βέβαια το εκτός έδρας 0-0 με την Ελφσμποργκ κρίνεται θετικό. Τρία under στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Δέχτηκε γκολ στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Η Ντάλκουρντ έχει αντιστρόφως ανάλογη πορεία με αυτή των γηπεδούχων. Ξεκίνησε τραγικά, βρέθηκε στον πάτο, αλλά τελευταία δείχνει να έχει γυρίσει τον διακόπτη παίρνοντας ισοπαλίες από Μάλμε και Τρέλεμποργκ, ενώ ενδιάμεσα πέτυχε τη μεγαλύτερη φετινή της νίκη με 3-0 επί της Μπρομαποϊκάρνα. Εννιά over στα 13 φετινά της παιχνίδια. Κάκιστη αγωνιστική συμπεριφορά εκτός έδρας με 6 ήττες σε 7 αγώνες και 15 γκολ παθητικό. Ξεκάθαρη επιλογή το over, σε έναν αγώνα με ξεκάθαρο φαβορί τη Χάμαρμπι, αλλά αποτελεί ερωτηματικό αν τα τελευταία της αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται σε μια μικρή λογική αγωνιστική κοιλιά ή θα συνεχίσει τον κατήφορο.

Σε ενδιαφέρει