Έσμπιεργκ – Βεντσίσελ: Μάχη νεοφώτιστων

Με το ντέρμπι των νεοφώτιστων συνεχίζεται η 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Δανίας.
fc nordsjaelland esbjerg

Μόλις μία αναμέτρηση στο σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Δανίας, με τη νεοφώτιστη Έσμπιεργκ να φιλοξενεί την επίσης νεοφώτιστη, Βεντσίσελ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Superliga.

Τα προγνωστικά μου

Έσμπιεργκ – Βεντσίσελ: 2 – 3 ΓΚΟΛ (2.00)

Ανάλυση

Θετικό το ξεκίνημα για την Έσμπιεργκ, καθώς κατάφερε να αποσπάσει έναν βαθμό στην έδρα της Νόρτζελαντ (1 – 1), αποτέλεσμα που φυσικά αποτελεί κέρδος στην επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία. Πολύ καλή η εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της ομάδας, ενώ πολύ σημαντικό για την ίδια στάθηκε το γεγονός ότι ισοφάρισε κόντρα στη ροή στο 64’ με τον Σόρενσεν που είχε μπει στο ματς μόλις στο 60’, προσθέτοντας πολύ άγχος στη Νόρτζελαντ. Έχει απουσίες, ωστόσο πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έλειψαν και στο πρώτο ματς.

Μάχη νεοφώτιστων στη Δανία ανάμεσα σε Έσμπιεργκ και Βεντσίσελ. Ποιος θα καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι;  

Η πολύ καλή της εικόνα στα φιλικά βγήκε τελικά και στα επίσημα, αφού η νεοφώτιστη Βεντσίσελ πέτυχε ιστορική νίκη κόντρα στην Οντένσε με 3 – 2, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα και την έδρα της. Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Βεντσίσελ να προηγείται 2 – 0 στο 60’, έμεινε με 10 στο 79’, 2 – 1 στο 80’, 3 – 1 στο 83’ και το τελικό 3 – 2 στο 87’. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά από τις μονομαχίες που είχαν στη δεύτερη κατηγορία, γεγονός που παραδέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας. Κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τη Βεντσίσελ.

Εκτίμηση

Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόκειται να ανοιχτούν εκτός έδρας και απλά θα αφήσουν το ματς να κυλήσει σε χαμηλό τέμπο, ψάχνοντας την ευκαιρία σε αντεπίθεση. Αυτό θα επηρεάσει και την Έσμπιεργκ που δεν έδειξε την 1η αγωνιστική να έχει εύκολο το γκολ. Το ματς κινείται στο 2 – 3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει