Σουηδία: Μάχες στα ψηλά πατώματα

Τρία οριακά ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Σουηδίας στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής.
AIK Djurgarden

Με σύμμαχο την παράδοση η Νόρκεπινγκ, ασταμάτητη η πρωτοπόρος ΑΪΚ, Κάλμαρ  – Τζουργκάρντεν με φόντο την τριάδα.

Κάλμαρ – Τζουργκάρντεν

Μεγάλο διπλό για την Κάλμαρ επί της Γκέτεμποργκ με 3-1. Βλέπει Ευρώπη. Πρέπει να συμμαζέψει την άμυνα. Τέσσερα σερί goal/goal. Πέντε ήττες εντός στις εννιά τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Τζουργκάρντεν. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σταθερά στην πρώτη τετράδα. Στόχο η Ευρώπη. Τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα πέντε τελευταία. Πιο πρόσφατο το 1-1 εντός με τη Νόρκεπινγκ. Τρία σερί goal/goal. Πολύ πιθανό ακόμα ένα απόψε. Η αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα παραμείνει στην κορυφή η ΑΪΚ; 

Σούντσβαλ – ΑΪΚ

Μετά από δύο νίκες η Σούντσβαλ επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα χάνοντας με κάτω τα χέρια 3-0 από τη Χάκεν. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Παραμένει μακριά από μπελάδες ποντάροντας στη δύναμη της έδρα της. Τέσσερις νίκες στο σπίτι της σε επτά αγώνες. Η ΑΪΚ θέλει φέτος τον τίτλο και είναι η πιο σταθερή ομάδα στην κατηγορία. Ανετο 4-1 στην έδρα της Τρέλεμποργκ. Μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία. Βέβαια σε 13 αγώνες έχει έξι ισοπαλίας. Αμυνα από μπετόν. Δέκα under ως τώρα. Τρία σερί goal/goal. Πιο ισορροπημένη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες. Μπορεί να φτάσει στο διπλό απόψε, αλλά οι αποδόσεις είναι αποτρεπτικές.

Νόρκεπινγκ – Χάκεν

Πολύ καλή σεζόν ως τώρα για τη Νόρκεπινγκ. Σπαθάτο 1-1 στην έδρα της Τζουργκάρντεν. Παλεύει για το Γιουρόπα. Πανίσχυρη εντός έδρας με πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Συμπλήρωσε συνολικά έξι αγωνιστικές δίχως ήττα. Σε πολύ καλό μομέντουμ. Η Χάκεν ξεπέρασε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων κερδίζοντας με 3-0 τη Σούντσβαλ. Τέταρτο σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Εξι no goal στα επτά τελευταία. Εκτός έδρας εξαφανίζεται έχοντας 4 ήττες σε 6 αγώνες. Τρεις σερί ήττες με ισάριθμα over έχει στην έδρα της Νόρκεπινγκ. Δεν αποκλείω να συνεχιστεί το σερί. Πάντως αν είχα να διαλέξω ένα από τα δύο θα πήγαινα στο over με κλειστά μάτια.

Σε ενδιαφέρει