Δανία: Η πρωτάρα Βεντισέλ

Με δύο αγώνες συνεχίζεται απόψε η πρώτη αγωνιστική στη Δανία ανάμεσα σε Νόρντζελαντ – Εσμπιεργκ και Βεντισέλ – Οντένσε.
Esbjerg

Απόψε ρίχνονται στη μάχη οι νεοφερμένες στη μεγάλη κατηγορία Εσμπιεργκ και Βεντισέλ. Η πρώτη έχει πολλές παρουσίες, η δεύτερη είναι πρωτάρα.

Ανάλυση

Νόρτζελαντ – Εσμπιεργκ

Επιασε ταβάνι την περσινή σεζόν η Νόρντζελαντ και έφτασε με το σπαθί της στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ετσι βγήκε στην Ευρώπη και το πανηγύρισε έξαλλα. Ο Χιούλμαντ έμεινε στον πάγκο παρότι είχε προτάσεις. Αλλαγή κάτω από τα δοκάρια. Δεν έγιναν άλλες σημαντικές προσθαφαιρέσεις. Στόχος ανάλογη σεζόν, σενάριο τρομερά δύσκολο. Η Εσμπιεργκ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία επικρατώντας στα μπαράζ της Σίλκεμποργκ. Δεν θέλει να έχει τον ρόλο του ασανσέρ. Εξάλλου είναι ιστορική ομάδα και ανήκει στα… σαλόνια. Κράτησε τον βασικό κορμό και τον κόουτς Λάμερς. Αν καταφέρει να πάρει βαθμούς και μακριά από την παραδοσιακά ισχυρή της έδρα δεν θα έχει μπλεξίματα. Πρεμιέρα με φαφορί τη Νόρντζελαντ, αλλά όχι και στα επίπεδα του 1.60. Ελεος…

Πολλές επιλογές και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στα δύο σημερινά ματς της Δανίας 

Βεντισέλ – Οντένσε

Ζει το όνειρό της η Βεντισέλ, αφού για πρώτη φορά κέρδισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Πήρε την τρίτη θέση της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία, έπαιξε μπαράζ με τη Λίνγκμπι και πανηγύρισε την άνοδο. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, όπως και η ενίσχυση στο ρόστερ. Θέλει να παραμείνει στην κατηγορία και το έδειξε φέροντας 2-3 παίκτες αναγνωρισμένης αξίας στη χώρα. Ο Μπέρτελ παρέμεινε στον πάγκο.  Από την άλλη η Οντένσε πέρσι απογοήτευσε με την παρουσία της και χρειάστηκε να συμμετάσχει στα πλέι άουτ για να σωθεί. Εκτός έδρας είχε πολλά θέματα, ενώ και η άμυνα έκανε νερά. Ο Μίκελσεν ανέλαβε στον πάγκο με στόχο το βήμα παραπάνω κοιτάζοντας Ευρώπη. Βέβαια ο ίδιο τόνισε πως στόχος είναι να παίξει η ομάδα όμορφο ποδόσφαιρο και όπου την βγάλει. Γρίφος η αναμέτρηση. Η Βεντισέλ θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά στην έδρα της δεν αστειεύεται. Η Οντένσε θα έχει εντελώς διαφορετικό προφίλ. Σκέψη στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει