Προκριματικά Europa League: Δοκιμασία για τη Μόλντε

Συνεχίζεται η διαδικασία του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League, με τη Μόλντε να είναι το πιο... εμπορικό όνομα που αγωνίζεται σήμερα στην έδρα της Γκλέναβον
d efe e bad bcad

Με την εκτός έδρας δοκιμασία της Μόλντε στη Β. Ιρλανδία κόντρα στην Γκλέναβον, συνεχίζεται ο πρώτος προκριματικός γύρος του Europa League, ενώ αύριο «σερβίρεται» το κυρίως πιάτο της διοργάνωσης.

Ανάλυση

Γκλέναβον – Μόλντε

Στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Β. Ιρλανδίας τερμάτισε την περσινή σεζόν η Γκλέναβον και από τότε που έχει ολοκληρωθεί ο «μαραθώνιος» δεν έχει δώσει άλλο επίσημο ματς. Γνωστή η διαδικασία για την ίδια, αφού θα είναι η 4η απόπειρά της στις τελευταίες 5 σεζόν. Φυσικά, το ποιοτικό και αγωνιστικό της επίπεδο δεν… λέει πολλά πράγματα και οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους παραδέχονται απλά την ανωτερότητα της Μόλντε και υπόσχονται το 100%.

Φουλ δράση για τα προκριματικά του Europa League, με πλήθος ειδικών επιλογών  

Άρχισε με αρκετό προβληματισμό η σεζόν για τη Μόλντε, αλλά αυτή την περίοδο είναι ίσως η πιο «καυτή» ομάδα της χώρας, καθώς έχει τρεις σερί νίκες στις οποίες έχει σκοράρει 12 φορές. Μεγάλος πρωταγωνιστής εντός και εκτός γηπέδου ο Έρλινγκ Χάλαντ, που είναι μόλις 17 ετών και στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει πετύχει έξι γκολ. Ο πιτσιρικάς φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων συλλόγων, όπως η Γιουβέντους, με τη Μόλντε να ζητά 5 εκατ. Ευρώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Άρα, στο αποψινό ματς θα υπάρχουν πολλά μάτια πάνω του.

Δεν υπάρχει ζήτημα, αφού η Μόλντε είναι πολύ καλύτερη και αυτό θα το δείξει και στη Β. Ιρλανδία. Νίκη και μεγάλο σκορ, διπλό και over 2,5.

Μπάναντς – Σαράγεβο (16:30)

Δεύτερη στο πρωτάθλημα Αρμενίας η Μπάναντς, με 6 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια, Αλασκέρτ. Βέβαια, κάθε άλλο παρά αποτυχημένη δεν θεωρείται η πορεία της, καθώς ήταν για πολλά χρόνια στο… πουθενά και φάνηκε ότι μπορεί να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της χώρας της. Άλλωστε, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2014, οπότε υπάρχουν δεδομένες απαιτήσεις. Αγωνίζεται κανονικά στην έδρα της και αυτό θα είναι το όπλο της κόντρα στη Σαράγεβο.

Ψάχνει τη… συνταγή για να επιστρέψει στην κορυφή η Σαράγεβο, αλλά μένει στη σκια της Ζελέζνιτσαρ. Μάλιστα, δεν καταφέρνει καλά – καλά να φτάσει στη 2η θεση και έτσι τα όνειρα για τίτλο έχουν μετατραπεί σε αντίστοιχα θερινής νυκτός. Το ρόστερ της αποτελεί κράμα Βαλκάνιων ποδοσφαιριστών (Βόσνιους, Κροάτες και Σέρβους), ενώ διαθέτει και έναν Γκανέζο, Αντούκορ. Έχει να κάνει καλή πορεία από τότε που απέκλεισε τον Ατρόμητο.

Η Σαράγεβο δεν πείθει διαχρονικά εκτός έδρας, ενώ οι Αρμένιοι έχουν ενθουσιασμό και έδρα. Επιλογή μας το goal/goal.

Βαντούζ – Λέφσκι Σόφιας (18:45)

Μέσω του Κυπέλλου Λιχτενστάιν, η Βαντούζ είναι στα προκριματικά του Europa League και σήμερα φιλοξενεί τη Λέφσκι Σόφιας. Βασίζει πολλά στην έδρα της, εντός της οποίας, έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 11 τα τελευταία χρόνια για τα προκριματικά του Europa League. Από πλευρά ετοιμότητας είναι σε καλό σημείο, αφού αρχίζει το πρωτάθλημα σε 10 μέρες, ωστόσο σε επίπεδα χημείας η κατάσταση δεν είναι καλή, καθώς έχουν μαζευτεί 13 νέοι ποδοσφαιριστές. Ήττα με 6 – 1 από τη β’ ομάδα της Γκρασχόπερς σε φιλική αναμέτρηση.

Είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από τη Λουντογκόρετς η Λέφσκι Σόφιας, οπότε περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου πίσω από τη Λουντογκόρετς που μονοπωλεί τα πρωτεία του πρωταθλήματος. Πήρε το εισιτήριο, τερματίζοντας 3η στην περίοδο των πλέι – οφ. Στις 21 Ιουλίου αρχίζουν οι υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα. Μεταγραφικά δεν κινείται ιδιαίτερα, αφού ο Ντέλιο Ρόσι που είναι προπονητής δεν μένει ικανοποιημένος από τις εισηγήσεις.

Αν δεν νικήσει και σήμερα η Λέφσκι Σόφιας κόντρα σε ένα μείγμα άσημων, ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, ας το κλείσει το μαγαζί. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει