Τσιτσιπάς τρανός μας οδηγεί…

Στη φάση των «16» έχει φτάσει αισίως το φετινό Γουίμπλεντον και όλα τα μεγάλα ονόματα παραμένουν στον… χορό.
tsitsipas wimbledon

Μόνο ένα πράγμα μπορώ να κάνω μετά το τελευταίο ματς του Τσιτσιπά κόντρα στον Φαμπιάνο. Να του βγάλω το καπέλο. Το Ελληνόπουλο κάνει τη μία υπέρβαση μετά την άλλη. Για πρώτη φορά προκρίνεται στους «16» κάποιου Γκραν Σλαμ και σίγουρο το μέλλον του ανήκει.

Βγάζει τρομερή ωριμότητα στο γήπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας του αποδεικνύει πως το αγωνιστικό του ταβάνι είναι πολύ ψηλό. Απόψε θα αντιμετωπίσει από θέση αουτσάιντερ τον Ισνερ. Λογικό να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αφού ο αντίπαλός του είναι πιο έμπειρος και διαθέτει τρομερό σερβίς. Για να κάνει μπρέικ στον Αμερικανό πρέπει να φτύσει αίμα, πολύ περισσότερο σε επιφάνεια χόρτου που βολεύει τους τενίστες με δυνατό σερβίς.

Θα κάνει τη μεγαλύτερη υπέρβαση της καριέρας του ο Τσιτσιπάς; 

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνει είναι να παλέψει για να υπερασπιστεί το δικό του σερβίς και να δοκιμάσει στα τάι μπρέικ την τύχη του. Από πλευράς κούρασης δεν υπερτερεί κάποιος από τους δύο τενίστες. Ο Ισνε κέρδισε με 3-0 τον Μάντεν, με 3-2 τον Μπέμελμανς και 3-0 τον Αλμποτ. Ο Τσιτσιπάς καθάρισε με 3-1 τον Μπαρέρε, με 3-2 τον Ντόναλντσον και 3-0 τον Φαμπιάνο. Επειδή είναι ένας ματς που τα λάθη δεν επιτρέπονται και περιμένω ελάχιστα μπρέικ θα ρισκάρω στο να οδηγηθεί το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ. Περιμένω να υπερασπιστούν το σερβίς τους, τουλάχιστον στο ξεκίνημα που θα έχουν τις δυνάμεις στο 100%.

Στην αναμέτρηση του Μονφίλς με τον Αντερσον περιμένω ένα ματς που θα έχει διάρκεια πολλών ωρών και θα κρατήσει καθηλωμένο τον κόσμο. Παίκτες με διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ο Μονφίλς παίζει με τρομερό ενθουσιασμό και ενέργεια. Μπορεί το σερβίς του να μην πάνε τις τρομερές ταχύτητες που πιάνει αυτό του αντιπάλου του, αλλά είναι πολύ καλά τοποθετημένο και παράλληλα έχει μειώσει τα πολλά αβίαστα λάθη του παρελθόντος. Ο Αντερσον είναι πιο σταθερός τενίστας, αλλά παράλληλα και πιο προβλέψιμος. Στα παιχνίδια του κρατάει σχετικά εύκολα τα σερβίς του και ψάχνει ένα μπρέικ συνήθως που του χαρίζει το σετ αν αυτό δεν πάει στο τάι μπρέικ. Η παράδοση είναι με τον Μονφίλς, που σε πέντε συγκρούσεις τους έχει πετύχει ισάριθμες νίκες σε Στοκχόλμη, Μπανγκόκ, Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη και Σανγκάη. Πάντως καμία δεν ήρθε σε επιφάνεια χόρτου. Φαβορί απόψε ο Ν. Αφρικανός, αλλά σε καμία περίπτωση η νίκη του, αν τελικά έρθει, θα είναι εύκολη. Προσωπικά το over 40,5 στα γκέιμς που φαίνεται πάρα πολύ πιθανό.

Επιλογές

ΙΣΝΕΡ – ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ           Τάι μπρέικ στο πρώτο σετ (1.90)

ΜΟΝΦΙΛΣ – ΑΝΤΕΡΣΟΝ               Over 40,5 γκέιμς (1.75)

Σε ενδιαφέρει