Γιουρόπα Λιγκ: «Αδικείται» η Φογλκόρε

Επτά αναμετρήσεις περιέχει το σημερινό πρόγραμμα του Γιουρόπα Λιγκ, με τον πρώτο προκριματικό γύρο να ρίχνει αυλαία.
Γιουρόπα Λιγκ: «Αδικείται» η Φογλκόρε

Επαναληπτικοί αγώνες για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση όμοιου σκορ ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τζόσεφ – Τόρσαβν

Το 1-1 που απέσπασε η Τζόσεφ στα Ν. Φερόε αποτέλεσε την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της. Πρώτη ευρωπαϊκή ισοπαλία και πρώτο γκολ στη διοργάνωση για την μικρούλα ομάδα από το Γιβραλτάρ. Φυσικά η όρεξη άνοιξε και άπαντες μιλάνε για πρόκριση. Πιο έμπειρη η Τόρσαβν. Βραχυκύκλωσε από το άγνωστο της αντιπάλου της στον πρώτο αγώνα, αλλά έχει ακόμα 90 λεπτά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Επειδή είναι ευάλωτη αμυντικά θα προτιμήσω το goal/goal από το διπλό.

Ποιοι θα πάρουν το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ; 

Τρακάι – Σεφν Ντρούιντς

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στον πρώτο αγώνα. Καλύτερη η Σεφν, αλλά πιο έμπειρη η Τρακάι. Πέτυχε το γκολ και πήρε ουσιαστικά αυτό που ήθελε. Πάντως οι αποστάσεις των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες για να προσφέρεται ο άσος σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Σύμμαχος των γηπεδούχων το ότι το πρωτάθλημά τους στη Λιθουανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και βρίσκονται στην τέταρτη θέση. Δεν μου αρκεί, όμως, για να πάω στον άσο παρότι η Τρακάι έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Συνυπολογίζω και το γεγονός ότι το ματς δεν θα διεξαχθεί στη φυσική της έδρα.

Γζίρα – Σάντα Τζούλια

Ένα πέναλτι του Σαμπ στο 20’ και ακόμα ένα λίγο πριν το φινάλε από τον Ζορζίνιο έφερε το 2-0 για την Γζίρα στον πρώτο αγώνα. Ετσι η πρόκριση θεωρείται δεδομένο. Δύσκολα οι γηπεδούχοι θα κάνουν χαρακίρι. Η Σάντα Τζούλια από την Ανδόρα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αγωνιστικά, ενώ στον πρώτο αγώνα έχασε και πέναλτι, το οποίο αν είχε βάλει ίσως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Λογικά διπλασιάζει τις νίκες της η Γζίρα, αλλά ο άσος κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Πρίστινα – Γιουρόπα

Ισορροπημένο ζευγάρι. Αποδείχτηκε και με το 1-1 του πρώτου αγώνα. Η Γιουρόπα άνοιξε το σκορ με πέναλτι και η Πρίστινα ισοφάρισε με φάουλ. Σε φάση προετοιμασίας και οι δύο ομάδες. Η Πρίστινα πήρε πέρσι τη δεύτερη θέση στο Κόσοβο χάνοντας τον τίτλο από την Ντρίτα για τρεις βαθμούς. Η Γιουρόπα έχασε τον τίτλο στο Γιβραλτάρ για πέντε βαθμούς από την Λίνκολν. Ομάδες που βρίσκουν γκολ. Τα δύο προηγούμενα χρόνια βρήκε γκολ στον πρώτο προκριματικό εκτός έδρας η φιλοξενούμενη. Πάμε για goal/goal.

Μπάλα Τάουν – Τρε Φιόρι

Κανένα περιθώριο δεν άφησε η Τρε Φιόρι στην αντίπαλό της επικρατώντας με το πεντακάθαρο 3-0. Για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε σε μία τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη. Μάλιστα και τα τρία γκολ τα έβαλε στο πρώτο ημίχρονο. Η Μπάλα Τάουν προέρχεται από το πρωτάθλημα της Ουαλίας, που είναι σαφέστατα πιο ανταγωνιστικό από αυτό του Σαν Μαρίνο. Η σημερινή αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα, αλλά στο Μπελ Βου μεγαλύτερης χωρητικότητας για να έχουν οι γηπεδούχοι μεγαλύτερη στήριξη. Λογική επιλογή ο άσος, τον οποίο θα συνδυάσω με το over, αφού για να ελπίζουν στην ανατροπή οι γηπεδούχοι θα πρέπει να βγουν από νωρίς στο… ξέφωτο.

Φολγκόρε – Ενγκορντάνι

Μεγάλη νίκη στον πρώτο αγώνα για την Ενγκορντάνι από την Ανδόρα με 2-1. Αν αναλογιστούμε πως παίζει στην Ευρώπη για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε την αξία της. Σελάι και Ρουίς τα δύο γκολ. Το δεύτερο ήρθε τρία λεπτά πριν το φινάλε και ενώ η Φολγκόρε είχε ισοφαρίσει με σουτάρα του Σεμεράρο. Ανατρέψιμο το εις βαρος της 2-1 για τη Φολγκόρε που πέρσι πήρε τη δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο του Σαν Μαρίνο χάνοντας την πρώτη στην ισοβαθμία από την Λιμπερτάς. Η αναμέτρηση δεν θα γίνει στη φυσική έδρα της γηπεδούχου, αλλά στο γειτονικό Μοργκάνι της πόλης Φορλί. Οι αποδόσεις αδικούν τη Φιλγκόρε και θα επιλέξω το 1Χ, αφού περιμένω περισσότερο να διασφαλίσει το υπέρ της προβάδισμα η Ενγκορντάνι παρά να ανοιχτεί για να διπλασιάσει τις νίκες της.

Κλάκσβικ – Μπικιρκάρα

Περίεργο ματς. Η Μπικιρκάρα έχει μεγαλύτερο βάρος και περισσότερες παραστάσεις, αλλά το 1-1 του πρώτου αγώνα την φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Η Κλάκσβικ έχει ενθουσιασμό, ισοφάρισε στο 89’ της πρώτης αναμέτρησης και θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Δεν θα μπλέξω με νικητή. Οποιος θέλει να ασχοληθεί με το ματσάκι υπάρχει και το σύνολο τερμάτων «2-3».

 

Σε ενδιαφέρει