Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει η κατάσταση στη Σίριους παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμα στις αρχές του, καθώς είναι στην τελευταία θέση με μόλις 5 βαθμούς και σήμερα υποδέχεται σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική τη Σούντσβαλ, που θέλει με νίκη να πλησιάσει ακόμα και τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τα προγνωστικά μου
Σίριους – Σούντσβαλ: Under 2,5 (2.10)
Ανάλυση
Υπάρχει μόνο ένα καλό στην περίπτωση της Σίριους και για κάθε οπαδό της ομάδας. Αυτό είναι ότι με τη φετινή πορεία της, δεν γίνεται να πάει χειρότερα, άρα υπάρχει ελπίδα ότι ενδεχομένως μπορεί κάτι να αλλάξει. Δεν είμαστε υπερβολικοί. Σε 11 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, έχει μόλις μία νίκη, αυτή στην 3η αγωνιστική στην έδρα της Έλφσμποργκ, άρα δεν έχει πανηγυρίσει εντός. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες της αναμετρήσεις έχει δεχθεί 10(!) γκολ, 5 από την Έστερσουντ εκτός και άλλα 5 από την Τζουργκάρντεν και μάλιστα στην έδρα της. Μόλις 5 βαθμούς, λοιπόν, στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να τίθεται θέμα μη εμπιστοσύνης στον προπονητή. Σε ό,τι αφορά τα σημερινά αγωνιστικά, δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο, αφού τα προβλήματα είναι μακροχρόνια.
Στο ακριβώς αντίθετο… mood κινείται η Σούντσβαλ, που έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία, καθώς έχοντας εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα που της έφερε 7 εντός έδρας αναμετρήσεις σε 10 αγωνιστικές έχει απομακρυνθεί πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα, αν κάνει το «μπαμ» και φύγει το διπλό από την έδρα της Σίριους, τότε θα πλησιάσει ακόμα και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, χωρίς βέβαια να είναι αυτός ο στόχος της ή το κίνητρό της. Το ζητούμενο για την ίδια είναι να πάρει όσους βαθμούς μπορεί για να έχει απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πολύ καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στην Γκέτεμποργκ, παίρνοντας τη νίκη με 2 – 0. Δεν έχει νεότερα προβλήματα τραυματισμών, αφού οι απόντες της είναι γνωστοί.
Εκτίμηση
Ναι, η εικόνα της Σίριους δεν είναι να την εμπιστεύεται κανείς, πόσω μάλλον αμυντικά. Ωστόσο, θεωρώ ότι η ανάγκη για βαθμούς θα την κάνει να παίξει πιο ορθολογικά και πιο σφιχτά, κόντρα σε μια ομάδα που ακόμα και το Χ θα είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ίδια. Θα ρισκάρω με το Under 2,5 λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους που «καίγονται» για βαθμούς.