Φινλανδία: Ξυπνούν άσχημες μνήμες για την Ελσίνκι

Χωρίς ανάσα η συνέχεια του πρωταθλήματος στη Φινλανδία, αφού το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής ανοίγει με δύο αναμετρήσεις.
IMG

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Φινλανδίας, μία εκ των οποίων αυτή της πρωτοπόρου Ελσίνκι, που φιλοξενείται από την εκπληκτική Λάχτι, η οποία είναι η τελευταία ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τους πρωταθλητές. Τούρκου – Μάριεχαμν το άλλο ματς της ημέρας.

Ανάλυση

Τούρκου – Μάριεχαμν

Σε πολύ κακή κατάσταση η Τούρκου, καθώς είναι στην τελευταία θέση και το μεγάλο της πρόβλημα είναι η σχεδόν ανύπαρκτη επιθετική της λειτουργία. Πάρα πολλές ισοπαλίες (τέσσερις στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές) και μετά το 1 – 1 με την Ίντερ Τούρκου, κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμό εκτός έδρας από τη Ροβανιέμι (0 – 0), παρά το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό της κατρακύλας της στον πάτο της βαθμολογίας, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει νικήσει εντός έδρας.

Επικίνδυνη έξοδος για την Ελσίνκι, που θέλει εκδίκηση από τη Λάχτι. Θα καταφέρει να συνεχίσει αήττητη;  

Έδειξε σφυγμό η Μάριεχαμν κόντρα στην Κέμι, γεγονός που της ήταν απαραίτητο για να μην την πάρει τελείως η κάτω βόλτα. Προερχόταν από βαριά ήττα (4 – 1) από τη Βάασα, ενώ στο τελευταίο με την Κέμι έμεινε πίσω στο σκορ κι όλα έδειχναν ακόμα μία γκέλα. Ωστόσο, μέχρι το 61’ και κυρίως λόγω των αλλαγών στην ανάπαυλα, η Μάριεχαμν είχε γυρίσει το παιχνίδι, επικρατώντας τελικά 2 – 1. Γενικότερα, το DNA της φαίνεται ότι αρέσκεται στα Over, καθώς έχει μετρήσει 10 στα τελευταία 14 παιχνίδια της.

Δύσκολο να εμπιστευθείς κάποια από τις δύο, όταν η πρώτη δεν νικάει εντός έδρας και η δεύτερη δεν πείθει αγωνιστικά. Ομάδα της ισοπαλίας η Τούρκου και θα ρισκάρουμε να επιλέξουμε ακόμα μία.

Λάχτι – Ελσίνκι

Δεν φτάνει μόνο να διαθέτεις μια καλή ομάδα, αλλά πρέπει να σε θέλει και η τύχη. Η φετινή Λάχτι φαίνεται να τα έχει και τα δύο. Ήταν καλύτερη από την Κουόπιο στο τελευταίο της ματς, έχασε πέναλτι στο 60’, αλλά πάλεψε μέχρι και τις καθυστερήσεις. Σε εκείνο το σημείο κέρδισε ακόμα ένα και αυτή τη φορά ευστόχησε, παίρνοντας τη νίκη με 1 – 0. Πολύ… οικονομική, αφού έχει πετύχει 15 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Κανένα πρόβλημα για τους πρωταθλητές στην αναμέτρηση με τη Βάασα. Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 5 – 0 για την Ελσίνσι, που έδειξε να είναι πολλά επίπεδα πάνω από την αντίπαλό της. Με αυτή την επικράτησή της, συμπλήρωσε 10 ματς αήττητη. Τελευταία ομάδα που κατάφερε να τη νικήσει ήταν η Λάχτι και μάλιστα εντός έδρας, οπότε τώρα αρχίζουν και ηχούν τα καμπανάκια για ρεβάνς.

Η Ελσίνκι είναι σε καλή κατάσταση και όσο κι αν η Λάχτι είναι υπολογίσιμη αντίπαλος, οι πρωταθλητές είναι ποιοτικότερο σύνολο. Θα παίξει ρόλο και ο εγωισμός για την ήττα στην αρχή της χρονιάς. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει